Robben: Tysker-hadet er væk

Forholdet mellem arvefjenderne Holland og Tyskland er blevet bedre med årene, siger Arjen Robben

Arjen Robben i nærkamp med sine to venner fra Bayern München, Holger Badstuber og Mario Gomez, under EM i sommer. (Foto: AP)
Arjen Robben i nærkamp med sine to venner fra Bayern München, Holger Badstuber og Mario Gomez, under EM i sommer. (Foto: AP)

Fejl 503

Holland og Tyskland har udkæmpet et par drabelige slag på fodboldbanen gennem tiden.

Siden 2. verdenskrig har der ikke været noget specielt hjerteligt klima mellem de to holds spillere, men det er blevet meget bedre, mener Arjen Robben inden onsdagens møde mellem de to arvefjender.

- Det er stadig en vigtig og speciel kamp. Men hadet og aggressiviteten fra tidligere er der ikke længere.

Læs også:

Se også: Conboy: Jeg er ikke det store talent

Forholdet mellem Holland og Tyskland er ret godt, og det er ikke længere så følelsesladet som tidligere, siger Robben, der selv bor i Tyskland, hvor han spiller for Bayern München.

Og selv om hollænderne tabte det indbyrdes møde ved EM i sommer med 1-2 i Danmarks gruppe B, er det ikke en flok hævntørstige hollændere, der stiller op i Amsterdam mod tysk hold med otte afbud.

Læs også:

Se også: Fornem hæder til komet-Fischer

- Der er tale om to helt nye hold, for tyskerne mangler en masse spillere, og vi har også en del nye folk med, siger han.

Tidligere har det gnistret mellem Holland og Tyskland i blandt andet VM-finalen i 1974 og ved VM i 1990, hvor Rudi Völler og Frank Rijkaard endte i håndgemæng og begge blev udvist, efter at hollænderen sendte et par spytklatter i retning af tyskeren.

Fejl 503

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen