VM-stadion med frækt navn - kan du se hvorfor?

Et VM-stadion i Qatar har fået et særpræget tilnavn - men nu er det altså klar til brug

Al Wakrah-stadionet i Qatar indefra og udefra. Video: Road to

'Vagina-stadionet' står klar.

VM-værket er - som det første stadion, som skulle bygges op fra grunden - klar til brug, men det er stadig tilnavnet, der har genereret den største opmærksomhed.

Arkitekten bag stadionet med plads til 40.000 tilskuere hadede sammenligningen lige fra begyndelsen. Britisk-irakiske Dame Zaha Hadid, som døde af et hjerteanfald i 2016, fortalte, at hun var inspireret af den arabiske sejlkultur. Stadionets udseende skulle afspejle sejlet på en såkaldt dhow.

I stedet kom det mere til at ligne en kvindes private dele.

- Det er virkelig pinligt, at de kommer op med den slags sludder. Hvad siger de? Ligner alt med et hul en vagina?, sagde hun rasende, da planerne blev offentliggjort tilbage i 2013.

 

 

Åbningen af VM-konstruktionen er 16. maj, når pokalfinalen skal afvikles.

Qatar har fået massiv kritik for deres håndtering af stadion-byggerierne - og også DBU har fået på puklen for ikke at gå hårdere til værtslandet.

Se også: Håbløst, DBU!

Al Wakrah-stadionet, som er det officielle navn, ligger lidt syd for hovedstaden Doha. Nedkølingsteknikken skulle være helt banebrydende, men det er der også brug for i ørkenlandet.

Taget kan køres af og på, og 100 ventilationsenheder sender kold luft ud, så der kan blive 18 grader på tilskuerpladserne og 20 grader på banen. VM-turneringen er dog rykket til vintermånederne for at undgå de værste varmegrader.

Qatar opbygger i alt otte stadioner og ombygger også det gamle Khalifa International Stadium for at afholde slutrunden, men med udsigt til 48 hold i 2022-udgaven kan det blive nødvendigt at få endnu et land som medvært. Med krisen mellem Qatar og nabolandende in mente kan det blive lidt af en udfordring.

Se også: Rigmænd klar med vild beslutning

Se også: DBU havnet i shitstorm: Holder fast i udmelding

Thomas Gravesen er den seneste dansker, der har spillet for Real Madrid - vi skal næsten 13 år tilbage i tiden. Foto: Ernst van Norde Intl. fodbold - 2. maj. 2019 - kl. 21:11 Graver jubler: Eriksen i Real Madrid gør os stolte

- Jeg har fundet ud af, hvad der var vigtigt for mig. Før levede jeg et liv, der førte mig hen i stressen, siger FC Roskildes 1. divisionstopscorer Emil Nielsen. Foto: Olivia Loftlund Sport og Spil Topscorer ramt af stress: Måtte ringe 112

63 kommentarer
Vis kommentarer