'Vi lignede fulde sømænd'

De danske landsholdsspillere var dybt frustrerede over VM-bolden

ROODEPOORT (Ekstra Bladet): Normalt skyder fodboldspillere skylden for et nederlag på uduelige dommere, baneforholdene, uskarphed foran mål, personlige fejl i bagkæden eller de såkaldte marginaler.

Efter 0-1-nederlaget til Australien hed den skyldige Jabulani.

Det er navnet på den VM-bold, Adidas op til slutrunden har udviklet. Og det er navnet på den skurk, som konstant smadrer danskernes opspil. Både shortpassing-spillet og de lange diagonalskift.

– Det er så svært at spille med den bold, at du tror, at det er løgn. Jeg forstår ikke, at man kan vælge at lave sådan en bold til en VM-slutrunde.

Fløj over hegnet
– Det er frustrerende. Det er svært bare at spille en bold til sidemanden, og vi kommer jo flere gange til at ligne fulde sømænd, sagde Daniel Agger til Ekstra Bladet.

Efter kampen kritiserede også landstræner Morten Olsen VM-bolden, mens Christian Poulsen valgte at se konstruktivt på situationen.

– Vi skal vi bruge de kommende uger til at finde ud af, hvordan den bold fungerer, erkendte Christian Poulsen.

Han var blandt de få danskere, som mærkelig bold eller ej kunne være sin indsats bekendt. I samme boldgade var højre back Lars Jacobsen.

– Jeg er i super god form og havde masser af luft i lungerne, forklarede Jacobsen, som heller ikke kunne lade være med at smide en gnaven bemærkning efter Jabulani.

Nytter ikke at pibe
– Det må have set sjovt ud fra tribunen. Nogle gange går vi op for at heade til bolden, men rammer den slet ikke.

– Så umulig er dens bane at forudsige. Det gør os selvfølgelig nervøse nede i forsvaret.

– Men det nytter ikke at pibe, for vi kan desværre ikke ændre på, at det også er den bold, der kommer i spil, når slutrunden starter, sagde Lars Jacobsen.

Engelsk støtte
Også på det engelske landshold er begejstringen for bolden mildest talt til at overse:

- Bolden er skrækkelig. Den er forfærdelig, men det er den jo for alle, siger James, som forventer, at VM-turneringen vil byde på at par pudsige mål på grund af den lette og svært forudsigelige bold.

- Nogle spillere vil score et ekstra mål, mens nogle keepere vil se dumme ud, siger målmand David James til Daily Telegraph.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
Peter Ankersen er stor VM-optimist
Arsenal-direktør er i Tyskland: Håber på aftale med Aubameyang
Officielt: Crystal Palace lejer svensker i Benfica
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen