Ny nedtur: VM er 10.000 km væk

Miraklet udeblev i Milano: Manglende dansk skarphed kostede på San Siro. Italien vandt 3-1 og punkterede de danske VM-drømme

Nicklas Bendtner havde flere scoringsmuligheder, men kom ikke på måltavlen, da Miraklet i Milano udeblev. (Foto: Lars Poulsen)
Nicklas Bendtner havde flere scoringsmuligheder, men kom ikke på måltavlen, da Miraklet i Milano udeblev. (Foto: Lars Poulsen)

16. okt 20:45 Italien - Danmark

VM-Kvalifikation, EuropaStadion: Giuseppe Meazza, Italien Dommer: Damir Skomina
Italien
3
1
Slut
Danmark

MILANO (ekstrabladet.dk): Hvis man tæller efter på en globus, så er afstanden mellem København og Rio de Janeiro på godt 10.165 kilometer.

Noget af en flyvetur, men i fodboldsammenhæng blev afstanden desværre en hel del længere, da et ellers periodevist godt spillende dansk landshold tirsdag aften løb ind i et ærgerligt 1-3-nederlag til Italiens vice-europamestre på San Siro i Milano.

Her blev manglende dansk skarphed i begge ender udslagsgivende på en aften, hvor omstændighederne da heller ikke var med Morten Olsen og co.

Han havde valgt at smide Nicolai Stokholm og Simon Poulsen i startopstillingen. Men sidstnævnte gik i stykker under opvarmningen, og så blev der i stedet plads til Michael Silberbauer, der skulle vise sig at blive et svagt led senere hen.

Læs også:

Se også: Drama før kickoff: Olsen skifter ud

Mens Olsen havde beklaget sig over indstillingen i den første halve time af fredagens 1-1 kamp i Bulgarien, var der ellers intet at udsætte på det danske tændingsniveau i Milano.

Fra første fløjt satte de danske spillere et højt pres, og allerede efter fire minutter misbrugte Nicklas Bendtner en stor mulighed, da han helt udækket headede Lars Jacobsens fine indlæg forbi mål.

Kort efter viste den italienske keeper, Morgan De Sanctis, at han ikke har den skadede Gianluigi Buffons niveau, da han var meget tæt på at fumle bolden hen til en hårdt pressende Christian Eriksen. Selv samme Eriksen løftede i øvrigt sit niveau gevaldigt i forhold til kampen i Sofia.

Kort efter tvang han de Sanctis til en fin redning, og udover at være dansk kreatør, leverede han også et stort defensivt arbejde med at genere den italienske superstjerne Andrea Pirlos spil.

Læs også:

Se også: Danmark mødt af gigantisk pibekoncert

Det indledningsvise danske overtag gav dog ikke bonus, og i stedet måtte Simon Kjær heade Claudio Marchisios afslutning væk på stregen efter, at Daniel Agger havde mistimet et indgreb.

Kort efter missede Stephan Andersen så et indlæg, men igen var heldet med Danmark, da Pablo Osvaldo, der senere skulle få en hovedrolle, headede forbi. Efter 33 minutter lignede det så en dansk føring, da William Kvist trak ind fra venstre side, men de Sanctis diskede denne gang op med en flot fodparade.

Så begyndte man at sidde med den kedelige fornemmelse af, at de danske afbrændere ville blive en dyr forretning. Og ganske rigtigt.

På det efterfølgende hjørnespark headede en helt fri Agger over mål, og få sekunder efter lå bolden så bag Stephan Andersen i den anden ende, da Ricardo Montolivo smækkede et tørt hug i nettet fra kanten af feltet.

Den scoring gjorde ondt, og fire minutter senere havde Italien fordoblet føringen.

Læs også:

Se også: Kvist: Vi kan ikke høre samba-rytmer

Den meget skidt spillende ’sidste øjebliks-substitut’ Michael Silberbauer røg helt håbløst på Andrea Pirlos finte på kanten, hvorefter Juventus-stjernen kunne smide bolden ind i panden på Danielle De Rossi, der headede værterne på 2-0.

Så lignede det dansk game over. Men i første halvlegs allersidste sekunder skabte William Kvist fornyet håb, da han smukt helflugtede Lars Jacobsens indlæg i nettet. Pludselig lugtede det af Napoli 99.

Ikke mindst da Osvaldo straks efter pausen helt vanvittigt tæskede en albue ind i fjæset på Nicolai Stokholm, der røg i græsset med en blodtud. Men, men, men.

Netop som håbet voksede i maverne på de 4000 medrejsende roligans, smed Pirlo en lang aflevering op gennem midten.

Læs også:

Se også: Morten Olsen afviser at smide håndklædet

Stephan Andersen tøvede, og så kunne Mario Balotelli prikke Italien på 3-1, mens Agger tilsyneladende skældte Silberbauer huden fuld for at ophæve den danske offside.

Siden forsøgte sendte Olsen Thomas Kahlenberg ind for Kvist, der løb rundt med et gult kort, og Kasper Lorentzen for Silberbauer. Men trods en stribe gode scoringsmuligheder var skaden sket.

Danmark overvintrer med blot to point for tre kampe efter det værste landskamps-år i Olsen regeringstid.

Og det synes særdeles tvivlsomt, om hans landstræner-gerning får lov at slutte i Brasilien.

Kan Danmark præstere det vilde comeback og kvalificere sig til VM?

Se resultat

Kan Danmark præstere det vilde comeback og kvalificere sig til VM?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen