Værsgo Åge: Drop Bendtner - her er din startopstilling

Ekstra Bladets sportsredaktør og læsere hjælper Åge Hareide på hans første arbejdsdag - her er startopstillingen til første kamp

Nicklas Bendtner bør ikke starte i Åge Hareides første landskamp, mener Ekstra Bladets brugere og sportsredaktør (Foto: Gregers Tycho)
Nicklas Bendtner bør ikke starte i Åge Hareides første landskamp, mener Ekstra Bladets brugere og sportsredaktør (Foto: Gregers Tycho)

Han har fortalt, at der ikke bliver revolutioner i forhold til, hvad Morten Olsen gjorde, men han vil udtage en bred trup og prøve forskellige ting af i de kommende to kampe mod Island og Skotland.

Men hvem skal Åge Hareide udtage, når han næste onsdag vælger sin første trup, og hvem er gode nok til at starte inde?

Ekstra Bladet har på Åge Hareides første arbejdsdag hjulpet nordmanden med at udpege sin første startopstilling.

Se også: Hvem skal på landsholdet? Her er Danmarks 100 bedste spillere

En ting ligger fast. Nicklas Bendtners tid som førstevalg er foreløbig forbi, og han bør ikke starte inde 24. marts mod Island.

Mere end 3600 læsere har stemt, og kun 13,3 procent svarer ja til, at Bendtner bør starte inde i Åge Hareides første kamp. De resterende 86,7 procent mener, at Wolfsburg-angriberen ikke skal starte inde, som han ellers har gjort 67 gange i sin hidtidige 74 landskampe.

Heller ikke Ekstra Bladets sportsredaktør Allan Olsen har Bendtner med i sin startopstilling.

- Ingen plads til Bendtner, men genfinder han noget, der bare ligner en karriere, så er han naturligvis velkommen igen, lyder det fra Olsen, der til gengæld har Nicolai Jørgensen som angrebets spydspids.

Her er sportsredaktør Allan Olsens 11 udvalgte:
Han stiller landsholdet i en 4-2-3-1-opstillling. Karaktererne er givet ud fra, hvor sikre de på startpladsen. Skalaen går fra 1-6.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Allan Olsens bemærkninger til holdet:

- Thomas Delaney afløser Højbjerg, hvis ikke snart Pierre-Emile får spilletid i Schalke, og når Boilesen finder en ny klub, så bør han også true Durmisi.

- Nicolaj Thomsen er måske et sats på venstre kant, men en fantastisk fodboldspiller med gode løb og blik – trods et halvblindt øje – for spillet. Victor Fischer, Martin Braithwaite og Nicolai Jørgensen også muligheder.

- Ingen plads til Bendtner, men genfinder han noget, der bare ligner en karriere, så er han naturligvis velkommen igen.

- Den forreste del af midtbanen bliver måske lidt letbenet, men så må Højbjerg og Andreas Christensen sørge for fysikken.

- Nicolai Jørgensen er måske ikke den fødte ni’er, men har stor tilstedeværelse og kan noget på egen hånd samt et rimeligt hovedspil.   

Størst tvivl om: Peter Ankersen er umiddelbart bedste bud på højrebacken, men en Henrik Dalsgaard kan med sin speed også trænge sig på.

Åge Hareide på hjemmebane i Molde. Nu gælder det Danmark. Foto: Phillip Devali Allan Olsen - 1. mar. 2016 - kl. 09:22 Velkommen Åge: Dig vil man gerne drikke bajere med

Sidst på måneden er der gået et år siden Bendtners seneste mål på landsholdet - det var hattricket mod USA i marts 2015 (Foto: Lars Poulsen)
Sidst på måneden er der gået et år siden Bendtners seneste mål på landsholdet - det var hattricket mod USA i marts 2015 (Foto: Lars Poulsen)

Jon Dahl Tomasson er et næsten perfekt valg, mener Martin Jørgensen (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold - 1. mar. 2016 - kl. 11:13 Et perfekt valg: Stærk taktisk og formand for videoklubben

Ekstra Bladet har også spurgt læserne, og her er Bendtner også ude af startopstillingen.

- Bendtner hænger i en tynd tråd, men kommer han på holdet et sted skal han 100 procent spille, og i mangel af bedre, lyder det fra brugeren El_Barto, der i stedet stiller med to-mands-angreb med Yussuf Poulsen og Nicolai Jørgensen.

- Nicolai Jørgensen er ubetinget bedste spiller i Superligaen. Jeg synes Yussuf har gjort det godt, når han har været med. Hvor mange mål har Braithwaite, Duncan, Vibe scoret på landsholdet?, lyder det fra samme bruger.

- Bendtner bør slet ikke være i tankerne hos Hareide. Jørgensen på toppen med Yussuf og Braithwaite på hver kant, påpeger brugeren Casper V.

Brugeren Gualtieri P peger på Andreas Cornelius som spids og så Martin Braithwaite og Yussuf Poulsen på kanterne.

- Ingen Bendtner, ikke engang på bænken, hurtigt over kanterne og en stor angriber, lyder det.

Lede G har Yussuf Poulsen alene i front.

- Lad os give nogle unge spillere chancen, så vi bygger på fremtiden i stedet for at blive ved med at køre med de samme gamle ansigter, der ikke har skaffet resultater længe, skriver han.

Åge Hareide får hård kritik fra Simon Kroon, der nu spiller i SønderjyskE (Foto: Philip Davali) Landsholdsfodbold - 29. feb. 2016 - kl. 10:14 Hård kritik: Åge Hareide latterliggjorde mig

Nicklas Bendtner har været uskap på landsholdet siden hattricket mod USA i marts sidste år (Foto: Lars Poulsen)
Nicklas Bendtner har været uskap på landsholdet siden hattricket mod USA i marts sidste år (Foto: Lars Poulsen)

Se også: Hey, kan vi lige låne DEN Eriksen!

Enkelte giver dog Bendtner endnu en chance.

- Bendtner er (desværre) stadig den klart bedste angriber vi har. Irriterende, at den snotskovl ikke kan tage sig sammen, så han får noget spilletid i en klub, skriver dansker78.

- Mange af de unge upcoming angribere er jo ikke deciderede targetmen. Victor Fischer og Vibe og Braithwaite er mere ude på kanten, og ikke inde på midten i angrebet. Jeg ville vælge Victor Fischer på toppen, hvis hans udvikling i Ajax fortsætter, og han får spilletid, lyder det, mens Lionel R kommer med et godt argument til fordel for det velkendte.

- Bendtner har lavet flere mål end alle de andre tilsammen, skriver han.

I forsvaret har brugerne stor tillid til Daniel Agger og Simon Kjær, men også Jannik Vestergaard, Andreas Christensen og Jores Okore får opbakning, og der spekuleres i tre-mands-forsvar eller at rykke en af dem op på midtbanen.

Højrebacken bliver en kamp mellem Henrik Dalsgaard og Peter Ankersen med Christoffer Remmer som outsider, mens Riza Durmisi sidder tungt på venstrebacken, hvis ikke Jonas Knudsen, Nicolai Boilesen eller Jakob Ahlmann overrasker.

På midtbanen er Christian Eriksen sikker, men rigtig mange andre navne er i spil til pladserne på de forskellige midtbanepladser. Offensivt er Yussuf Poulsen det mest populære valg, mens Martin Braithwaite også får mange stemmer, mens Nicolai Jørgensen, Morten Duncan, Thomas Enevoldsen, Viktor Fischer og Andreas Cornelius får lidt færre stemmer..

Herunder kan I se udvalgte brugere lege kloge-Åge og komme med deres bud på Åge Hareides første startopstilling - også FIFA-verdensmester August Rosenmeier kommer med sit bud.

FIFA-verdensmesteren August Rosenmeier har et bud på en startopstilling til Åge Hareides første kamp:

58 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere