VM i Qatar: Klubber får halvanden milliard

FIFA tredobler kompensationen til klubber for spillere, der er med ved VM i 2018 og 2022

FIFA-præsident Sepp Blatter. (Foto: AP)
FIFA-præsident Sepp Blatter. (Foto: AP)

Fodboldklubberne i de store europæiske ligaer har været stærkt kritiske over for udsigten til, at det internationale fodboldforbund (FIFA) ville lægge VM-slutrunden i 2022 i Qatar om vinteren.

Den beslutning tog FIFA torsdag, så det er givetvis vigtigt, at forbundet fredag har vedtaget at hæve klubbernes økonomiske kompensation betragteligt for VM-slutrunderne i 2018 og 2022.

FIFA har besluttet efter samtaler med de europæiske klubbers sammenslutning, ECA, at betale et beløb på 209 millioner dollar - svarende til 1,5 milliarder kroner - i kompensation til alle klubber i verden for de spillere, som deltager ved de næste to VM-slutrunder.

Se også: Qatar-VM-kritiker: Lad os komme i gang

Det har FIFA annonceret fredag.

Beløbet, som gælder for hver af de næste to slutrunder, er tre gange så stort som de rundt regnet 488 millioner kroner, forbundet udbetalte i forbindelse med VM-slutrunden i Brasilien i 2014.

FIFA's generalsekretær Jerome Valcke er flankeret af Nasser Al Khater, der er Local Organizing Committee Deputy CEO) til venstre og Hassan Al Thawadi, der er leder af VM-komiteen i Qatar. (Foto: AP) Landsholdsfodbold - 20. mar. 2015 - kl. 12:58 Kontroversielt Qatar-VM: Sådan rammes dansk fodbold

- For ECA er dette en glædelig begivenhed. Den markerer endnu en milepæl sat af den europæiske klubfodbold, siger den europæiske klub-sammenslutnings talsmand, Bayern Münchens topchef, Karl-Heinz Rummenigge, i en pressemeddelelse.

Pengene går til klubber, som sender spillere til VM-slutrunden. Om aftalen for 2022 også kommer til at gælde for klubber, som ikke har spillere med, men altså også bliver påvirket i kraft af, at turneringerne ligger stille om vinteren, er endnu ikke afklaret.

1 kommentar
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere