Verdensmester-træneren: Selvfølgelig er Vestergaard interessant

Tysklands succesfulde landstræner Joachim Löw kender udmærket til Jannik Vestergaards situation

(Foto: Polfoto)
(Foto: Polfoto)

Den landsholdsspiller, der har været mest debatteret i denne uge, er ironisk nok ham, der ikke er med i truppen.

Forsvarsstyrmanden fra Werder Bremen, Jannik Vestergaard, er blevet overset af landstræner Morten Olsen, og det har også skabt overskrifter i de store tyske medier.

Torsdag nåede det så langt, at Tysklands verdensmester-træner Joachim Löw blev spurgt direkte om Vestergaard på et pressemøde, der ellers skulle primært handle om deres EM-kvalkamp mod Polen.

Se også: Agent om Vestergaaards fravær: Hele Tyskland griner

Og det er tydeligt, at Joachim Löw er opmærksom på den 199 centimeter høje forsvarskanon.

- Vi forsøger ikke at overtale ham aktivt, og så længe han ikke har et tysk pas, er han ikke et emne at diskutere. Men får han tysk pas, så vil han selvfølgelig være interessant, sagde Jogi Löw, som han kaldes i tyske medier.

Jannik Vestergaard har optrådt i tre venskabskampe for det danske A-landshold og er først låst i det sekund, han optræder i en betydende landskamp.

Han var anfører for U21-landsholdet, der nåede semifinalen ved EM i sommer i Tjekkiet, men Morten Olsen har valgt forsvarsspillere som Daniel Agger, Simon Kjær, Erik Sviatchenko og Kian Hansen foran Bremen-stopperen.

Se også: Opgivende Vestergaard til Olsen: Hvad kan jeg gøre mere?

Det har sat gang i en livlig debat omkring, hvorvidt Olsen ikke blot skulle have en mand, der spiller fast i Bundesligaen med i truppen. Andre peger på, at en spiller som Erik Sviatchenko har mere speed i fødderne end Vestergaard.

Men debatten er i hvert fald også blevet et emne, de tager alvorligt syd for grænsen, og det må sende et signal til DBU, at den tyske landstræner kalder Vestergaard for interessant.

Jannik Vestergaards mor er tysk, så han ville uden problemer kunne få et tysk pas. Han har dog flere gange ytret, at han allerhelst vil spille for Danmark, men i ugens løb har han også flirtet offentligt med Tyskland.

20 kommentarer
Vis kommentarer