Utrolig udvikling: Kvalificeret VM-nation kan misse VM

Sadio Mane og hans senegalesiske holdkammerater er blevet fortalt, at de måske ikke kommer til VM alligevel

Tirsdag aften er det Danmark, der skal i aktion - hør vores folk på stadions snak før kampen her

THE TERANGA LIONS, som Senegals landshold kaldes i hjemlandet, sikrede sig umiddelbart en plads ved næste sommers VM-slutrunde ved at vinde 2-0 i Sydafrika sidste fredag.

Men gruppens andenplads, Burkina Faso, og Senegals modstander, Sydafrika, har begge appelleret FIFAs beslutning om at annullere det oprindelige resultat - en 2-1 sejr til Sydafrika.

Kampens dommer, Joseph Lamptey, tildelte Sydafrika et straffespark for en ikke-eksisterende hånd på bolden under Sydafrikas 2-1 sejr over Senegal i november 2016.

Siden udelukkede FIFA den ghanesiske dommer for evigt, på grund af matchfixing tidligere i år, og samtidig blev det besluttet, at den oprindelige kamp mellem Sydafrika og Senegal skulle spilles om.

Hvis den sportslige voldgiftsret dømmer til fordel for Burkino Faso og Sydafrika, vil Burkino Faso få lov at rejse til Rusland, hvis de kan slå Kap Verde i morgen, og Senegal taber hjemme til Sydafrika.

- Senegal har endnu ikke kvalificeret. Der er blevet anket til CAS, og det skal respekteres, insisterer Burkina Fasos præsident, Sita Sangare.

- CAS har endnu ikke truffet sin beslutning. Det har fortalt os, at vores appel er modtaget og under behandling, og endnu bedre er det, at de har sagt det samme til Sydafrika om deres appel, uddyber Sita Sangare om sagen.

Liverpools Sadio Mane og hans holdkammerater fra Senegal er måske ikke kvalificerede til VM alligevel. Foto: AP
Liverpools Sadio Mane og hans holdkammerater fra Senegal er måske ikke kvalificerede til VM alligevel. Foto: AP
 

Ifølge Burkino Faso-præsidenten, så vil CAS undersøge begge sager senest den 1. december og indtil da, er der meget at spille for.

- Vi har brug for en sejr mod Kap Verde, og at Senegal kun spiller uafgjort i Dakar. Begge ting er muligt.

- Vi spiller for at få så stor en sejr som muligt samtidig med, at vi holder øje med begivenhederne i ded anden kamp. Vi er ikke i tvivl om, at CAS vil annullere kampen i fredags, som slet ikke skulle have været udsat i første omgang.

Sverige kan i dag spille sig videre til VM-slutrunden. Foto: AP Landsholdsfodbold - 13. nov. 2017 - kl. 22:42 Slut: Arrivederci Italia! Grattis Sverige!

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen