Verdensstjerner i stormvejr: Dette billede giver ballade

Mesut Özil og Ilkay Gündogan er havnet i problemer, efter de poserede sammen med den tyrkiske præsident

Manchester Citys Ilkay Gündogan og Arsenals Mesut Özil er kommet i problemer, efter de mødtes med den tyrkiske præsident. Foto: AP
Manchester Citys Ilkay Gündogan og Arsenals Mesut Özil er kommet i problemer, efter de mødtes med den tyrkiske præsident. Foto: AP

De to tyske Premier League-stjerner Mesut Özil og Ilkay Gündogan har begge tyrkiske rødder, og det har indirekte fået de to spillere gevaldigt i fedtefadet.

Begge spillere poserede søndag sammen med Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdoğan, da denne var i London. Ilkay Gündogan, der netop er blevet engelsk mester med Manchester City, skrev desuden:

- For min ærede præsident - med stor respekt.

Den gestus er det tyske fodboldforbund (DFB) bestemt ikke særligt glade for. Primært på grund af Erdogans rygte som en mand, der ikke går specielt højt op i menneskerettigheder og demokrati.

- DFB respekterer naturligvis den specielle situation for vores spillere med indvandrerbaggrund, men fodbold og DFB står for værdier, som Hr. Erdogan ikke respekterer tilstrækkeligt, siger fodboldforbundets præsident Reinhard Grindel ifølge Bild.

Artiklen fortsætter under billedet.

En glad Mesut Özil i selskab med den tyrkiske præsident Erdogan. Foto: AP
En glad Mesut Özil i selskab med den tyrkiske præsident Erdogan. Foto: AP

Misbrugt til valg-kampagne
18. april udskrev Erdogan valg i Tyrkiet til afholdelse 24. juni - et år før Tyrkiet senest skulle afholde valg. Og det tyske fodboldforbund lægger ikke skjul på, at de ser Erdogans besøg i London og mødet med de populære fodboldspillere som et politisk fremstød.

- Det er ikke godt, at vores landsholdsspillere har ladet sig udnytte i hans valgkampagne-stunt. Det har bestemt ikke hjulpet DFB's integrationsarbejde, lyder det fra Reinhard Grindel, der bakkes op af tyskernes landsholdschef, Oliver Bierhoff.

- Ingen af dem var klar over den symbolske værdi af dette billede, men det er tydeligvis ikke rigtigt, og vi vil tale med dem om det, siger han.

Også Evertons Cenk Tosun deltog i foto-sessionen med præsidenten, men Tosun er tyrkisk statsborger og tørner ud for det tyrkiske landshold. Tosun er dog født i Tyskland og nåede to ungdomslandskampe for tyskerne, inden han valgte at repræsentere Tyrkiet.

Tyskland har endnu ikke offentliggjort deres VM-trup, men både Özil og Gündogan forventes at være med, når VM sparkes i gang i Rusland om en måned.

Foto: AP
Foto: AP
 

Michael Laudrup står foran finale i Qatar. Foto: All Over Intl. fodbold Stor Laudrup-succes: - Alt kan ske

Pione Sisto kan meget vel snart blive holdkammerater med Pierre-Emilie Højbjerg i Southampton. Foto: AP Premier League Dansk landsholdsjuvel eftertragtet i Premier League

De øvrige Brøndby-spillere tiljubler Hany Mukhtar, da han afgjorde kampen mod FCK på frispark i kampens sidste minut. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Voldsomt millionbeløb: Her er prisskiltet på Mukhtar

87 kommentarer
Vis kommentarer