Utilgiveligt hvis Messi-generation intet vinder

Det er utilgiveligt, hvis Argentinas aktuelle landsholdsgeneration ingen titler vinder, mener Gerardo Martino

(Foto: AP)
(Foto: AP)

1993. Så langt skal man tilbage for at finde den seneste argentinske triumf ved en stor slutrunde.

Dengang vandt Argentina Copa America i Ecuador, men siden er det hverken blevet til førstepladser ved det sydamerikanske mesterskab eller VM.

Det på trods af, at Argentina i de seneste år har kunnet præsentere en række stjernespillere anført af Lionel Messi, der debuterede i slutrunde-sammenhæng ved VM i 2006.

Siden dengang har Argentina været tæt på to gange, men både i Copa America-finalen i 2007 og VM-finalen i 2014 måtte argentinerne se sig slået - af henholdsvis Brasilien og Tyskland.

Men nu skal det være for Argentina, der natten til søndag dansk tid tager hul på Copa America mod Paraguay.

- Det vil være utilgiveligt, hvis denne generation af spillere ikke vinder en titel, siger landstræner Gerardo Martino.

Sergio Agüero og Lionel Messi kender alt til hinandens sengevaner (Foto: AP) Landsholdsfodbold Agüero og Messi joker om utroskab

Til slutrunden i Chile råder han ud over Messi over offensive stjerner som Sergio Agüero, Carlos Tévez, Gonzalo Higuain og Angel Di Maria. Defensivt er holdet båret af blandt andre Pablo Zabaleta, Javier Mascherano og Nicolás Otamendi.

Argentina har da også fået favoritprædikatet på bookmakermarkedet.

- Vi har et godt udgangspunkt og er klar til at levere en god turnering. Vi har intet at klage over, forsikrer Martino.

Cristiano Ronaldo og Lionel Messi gav hånd før deres indbyrdes kamp i aftes (Foto: PA) Landsholdsfodbold Er Messi og Ronaldo venner nu?

Den afgørende forskel kan blive Lionel Messi, der har været blændende i denne sæson og netop har været med til at fuldende the treble med Barcelona ved at vinde Champions League.

- Han er i fremragende form, lyder landstrænerens kortfattede ros.

Og Messi selv tørster også efter succes med landsholdet.

- Denne generation fortjener at opnå noget. Vi havde det meget dårligt efter nederlaget i VM-finalen, men nu har vi chancen for at vinde det trofæ, vi ønsker så inderligt, sagde Messi tidligere på ugen ifølge Reuters.

Ved turneringen i Chile er Brasilien ud over Paraguay i indledende gruppe med den forsvarende mester, Uruguay, og Jamaica.

Lionel Messi har et noget specielt krav til hotellet, hvor han og Argentina skal bo under Copa America (Foto: AP) Landsholdsfodbold Her er Messis skøre krav på landsholdet

2 kommentarer
Vis kommentarer