Utrygge danskere måtte gemme børnene væk

Masser af polske fans havde fundet vej til de danske afsnit i Parken trods forvisninger om, at de ville blive afvist

Her er læserfoto af de polske fans på de danske afsnit (Foto: Privat)
Her er læserfoto af de polske fans på de danske afsnit (Foto: Privat)

De danske fans sad side om side med polakkerne, da der blev spillet landskamp i Parken.

På mange danske fanafsnit var der mange polakker, der - trods DBU's forvisninger om det modsatte - fik lov at være til stede.

Det skabte en meget utryg stemning, og talrige af dem har henvendt sig til Ekstra Bladet.

En af dem er John Milvertz, der fortæller om en grim episode på afsnittet A10.

- Jeg vil gerne støtte landsholdet, og jeg har min familie med på stadion. Vi købte billetten sent, men var meget nøje med, om det var et dansk fanafsnit, siger han til Ekstra Bladet.

Han fik sig dog en grim overraskelse. Der var nemlig fyldt med polske tilskuere, som efter hans vurdering var i den barske ende.

- De står med ryggen til kampen og provokerer kun. Ved første mål starter det første slagsmål, og vi må gemme børnene væk, og så kommer der politifolk kommer ind. Der er nok omkring 10-15 stykker, siger John Milvertz, som også fortæller, at de måtte forlade sæderne.

Får ikke konen med igen
Også omkring pressepladserne midt på øvre A-tribune sad der mange polakker med fuld uniform.

Den danske fan John Milvertz var meget ærgerlig over, hvordan det udviklede sig i Parken.

- Jeg får ikke min kone med igen. Børnene var utrygge. De polske fans på endetribunen kastede flasker over spillertunnellen og over på os. Det var kaos.

Men det er ikke den eneste kritik, som der er kommet.

Var der halvanden time før
Den anden del af kritikken går på, at der kaotiske tilstande udenfor stadion. en af dem, der oplevede det var Jesper Pedersen, der var af sted sammen med fem andre, deriblandt datteren på 11.

- Det er skandaløst. Jeg har gået til mange fodboldekampe både i Danmark og udlandet. Det var gået helt galt, hvis folk var begyndt at skubbe mere på, siger han og efterlyser også information fra arrangørernes side.

- Der var nok 20 procent polakker ude foran C-indgangene, og der var da også en del, som man tænkte, at man ikke havde lyst til at sidde ved siden af, siger han og understreger, at de ikke havde nogle dårlige episoder med de polske fans, som sad omkring dem inde i Parken.

De var selv kommet halvanden time før kampstart, men nåede ikke ind til første fløjt. Faktisk var Jesper Pedersen mest opsat på at tage hjem, men datteren overbeviste ham om at blive.

DBU har tidligere forklaret, at det var de mange polske fans, der forsøgte at komme ind på de danske afsnit, der gjorde, at der var stor forsinkelse på at få folk gelejdet ind i Parken. De overvejer nu, om de forsinkede tilskuere skal kompenseres.

DBU: Dybt problematisk
Ekstra Bladet når at fange kommunikationschef for DBU, Jakob Høyer, på telefonen, da han er i lufthavnen. Han erkender, at det har været vanskeligt at håndtere situationen.

- Hvorfor sidder der polske tilskuere sammen med de danske?

- Vi har gennem længere tid vidst, at de har købt billet, og de har fået at vide, at de ville blive afvist i døren. Vi har skrevet mails dem og faktisk også tilbudt dem, at vi ville købe billetterne tilbage. Det har en del takket ja til.

- Vi afviste rigtig mange, men der er altid nogen, der ønsker at snyde. Det er svært at afvise dem, hvis de for eksempel har overtrækstrøje over den polske landsholdstrøje.

- Men da de så kommer ind og måske får smidt overtrækstøjet, skulle de så ikke være blevet sendt ud, da I så kunne konstatere, at de var kommet ind på et dansk fanafsnit?

- Jo, og det er en vurdering, vi må tage, for vi vil også gerne undgå optøjer og scener. Nogen gange betaler det sig at undgå den slags kaos, som den type kontakt kunne skabe. Vi evaluerer det og beklager over for dem, der kom sent ind på grund af det her.

- Vi har talt med folk, der har følt sig utrygge, fordi de har siddet sammen med en større gruppe polakker. Hvad siger du til dem?

- Det er dybt problematisk. Vi følger UEFA's regler, for fansene skal være adskildt.  Det er ikke lykkedes i den grad, som vi ønskede.

Polsk sportsavis helt i kulkælderen: Vi var hjælpeløse

Polsk verdensstjerne fælder hård dom efter ydmygelse

 Inden kampen var der også sammenstød mellem politi og polske fans (Privatoptagelse)