Verdens dårligste hold vandt: Lykkeligste øjeblik i mit liv

Bhutan ligger godt nok absolut sidst på FIFAs verdensrangliste, men det forhindrede dem ikke i at nappe en sensationel 1-0 sejr over Sri Lanka

Gigantisk jubel for Bhutans landshold, der kan fejre en sjælden og historisk sejr over Sri Lanka og så endda på udebane (Foto: AP)
Gigantisk jubel for Bhutans landshold, der kan fejre en sjælden og historisk sejr over Sri Lanka og så endda på udebane (Foto: AP)

I Europa taler vi om miniputter som Luxembourg og Andorra, men når vi kigger udenfor Europas grænser, findes de i sandhed små nationer. I Asien tog man i denne uge hul på kvalifikationen til VM i Rusland 2018, og det bød et vaskeægte chok-resultat.

Bhutan - nummer 209 og bundprop på FIFAs rangliste over landshold - mødte Sri Lanka torsdag og kunne tage hjem med alle tre point efter at have vundet 1-0 på et mål blot seks minutter før tid.

Godt nok er Sri Lanka ihistorisk set ikke en stor fodboldnation og befinder sig på en plads som nummer 174, men det skal ikke tage noget fra de jublende lykkelige bhutanesere.

- Det her er et af de lykkeligste øjeblikke i mit liv. Det er et øjeblik, jeg har ventet på, sagde målhelten og midtbanespilleren Tshering Dorji ifølge engelske The Guardian.

Det er ikke første gang, at verdens dårligste landshold smager sejrens sødme. Hele tre gange i historien er det lykkedes, men holdet har også prøvet slående nedture som eksempelvis et 20-0 nederlag til Kuwait tilbage i 2000.

De deltidsprofessionelle bhutanesere havde denne gang været i træningslejr i Thailand for at vende sig til det varme klima i Sri Lanka.

Se også: San Marino stopper vanvittig nederlagsstime

Se også: Australien satte verdensrekord

Sri Lanka's Thilina Suranda (tv.) og Bhutans Chencho Gyeltshen (th.) (Foto: AP)
Sri Lanka's Thilina Suranda (tv.) og Bhutans Chencho Gyeltshen (th.) (Foto: AP)
 

De 12 dårligste rangerede hold i den asiastiske fodboldkonfederation startede i denne uge - tre år før VM går i gang - deres kvalifikation. Endnu har ingen af de hold, der må ud på denne maraton-færd, formået at kvalificere sig til VM, og der går nok også et stykke tid, før de kommer til det, skriver FIFA på deres hjemmeside.

Blatter ønskede tillykke - træner utilfreds
Selv FIFA-præsident Sepp Blatter måtte lægge korruption og magtmisbrug til side og hylde det lille land, der har været med på den internationale scene siden 1982 og været medlem af FIFA siden 2000.

- Et vidunderligt, historisk øjeblik, skrev han blandt andet på Twitter.

Bhutan toppede i 2008, da man blev rangeret som nummer 187 på ranglisten. Siden er det dog gået ned af bakke for Himalaya-landet, der inden kampen var det eneste hold i verden uden point på ranglisten.

Sri Lankas træner Nikola Kavazovic var forståeligt nok ikke tilfreds efter kampen.

- Vi troede, at Bhutan skulle blive nem at slå, men ude på banen viste det sig at forholde sig helt anderledes. Men jeg er fortsat overbevist om, at vi kommer til at gå videre og vinder i returkampen, sagde han.

Den spilles tirsdag på Bhutans hjemmebane Changlimithang Stadium, der kan huse 25.000.

25 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere