Danskerne flygter fra landsholdet

Der var næsten en halv mio færre seere, der fulgte med i går end sidste år, hvor Danmark spillede venskabskamp på samme tidspunkt

Mon Danmarks faldende popularitet i den danske befolkning giver Morten Olsen hovedpine. (Foto: Lars Poulsen)
Mon Danmarks faldende popularitet i den danske befolkning giver Morten Olsen hovedpine. (Foto: Lars Poulsen)

Det danske landshold har været under heftig beskydning det seneste stykke tid, hvor Morten Olsens drenge blandt andet er blevet beskyldt for at være for kedelige, og ingen gider at se dem spille.

Den debat kan seertallene fra Danmarks seneste kamp mod Tyrkiet, der blev spillet onsdag aften endnu engang puste til.

For præcis et år siden mødte Danmark Finland. Her var der næsten en halv mio. flere danskere, der fulgte med, da Olsens drenge vandt 2-1.

Men det mener sportschef ved TV2, Frederik Lauesen, at der er flere gode grunde til.

- Jeg vil sige, at i den sammenhæng, var jeg mest rystet over, at der var så mange, der så kampen mod Finland. Det var helt ekseptionelt, men det hang nok sammen med den hype, der var omkring landsholdet, da vi lige havde kvalificeret til EM i fodbold, siger Frederik Lauesen til ekstrabladet.dk

Læs også:

Se også: Danske reserver i tyrkisk remis

Læs mere:

Se også: Hjulmand: Har talt ud med Morten

Lauesen fortæller også, at der var flere, der så denne kamp end kampen mod Slovakiet i august.

- Det (seertallet red.) ligger jo på et forventeligt niveau, tænker jeg. Der er også sket en del tekniske ting med TV2 siden november sidste år. f.eks. at TV2 nu er en betalingskanal, så derfor er TV2s tal generelt faldet. Så man kan ikke helt sammenligne tallene med noget fra sidste år.

Da seertallet på TV2 i går var på sit højeste var der 950 000 seere, som fulgte med i Danmarks landskamp mod Tyrkiet i Istanbul, og der var 733.000, som fulgte med i snit.

Til sammenligning var der sidste år 1,4 mio seere, der fulgte med i slutminutterne, da Olsens drenge vandt 2-1 over Finland i en lige så ophidsende venskabskamp d.15 november. Der var 1.159.000 seere, der så den i snit. Det er næsten en halv mio. flere seere end mod Tyrkiet.

- Jeg synes, at hele pressen havde gjort, hvad de kunne for at skyde kampen ned jo. Det er jo heller ikke nogen vigtigt kamp, hvor noget står på spil. Så jeg synes stadig, man kan glæde sig over, at der var over 700 000, der fulgte med derhjemme, siger Lauesen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Tipsbladet
Asensio blev sen redningsmand for Real Madrid
Avis: Chelsea risikerer transferforbud efter 25 ulovlige handler
De Gea vil ikke tale om kontraktforlængelse
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen