Annonce:
Annonce:

Usædvanligt: Her kan Hareides dobbeltjob give problemer

Morten Bruun kan se to scenarier, hvor Åge Hareides dobbeltjob vil blive et problem, men foreløbig er det blot usædvanligt

Åge Hareide skal ikke kun arbejde for DBU (Foto: Philip Davali)
Åge Hareide skal ikke kun arbejde for DBU (Foto: Philip Davali)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Åge Hareide skal sideløbende med det danske landstrænerjob rejse rundt og være medkommentator på norsk tv i Champions League. Morten Bruun er medkommentator på landsholdet hos Discovery Networks, og han er overrasket, da han hører om nordmandens nye bijob.

- Det er da meget usædvanligt, det er det, og det med faste kommentatorjobs er ikke noget, vi kender fra Morten Olsens tid som landstræner, siger Bruun til Ekstra Bladet.

- Man har ofte set landstrænere være eksperter i forbindelse med store slutrunder, hvor man ikke selv er kvalificeret, men det her er noget andet, siger Bruun.

Landstræner ikke nok: Hareide scorer ekstra-job

Selvom den danske tv-ekspert kalder det usædvanligt, så ser han ikke Hareides dobbeltjob som et decideret problem, og det skyldes, at der er tale om Champions League, hvor der ikke spilles anden fodbold samme aften.

Annonce:

Hareide har selv gjort meget ud af at fortælle, at han gerne vil se de danske spillere i aktion på stadion, men bliver han en aften sat til at kommentere Real Madrid-Roma, så kan han ikke samtidig passe sit landstrænerjob og se foreksempel Nicklas Bendtners Wolfsburg.

- Men der er fjernsynet jo opfundet. Vi har i mange år haft en landstræner, der gjorde en dyd ud af ikke at se bold på stadion. Så jeg vil ikke problematisere, at han ikke er på plads, hvor Bendtner sidder og varmer en bænk, siger Bruun.

- Men er landstrænerjobbet i Danmark ikke længere et fuldtidsjob?

- Jo, sådan er det jo defineret, men landstræneren må også gerne leve samtidig med. Den eneste grund til, at det bliver gjort til et problem er jo, at han får penge for at gøre det. Hvis han selv tog ned og så Champions League, så var det jo en del af jobbet. Han kan jo lige så godt lave analyser af landsholdet i flyet som andre steder, siger Bruun, der alligevel kan se to mulige problemer ved dobbeltjobbet.

Annonce:

- Hvis han nu får en kamp med danske landsholdsspillere på banen, kan han så komme med ordentlige fodboldfaglige vurderinger? Jeg vil have det mærkeligt, hvis jeg var landsholdsspiller og blev kritiseret af min landstræner på norsk tv, siger Bruun.

- Og hvis FCK, FCM eller AaB kommer i gruppespillet næste år med flere danske landsholdsemner, så vil jeg også synes, at det er mærkeligt, hvis han sidder et andet sted og kommenterer en anden kamp. Der synes jeg, at han skal overvære kampen som landstræner, siger Bruun.

Hareide skærer til: Fire mand stopper på landsholdet

Stort interview med Hareide: Fodbold kan være forbandet kedeligt

Den danske tv-ekspert peger på, at Morten Olsen bestemt ikke var noget godt eksempel i forhold til at være på stadion, når danske klubhold spillede i Europa. Foreløbig har Bruun et godt indtryk af Hareide.

- Han vandt meget ved sin tiltræden, og han vinder meget med sin kommentar om at være synlig på danske stadions, og så er det sgu cool i min bog, at han allerede har været til et arrangement her i Silkeborg. Han virker tilgængelig, siger Bruun.

Annonce:

Foreløbig skal Hareide til Lissabon eller Paris, hvor han på tirsdag indleder sit job som tv-kommentator. Morten Bruun bruger gerne seks-otte timer på forberedelse til en kamp mellem hold, han ikke kender så godt. Det forventer han dog ikke, at Hareide vil bruge, da Champions League-holdene er kendte og nordmanden er en anden type kommentator med sin kendis-effekt.

Og så kan landstrænerjobbet måske alligevel passes ind, når det job starter 1. marts.

Det vidste du ikke om Åge Hareide:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: