Utilfreds Schmeichel ude: Hareide indkalder erstatning

David Jensen bliver indkaldt til landsholdstruppen til kampen mod Irland, da Kasper Schmeichel har karantæne efter en dommerpræstation, som Schmeichel ikke var tilfreds med

Kasper Schmeichel er utilfreds med, at han nu må sidde ude mod Irland mandag. Foto: Ritzau/Scnapix Mads Claus Rasmussen
Kasper Schmeichel er utilfreds med, at han nu må sidde ude mod Irland mandag. Foto: Ritzau/Scnapix Mads Claus Rasmussen
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Det bliver Utrecht-målmanden David Jensen, som skal fuldende fodboldlandsholdets målmandstrio i mandagens Nations League-kamp mod Irland i Aarhus.

Kasper Schmeichel har karantæne, efter at han pådrog sig endnu et gult kort i fredagens 2-1-sejr over Wales, og landstræner Åge Hareide har derfor kigget mod Æresdivisionen.

- Vi indkalder David Jensen i stedet for, siger Åge Hareide på et pressemøde.

Den 26-årige målmand med en fortid i FC Nordsjælland, AB og Fredericia skal dog næppe gøre sig forhåbninger om spilletid på mandag.

Det bliver efter alt at dømme Frederik Rønnow, der skal vogte målet mod Irland.

Rønnow har i de seneste to og et halvt år været en fast del af landsholdets målmandsteam sammen med Schmeichel og Jonas Lössl, der begge er fraværende mod Irland.

FC Midtjyllands Jesper Hansen har i Lössls fravær trænet med landsholdet hele ugen og er formentlig også foran David Jensen i kampen om spilletid.

Også Thomas Delaney har karantæne i mandagens kamp. Åge Hareide vil vente til lørdag formiddag, før han udtager en erstatning for midtbanespilleren, siger landstræneren.

Schmeichel tilfreds og utilfreds

Kasper Schmeichel glæder sig ellers over, at danskerne med gruppesejren også er sikret en ekstra mulighed for at komme med til EM i 2020.

- Vi er meget tilfredse. Det var det, vi sigtede efter. Vi går en spændende tid i møde med landsholdet.

- Nu er vi sikret playoffkampe, hvis det skulle gå helt galt (i EM-kvalifikationen, red.), som det forhåbentlig ikke gør. Så det var en rigtig vigtig sejr, siger Kasper Schmeichel.

Undervejs havde det danske plankeværk flere vigtige redninger. Han var blandt andet helt oppe i målhjørnet for at redde et frispark fra Gareth Bale, da Danmark førte 1-0.

Det lykkedes dog alligevel for walisernes største stjerne at score. Selv om målet ikke endte med at få betydning, irriterer det Kasper Schmeichel, at han for tredje gang i 2018 skulle hente bolden ud af målet i en landskamp.

- Det er frustrerende, at de scorede, men det er et tegn på, hvor langt vi er kommet, når vi kan stå her og have vundet en Nations League-gruppe med en sejr på udebane og stadigvæk kan være en smule skuffede, siger Schmeichel.

Kasper Schmeichel leverede kanonredning mod Wales og afleverede efter kampen handskerne til fans: Fotos: Lars Poulsen

 

Farmands skub er set af millioner: Nu kan han blive straffet

Afslører storklubbens sindssyge krav: Ville have dødsklausul

Waliserne havde store tilbud før pausen, men Schmeichel mener, at danskerne sejrede fysisk og taktisk i den intense kamp.

- Når man kommer til et sted som Cardiff med det pres, de lagde, og den intensitet, de spillede med, kommer det højst sandsynligt ikke til at være en køn kamp.

- For vores vedkommende handlede det om at vinde den fysiske kamp ligeså vel som den taktiske kamp. Jeg synes, at vi vandt begge dele, siger målmanden.

I tillægstiden fik han et gult kort for at trække tiden. Dermed har han karantæne i den på papiret ubetydelige kamp mod Irland på mandag i Aarhus.

Det er dog ikke med Schmeichels gode vilje, at han nu kan rejse hjem til Leicester.

- Jeg synes, at dommeren havde en skidt kamp, og endnu en dårlig beslutning koster mig en landskamp, og det er jeg ikke tilfreds med, siger målmanden.

Lær ALT om det nye landshold: Bartender, gymnasieelev og Bendtners største fan

Da Laudrup chokerede hele Danmark: Vi vidste at det var slutningen

Fodboldeksperter: Sådan ser landsholdet ud ved EM i 2020

  Zlatan forarger til gallafest: - Unødvendigt
 

Se Cristiano-fotoet: Stjernens diller stjæler billedet

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind