Vil drøfte Qatar-boykot i juni

Ståle Solbakken mener, at DBU-formand Jesper Møller ikke er "tydelig nok" i debatten om fodbold-VM i Qatar

Amnestry har kaldt det ‘uforståeligt’ at FCK ville tage på træningslejr til Qatar, men organisationen anbefaler ikke et boykot af VM i Qatar.

Formand i Dansk Boldspil-Union (DBU) Jesper Møller og Møllers sidestykke i Sverige, Karl-Erik Nilsson, skal træde mere i karakter, når det gælder næste års VM i Qatar.

Det siger Ståle Solbakken i forbindelse med debatten i Norge angående verdensmesterskaberne, som flere norske topklubber mener, Norge bør boykotte.

Både Møller og Nilsson er medlem af Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) magtfulde eksekutiv komité, og ifølge Solbakken, som er norsk landstræner, har de ikke kritiseret VM nok.

- Jeg mener, at den skandinaviske og nordiske alliance er for slap. Der burde være meget mere tryk i det samarbejde - ikke mindst fordi Jesper Møller og Karl-Erik Nilsson sidder i UEFA-styret.

- De må jo i meget større grad være tydelige. Begge er vældigt vage i kommunikationen. De snakker et vagt politikersprog, som næsten er provokerende, lyder det fra Solbakken i den norske avis VG ifølge bold.dk.

Kommunikationschef i DBU Jakob Høyer afviser over for VG at kommentere kritikken og den norske VM-debat. Karl-Erik Nilsson påpeger, at Sverige som én af få nationer har været klar i spyttet angående kritik af forholdene i Qatar.

Ståle Solbakken har tidligere sat spørgsmålstegn ved, om en boykot er den rigtige måde at protestere mod værtsnationen og forholdene omkring VM på.

Solbakken er dog klar til at vise sin utilfredshed i forbindelse med Norges kommende kampe. Her vil Solbakken bruge sit mandskab til at sætte fokus på problemerne i Qatar, sagde han torsdag.

20. juni kan det blive afgjort, om Norge boykotter næste års VM i fodbold i Qatar.

Norges Fodboldforbund (NFF) har fredag besluttet, at det den dato vil afholde et ekstraordinært møde med en eventuel VM-boykot som hovedtema.

Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

- Vi skal belyse alle sider af spørgsmål om en eventuel boykot og lave en god sagsfremstilling. Det bliver et bredt sammensat udvalg, som vi ikke har valgt endnu, der skal behandle spørgsmålet, lyder det fra NFF-præsident Terje Svendsen.

Mødet 20. juni kommer dog ikke til at afholde parterne i norsk fodbold fra at diskutere VM i Qatar, når de søndag samles til et i forvejen planlagt møde, siger Terje Svendsen til den norske avis VG.

Svendsen kan ikke afvise, at der søndag tages en beslutning, men mener ikke, det vil være 'forsvarlig sagsbehandling'.

- Derfor ønsker vi at samle udvalget - med repræsentanter med forskellige holdninger - som skal vurdere det her frem mod et ekstraordinært møde 20. juni, siger han.

Adskillige klubber i Norges bedste fodboldrække har på det seneste opfordret forbundet til at boykotte VM, fordi 6500 migrantarbejde ifølge den britiske avis The Guardian har mistet livet i Qatar, siden landet fik tildelt VM-værtskabet.

NFF-ledelsen har tidligere sagt, at man i forbundets top er imod en boykot.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time