Vibe om det mislykkede skifte: 23 mål er måske ikke nok

Lasse Vibe sad tilbage med Sorteper på sidste dag af transfervinduet i januar, men det har blot været benzin på turbomotoren

Lasse Vibe havde håbet på et skifte i januar. Nu må han vente til sommer med at skifte til en større klub. (Foto: Lars Poulsen)
Lasse Vibe havde håbet på et skifte i januar. Nu må han vente til sommer med at skifte til en større klub. (Foto: Lars Poulsen)

Det er nogle dage, Lasse Vibe formentlig aldrig glemmer. De sidste tre dage af transfervinduet, der lukkede 2. februar i år.
IFK Göteborg og Vibe var på træningslejr i Portugal, og rygterne om et skifte til engelsk fodbold nåede stormstyrke i de sidste afgørende dage.

Vibes agent Ivan Marko Benes befandt sig i England, hvor han både forhandlede med Championship-klubben Reading samt et par Premier League-klubber fra den nederste del af tabellen. Morgen, middag og aften når Vibe gik ned i hotellets restaurant i Portugal for at spise, stod den samme flok svenske journalister klar med million-spørgsmålet:

- Er der noget nyt?
Se også: Olsen skifter flere ud: Det ligger til Schmeichel

Vibe kunne ikke andet end at trække på skuldrene. Han vidste ikke selv, om han var købt eller solgt før de sidste timer af transfervinduet om mandagen. Der døde drømmen om at ryge som topscorer i Allsvenskan til en større europæisk liga.

- Selvfølgelig havde jeg en ambition om et skifte der. Det havde jeg heller ikke lagt skjul på. Jeg vil ikke sige, at jeg var skuffet, for det er sådan et negativt ord. Det prikker mere til ens motivation. Okay, så var 23 mål åbenbart ikke nok. Så skal der mere til. Så må jeg vise endnu mere. Det er mere den retning, end at jeg giver op, siger Lasse Vibe i en stille stund i landsholdslejren.

Se også: Favorit til at afløse Olsen: Jeg er smigret

Den 28-årige IFK-angriber reflekterer over spørgsmålene, vejer sine ord og vidner om, at han er en velbegavet fyr med benene på jorden. Han peger på prislappen som den største årsag til, at han ikke i dag spiller i en større europæisk liga.

- Det var vel en kombination af ,prisen og hvad dem, der er interesseret, vil betale. Fodbold er jo noget helt specielt. Der er jo ikke noget standardprodukt, så en prissætning er altid en svær manøvre. Så kan det være, at min alder trak i den forkerte retning i forhold til prisen. Det er nok en meget subjektiv vurdering fra klub til klub, der kiggede på mig, forklarer Vibe.

Landsholdsspilleren var hurtig til at komme videre fra forhandlingerne, der aldrig mundede ud i noget.

- Nu bliver det mere; Nu skal jeg virkelig vise dem. Sådan har det vel altid været med mig. Jeg troede, at jeg skulle til Holland eller Belgien, og jeg havnede i Sverige. Nu troede jeg, at jeg skulle videre, og så skete der ikke noget. Men jeg kommer altid igen, og det gør jeg også denne gang, forklarer Lasse Vibe.

Se også: Bendtner skaber overskrifter i hele verden

Det er også uundgåeligt at spørge ind til det tilbud fra kinesiske Tijan Teda, som landede efter det europæiske transfervindue lukkede. Ekstra Bladet kunne senere afsløre, at Lasse Vibe takkede nej til en svimlende lønpakke på 60 mio. kr. brutto over to år. En lønpakke de færreste skandinaviske fodboldspillere havde takket nej til. Men den ellers veltalende Vibe lukker i som en østers, når det gælder afvisningen af Kina.
 
- Det har jeg ingen kommentarer til. Det gavner mig ikke at snakke om det. Jeg er videre, siger Vibe og drejer af hver gang emnet bliver bragt op i løbet af interviewet.

Han vil dog gerne tale om det forventningspres, der hviler på en angriber, der blev suveræn topscorer i den svenske liga i sidste sæson.

- Der er ingen tvivl om, at der er et stort forventningspres til mig. Men jeg har altid høje forventninger til mig selv. Jeg har altid en ambition om at være blandt de bedste og stikke ud. Det kan godt være, at folk forventer, at jeg scorer over 20 mål igen, men det er ikke sikkert, at det ender sådan. Sidste sæson var et udslag af, at vi ikke var så mange målscorere på holdet. Nu er vi mange flere, og jeg tror, at målene bliver bredt mere ud.

Se også: Mere LORD end lagkage!

- Det er intet problem for mig, hvis jeg ikke scorer lige så hyppigt som sidste år. Nogle gange var det også en ulempe, at modstanderne nærmest lavede deres taktik på mig. Nu er der fokus på mange flere potentielle målscorere på holdet, forklarer Lasse Vibe.

12 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere