VM-gyser: Sådan kommer Danmark i drømmeland

Landsholdet kan komme til VM på flere forskellige måder. Få overblikket her

05. okt 20:45 Montenegro - Danmark

VM-Kvalifikation, EuropaStadion: Podgorica City Stadium, Montenegro Dommer: Bjorn Kuipers
Montenegro
0
1
Slut
Danmark

Det danske landshold står over for nogle meget afgørende dage.

Kampene ude mod Montenegro og hjemme mod Rumænien kommer til at afgøre danskernes videre færd.

Går det hele perfekt, kan vi være parat til VM i Rusland på søndag, men det kræver hjælp andetsteds fra.

Omvendt kan det med blot et minimalt pointtab stadig gå grueligt galt for danskerne. 

Sådan kommer Danmark til VM:

Sådan bliver Danmark nummer 1, 2 eller 3

HVIS DANMARK FÅR SEKS POINT, SÅ...(DK kan blive 1-2)
- Vinder Danmark gruppen og er klar til VM-slutrunden, hvis Polen taber enten mod Armenien eller Montenegro og ikke samtidig vinder den anden kamp så gigantisk, så Danmarks målforspring på mindst fire mål indhentes. Vinder Danmark begge kampene, mens Polen spiller uafgjort i begge deres, er det også nok.

- Bliver Danmark nummer to i gruppen og er 100 procent klar til playoff, hvis Danmark vinder de to kampe, men Polen ikke smider mindst tre point. Danmark vil stå på 16 point i to'er-regnskabet, og det kan i hvert fald to'eren i gruppe H ikke indhente, hvor Bosnien vil ende på 11-14 point, Grækenland kan nå 11-13 point og Cypern kan nå 10 point.

HVIS DANMARK FÅR FEM POINT, SÅ...(DK kan blive ?-?)
- Har vi snydt, for det kan ikke lade sig gøre i to kampe...

HVIS DANMARK FÅR FIRE POINT, SÅ...(DK kan blive 1-2-3)
- Bliver Danmark nummer et i gruppen og er klar til VM via mange kombinationer. For eksempel, hvis Danmark spiller uafgjort i Montenegro og vinder hjemme mod Rumænien, mens Polen taber i Armenien og spiller uafgjort mod Montenegro.

- Bliver Danmark nummer to i gruppen via mange kombinationer. For eksempel, hvis Danmark spiller uafgjort i Montenegro og vinder større hjemme mod Rumænien end Montenegro vinder i Polen. De 14 point vil definitivt være nok til playoff-plads, hvis Grækenland eller Holland bliver nummer to i deres grupper, da de maksimalt kan nå 13 point. Bosnien kan maksimalt hente 14 point, og flere andre lande vil sikkert også lande på 14 ligesom Danmark, og Danmark vil her stå godt, da de seneste sejre har givet god målscore. Lige pt ser grænsen ud til at ligge på 13 eller 14 point, men Bosnien, Grækenland eller Cypern kan dykke ned til 10 point og også gruppe D med Irland og Wales kan ende lavt.

- Bliver Danmark nummer tre i gruppen og er ude af VM via mange kombinationer. For eksempel, hvis Danmark spiller uafgjort i Montenegro og slår Rumænien med samme cifre eller mindre end Montenegro kan slå Polen ude, mens Polen forinden også har vundet i Armenien.

HVIS DANMARK FÅR TRE POINT, SÅ...(DK kan blive 1-2-3)
- Bliver Danmark nummer et i gruppen, hvis vi slår Montenegro, Polen taber til Armenien, og Montenegro slår Polen i sidste kamp. Det giver dansk førsteplads og plads ved VM med mindre, der kommer flere storsejre, da alle så hold vil have slået og tabt til hinanden, men Danmark har bedst målscore.

- Bliver Danmark nummer to i gruppen via mange kombinationer - for eksempel, hvis det bliver til dansk sejr mod Montenegro, men nederlag mod Rumænien, mens Montenegro ikke formår at vinde stort over Polen. Spørgsmålet er, om de 13 point i to'er-regnskabet vil være nok til en playoff-plads. Både Holland og Grækenland vil maksimalt kunne nå 13 point, hvis de bliver nummer to, og Danmarks målscore ser god ud, så der er fortsat muligheder. Bosnien, Grækenland eller Cypern kan dykke ned til 10 point, og også gruppe D med Irland og Wales kan ende lavt.

- Bliver Danmark nummer tre i gruppen og er ude af VM. Det kan ske via mange kombinationer - for eksempel, hvis det bliver til dansk nederlag mod Montenegro, men sejr mod Rumænien, mens Polen ikke taber i Armenien, og Montenegro ikke taber i Polen.

HVIS DANMARK FÅR TO POINT, SÅ...(DK kan blive 2-3)
- Bliver Danmark nummer to i gruppen, hvis Montenegro taber den sidste kamp i Polen eller spiller en mere målfattig uafgjort i Polen end Danmark spiller hjemme mod Rumænien. Det er dog meget, meget tvivlsomt, om de 12 point, som Danmark ender på i to'er-regnskabet vil være nok til at undgå pladsen som dårligste to'er. Lige pt ser grænsen ud til at ligge på 13 eller 14 point, men Bosnien, Grækenland eller Cypern kan dykke ned til 10 point og også gruppe D med Irland og Wales kan ende lavt.

- Bliver Danmark nummer tre i gruppen og er ude af VM, hvis Montenegro vinder den sidste kamp i Polen eller spiller det samme eller mere målrig uafgjort som Danmark.

HVIS DANMARK FÅR ET POINT, SÅ...(DK kan blive 2-3)
- Bliver Danmark nummer to i gruppen, hvis den uafgjorte kamp kommer mod Montenegro, og Danmark får et ciffermæssigt bedre nederlag hjemme mod Rumænien i sidste kamp, end Montenegro får ude mod Polen i deres sidste kamp. Taber Danmark 1-2, så vil det være nok, hvis Montenegro taber 0-1, da man rangerer efter først målforskel og så flest scorede mål. Det er dog meget, meget tvivlsomt, om de 11 point, som Danmark ender på i to'er-regnskabet vil være nok til at undgå pladsen som dårligste to'er. Lige pt ser grænsen ud til at ligge på 13 eller 14 point, men Bosnien, Grækenland eller Cypern kan dykke ned til 10 point, og også gruppe D med Irland og Wales kan ende lavt.

- Bliver Danmark nummer tre i gruppen og er ude af VM, hvis vi taber med samme cifre som Montenegro eller større i sidste kamp. Danmark er også ude af VM, hvis det ene point kommer mod Rumænien og nederlaget er mod Montenegro.

HVIS DANMARK FÅR NUL POINT, SÅ...(DK kan blive 3)
- Er vi definitivt ude af VM...

Se også: Skæbneuge for Hareide: Fire pladser er i spil

Se også: Pione Sisto sprudler i Spanien: Ikke nogen tilfældighed

Se også: Ny midlertidig aftale sikrer U21-landsholdssamling

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen