Vanvittigt dødstal afsløret

Over 6500 migrantarbejdere er døde i Qatar, siden landet fik tildelt VM

Ekstra Bladet har tidligere talt med Amnesty International, der ikke anbefaler det danske landshold at boykotte slutrunden

Intens sommervarme, ingen menneskerettigheder og en gigantisk begivenhed landet som udgangspunkt ikke er gearet til at afholde.

Det er den cocktail, som har kostet over 6500 migrantarbejdere livet i Qatar, som er vært for verdensmesterskabet i fodbold anno 2022.

Det skriver The Guardian.

Migrantarbejderne i Qatar arbejder og lever ofte under de mest kummerlige forhold. Foto: Lars Poulsen Sport Lever under groteske forhold: Nu tager de nyt greb i brug

Ifølge data, som The Guardian har haft adgang til fra forskellige regeringskilder fra landene Indien, Pakistan, Nepal, Bangladesh og Sri Lanka, er der gennemsnitligt omkommet 12 migrantarbejdere fra de lande om ugen, siden Qatar på kontroversiel vis fik tildelt VM 2022 af FIFA tilbage i 2010.

Det samlede dødstal er angiveligt betydeligt højere, fordi det ikke inkluderer migrantarbejdere fra lande, der sender mange migrantarbejdere til Qatar såsom Filippinerne og Kenya.

The Guardian kan ikke dokumentere, at dødsfaldene er direkte forbundet til forberedelse af VM 2022.

Forberedelsen har været massiv, og man har i Qatar planlagt at bygge en ny lufthavn, nye systemer til offentlig transport, otte fodboldstadions og en helt ny by til omkring 300 milliarder kroner.

I overfyldte lejre og under usle forhold lever de migrantarbejdere der skal gøre Qatar klar til verdens største idrætsskandale siden OL i Nazityskland i 1936. Foto: Lars Poulsen Jan Jensen To år til skammens VM

Brøndby Ude i Brøndby-kulden

51 kommentarer
Vis kommentarer