VM-triumfatoren i afmagt: Vi gav op

Kroatiens landstræner, Zlatko Dalic, er langt fra tilfreds med sit holds indsats, efter at Kroatien tabte med hele 6-0 til Spanien

Zlatko Dalic vil for altid blive husket som manden, der stod bag VM-sølvvinderne fra Kroatien. Det kunne han dog ikke bruge til så meget tirsdag aften. Foto: Rebecca Blackwell/AP
Zlatko Dalic vil for altid blive husket som manden, der stod bag VM-sølvvinderne fra Kroatien. Det kunne han dog ikke bruge til så meget tirsdag aften. Foto: Rebecca Blackwell/AP

Zlatko Dalic var tæt på at gøre det umulige, da han ved sommerens VM-slutrunde førte Kroatien hele vejen til finalen, som de dog tabte til Frankrig.

Tirsdag aften skulle Kroatien forsøge at fortsætte de fine takter fra VM, da de mødte Spanien i UEFA Nations League. Kroaterne blev dog sendt hjem med en syngende lussing på 6-0, og dermed ligger Kroatien sidst i gruppen, der også tæller England.

Den ellers succesfulde landstræner, Zlatko Dalic, indrømmede på pressemødet efter kampen, at kroaterne gav op.

- Vi gav op og efter Spaniens 2-0 mål, var det slut. Jeg var ikke i stand til at motivere spillerne i pausen. Det fungerede fint, da vi spillede som et hold, men da vi stoppede med det, gik det galt, sagde Zlatko Dalic på pressemødet efter kampen.

Dalic vil dog forsøge at bruge nederlaget til noget positivt.

- Til VM så vi, hvad vi kan opnå, når vi spiller som et hold. I dag så vi, hvad der kan ske, når vi ikke gør. Vi skal lære af denne kamp. Vi kan ikke sætte os ned og græde, vi skal arbejde videre, sagde Dalic til pressemødet efter kampen.

Dalic og Kroatien har mulighed for at komme tilbage på sporet, når de tager imod England om en måned i en kamp, der bliver en gentagelse af VM-semifinalen fra i sommers.

Se også: Blev den store VM-taber: Nu skifter han til spansk topklub

Se også: FIFA kårer: Her er verdens bedste trænere

Se også: Nedturen er total: Kroatisk stjerne nægter at modtage VM-medalje

2 kommentarer
Vis kommentarer