Annonce:
Annonce:

Vågn op, Christian! Eriksen vækker bekymring

Kasper Schmeichel og Simon Kjær er i superform, mens Andreas Christensen og Mathias Jensen følger lige efter - til gengæld halter det for Kong Christian få dage før EM-starten

Er Eriksen den samme spiller, som han var i 2018, diskuterede panelet her forud for testkampen mod Tyskland.
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Forventningerne er tårnhøje til Kasper Hjulmands 26 EM-helte.

Der er dem, der taler om EM-guld, semifinale eller en kvartfinale som mulighederne i den turnering, der skydes i gang fredag.

Hvis de danske EM-drømme skal indfries, er det indiskutabelt, at Danmarks største kreative stjerne - Christian Eriksen - skal levere en slutrunde på absolut højeste niveau.

Lige nu er Kong Christian slet ikke der, hvor alle forventer, han skal være.

Han mangler de sidste afgørende procenter for at være den offensive profil, som skal styre og dirigere den danske offensiv.

Christian Eriksen har ikke været så overbevisende i de to testkampe. Nu skal han løfte sit niveau. Foto: Lars Poulsen.
Christian Eriksen har ikke været så overbevisende i de to testkampe. Nu skal han løfte sit niveau. Foto: Lars Poulsen.

Og så må vi ikke håbe, at foråret er et varsel om fortsat måltørke fra Eriksen. Han har endnu ikke scoret på landsholdet i 2021. De har ellers scoret 17 gange.

Faktisk er det hele otte kampe siden, han senest har scoret i åbent spil i landsholdsregi.

Mens det halter lidt for Christian Eriksen, kan landstræneren glæde sig over, at Kasper Schmeichel og kaptajn-Kjær er i forrygende form.

De to nøglefigurer har måske aldrig været bedre end lige nu.

Derudover ser det meget lovende ud for Andreas Christensen og Mathias Jensen, der også ser ud til at ramme et højt niveau kort før slutrunde-starten.

Her gennemgår Ekstra Bladet den danske EM-trup og ser nærmere på, hvordan formen ser ud hos de 26 spillere:

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Sådan er EM-formen før det går løs

 

Kasper Schmeichel

En fejl i sæsonens sidste kamp mod Tottenham fjerner ikke helhedsindtrykket af, at han er i superform efter en meget stabil sæson. Han skal levere afgørende redninger, hvis Danmark skal præstere et stort resultat.

 

Jonas Lössl

Han begyndte først at spille i februar efter en periode på syv måneder uden spilletid. Motivationen for ham ved EM er, at han skal slås for at være andetvalget. Udsigten til spilletid er lig nul. Kun hvis Schmeichel bliver skadet.

 

Frederik Rønnow

Lejeaftalen med nedrykkerne fra Schalke 04 var ingen ubetinget succes. Han spillede blot 11 kampe og har ikke fået spilletid siden 3. april. Han ligner tredjevalget og skal holde motivationen i top på træningsbanen.

 

Daniel Wass

Testkampen mod Bosnien viste, at han ikke er en permanent løsning på den defensive midtbane. Men han ligner det klare førstevalg som højre back. Formen virker fin, og afslutningen i Valencia var ganske god.

 

Andreas Christensen

Foråret har været helt forrygende for ham. Siden Thomas Tuchel kom til, har han fået tillid og været en afgørende figur i forsvaret.

Præstationerne har været meget overbevisende, og frem for alt har han udstrålet enorm autoritet. En stor slutrunde venter for ham.

 

Jannik Vestergaard

Han har haft en storslået sæson i Southampton. Leveret på et stabilt og højt niveau. Han ligner tredjevalget, hvis Simon Kjær eller Andreas Christensen skal have en pause. Han har udviklet sig og er nu meget stærkere i spillet med fødderne.

 

Jens Stryger Larsen

Udinese-spilleren, der ikke har tabt en landskamp i 36 forsøg, har haft en ganske fin og stabil sæson.

Han var Hareides favorit i venstre forsvarsside, men her og nu ligner han gardering primært i højre side for Daniel Wass.

 

Joachim Andersen

Han kom ind i landsholdslejren med en mindre skade. Men en halvleg søndag mod Bosnien viste, at han er på rette vej.

Han har haft en fin sæson på et nedrykkerhold, og præstationen må betyde, at fremtiden ligger i Premier League. Han ligner fjerdevalget centralt.

 

Joakim Mæhle

Den dynamiske back, der er bedst til højre, ser ud til at blive Hjulmands favorit i venstre forsvarsside. Han er aggressiv og ekstrem løbevillig.

Efter klubskiftet til Atalanta skulle han ikke bruge lang tid på at falde til. Det ligner en stor slutrunde.

 

Mathias Zanka Jørgensen

Foråret har været meget svingende fra ham. Han røg på et tidspunkt helt ud i FCK-kulden, men sluttede stærkt.

Det er svært at se, han får særlig meget spilletid. Han er femtevalget centralt og må regnes som trupspiller. Derfor kan han sagtens ende på tribunen i flere kampe.

 

Nicolai Boilesen

Han er truppens eneste venstrebenede back. Og det kan blive hans fordel. Han er samtidig meget fleksibel - kan spille både back og centralt.

Har fået spilletid i begge testkampe og ligner det sikre backup-kort for Joakim Mæhle.

Formen virker til at være opadgående.

 

Simon Kjær

Anføreren er i blændende form. Det har han også bevist i de to testkampe.

Siden VM-slutrunden for tre år siden i Rusland er han kun blevet bedre. Optræder med enormt overskud og overblik.

Hans lederrolle og evner til at styre defensiven får enorm betydning for de danske muligheder under slutrunden.

 

Anders Christiansen

Han var kaninen i Kasper Hjulmands trup. Og han kom kun med, fordi der blev udtaget 26 spillere.

Han fik de første landsholdsminutter mod Tyskland i seks år.

Han er kommet ind i landsholdslejren i fin form, men han skal indstille sig på, den primære rolle bliver på træningsbanen.

 

Christian Eriksen

Vågn op, Christian! Danmarks stjerne er endnu ikke i fulde omdrejninger. Og det kan godt vække lidt bekymring, før EM skydes i gang.

Han havde en jævn VM-slutrunde i Rusland, og nu er forventningerne tårnhøje. Men indsatsen i de to testkampe har ikke været særlig overbevisende. Han skal mindst to gear op.

 

Christian Nørgaard

Han har været skadet et par uger men er på vej. Mandag løb han alene rundt og trænede med en fysioterapeut, men forventningen er, at han er klar sidst på ugen. Han må forvente at være indskifter og står lige nu ikke forrest i køen.

Men han er en balancespiller, der kan stabilisere holdet. Han kan få en rolle senere i turneringen.

 

Mathias Jensen

Den suveræne præstation mod Bosnien må give landstræneren noget at spekulere over. Han har leveret suverænt for Brentford i sæsonen og står i sandhed på spring til startformationen. Han starter dog på bænken, men han ligner en af de første indskiftere.

En spiller, der som få kan slå en præcis aflevering bag modstanderens forsvar.

 

Mikkel Damsgaard

Truppens Benjamin har ekstremt hurtige fødder. Han tænker også hurtigt, men her før EM skal han ikke forvente en startplads. Men der kan sagtens blive brug for hans fine kvaliteter i løbet af turneringen.

Han kommer ind i lejren efter en imponerende debutsæson i Sampdoria.

 

Pierre Emile Højbjerg

Han spillede samtlige minutter for Tottenham i Premier League og har udviklet sig som et defensivt anker foran forsvaret. Han er blevet langt mere disciplineret og har tilmed fået mere råstyrke i duellerne.

Efter skuffelsen for tre år siden i Rusland er han nu ét af Hjulmands sikre kort i startformationen. Han fik et tiltrængt hvil søndag mod Bosnien.

 

Thomas Delaney

Dortmund-motoren er især farlig, når han kommer bagfra og har mulighed for at gå med i feltet.

Han virker til at være i god form oven på en sæson, hvor der også er blevet roteret en del i den tyske storklub. Han skal ramme sit topniveau, hvis Danmark skal gøre sig forhåbninger om noget stort.

 

Andreas Cornelius

Vi så, hvad han kan mod Bosnien. Den store, stærke fysiske bomber taber ikke mange dueller i feltet, når bolden ligger rigtigt.

Han har haft en skuffende sæson med blot en ligascoring på et hold, der rykkede ned.

Det ligner en jokerrolle til ham. Enten som targetman i et tremandsangreb eller som en del af et tomandsangreb.

 

Andreas Skov Olsen

Den unge kantspiller er i færd med at etablere sig i Serie A. Han har været en del ude og inde på Bologna-holdet. Han har i landsholdsregi bevist, han er et stærkt alternativ til Yussuf Poulsen. Han pådrog sig en mindre skade mod Tyskland, men ventes klar i slutningen af ugen.

 

Jonas Wind

Han spillede meget i foråret og fik derfor lov at stå over i den første testkamp. Spillede en godkendt halvleg mod Bosnien.

Han sluttede stærkt med fire scoringer i de sidste seks runder.

Han ligner førstevalget som spidsangriber. En lidt anderledes angribertype, der trækker meget ned i banen.

 

Kasper Dolberg

Han fik en halvleg mod Tyskland og Bosnien uden at overbevise om, at Hjulmand definitivt skal satse på ham.

Han sluttede sæsonen i Nice med blot én scoring i de sidste syv ligakampe.

Det ligner en bænkeplads fra starten. Men der bliver helt sikkert brug for hans kvaliteter undervejs.

 

Martin Braithwaite

Barcelona-spilleren var umulig mod Tyskland, scorede mod Bosnien, men er endnu ikke oppe i det gear, vi alle kan forvente.

Han var ude en måned, og det ser ud til, at han mangler de sidste procenter, før han rammer EM-niveauet.

Han ligner dog en sikker starter.

 

Robert Skov

Det så ikke godt ud, da han pådrog sig en ankelskade mod Bosnien.

Han skal scannes, og hvis vurderingen er, at der går for lang tid, før han bliver klar, kan Kasper Hjulmand udskifte ham. Han greb ikke den chance, han fik mod Bosnien.

 

Yussuf Poulsen

Han er et af Hjulmands sikre kort i offensiven. Selv om han scorede mod Tyskland, var indsatsen lidt bleg. Det er nu, han skal løfte sit spil og bevise, at han er en af nøglespillerne i den danske offensiv.

Han blev prøvet som spidsangriber, men det tyder på, at Hjulmand bruger ham på højrekanten.

 

Kasper Hjulmand

Der hviler et tungt pres på taktikkeren, før slutrunden sparkes i gang.

Han har ikke spillet Danmark til slutrunden, men han har ført Hareides arbejde videre i en god ånd og har bevaret den stærke vindermentalitet i truppen. Han virker på ingen måder tynget af det store forventningspres.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: