Komet-Cornelius: Det vil jeg prøve igen

Andreas Cornelius nød debutten i rødt og hvidt i fuld drag - og indrømmer, at han fortjente det gule kort

Andreas Cornelius gav de tjekkiske forsvarere kamp til stregen. (Foto: Lars Poulsen)
Andreas Cornelius gav de tjekkiske forsvarere kamp til stregen. (Foto: Lars Poulsen)

PARKEN (ekstrabladet.dk): Det er måske lige i overkanten, at kalde Andreas Cornelius for Danmarks hurtigste mand.

Men angrebs-kometen spilder bestemt ikke tiden i sin færd mod tinderne.

Lørdag aften ramte lynkarrieren sit foreløbige højdepunkt, da han afløste klubkammeraten Nicolai Jørgensen i anden halvleg af nullerten mod Tjekkiet.

Og teenageren, der indtil lørdag aften blot havde 14 førsteholdskampe i FCK og seks scoringer samt en enkelt indskiftning på U21-landsholdet på sit CV, nødt debutten på A-landsholdet i fulde drag

Se også: Leon: Jeg fik gåsehud igen

- Det er kæmpestort og en drengedrøm, der går i opfyldelse. Det vil jeg selvfølgelig gerne prøve igen, lyder det fra angriberen, der var lutter smil, da han var hoppet i DBU-habitten en times tid efter at være blevet klappet på banen af de - skuffende få - 24.004 tilskuere i Parken.

- Det var så fedt. Jeg har prøvet det et par gange med FCK, men det var selfølgelig noget andet at repræsentere sit land. Man er meget ydmyg og føler sig lidt lille, når man står der og repræsenterer hele Danmark. Men man skal bare køre på, og det var helt fantastisk, forklarer han.

Selvom det ikke blev til scoringer eller store chancer for den sags skyld, så fik Andreas Cornelius da også bevist, at talentet og den imponerende fysik snildt kan være med på landsholds-niveau.

Se også: Olsen: Kjær har aldrig spillet bedre

Der er helt sikkert også et par tjekker, der kan mærke, at de har spillet mod den 19-årige kleppert dagen derpå.

- Jeg ved, at jeg skal ind og klø på, og vise, hvad jeg kan. Så nytter det ikke noget at lalle rundt. Jeg får vist noget vilje, og går ind og tager nogle slåskampe. Så vidt jeg husker, er jeg med i to chancer. En halv til Lars og en til Leon, der bliver halvstor. Så jo, jeg kommer ind og er involveret i kampen, vurderer Cornelius, der nu selvfølgelig håber, at Olsen ringer, når turen i næste måned går til Sofia og Milano.

- Jeg synes, jeg gjorde det fint, og at jeg fik vist mig til træningen. Det er også derfor, jeg får chancen. Jeg var med, så de kunne se mig an, konstaterer angriberen, som også nåede at få snakket sig til et gult kort i debutten.

Se også: Olsen: Leon var ikke klar

- Jeg tror bare, jeg er utilfreds, fordi jeg bliver bortdømt, så får man sagt nogle ting. Jeg kan ikke huske, hvad jeg sagde, men jeg kogte lidt over der. Det var ikke til rødt, det jeg sagde. Men det er fair nok at få gult, når jeg står og råber ham ind i hovedet, indrømmer lørdagens gladeste indskifter.

1 af 2 Andreas Cornelius var lovlig åbenmundet overfor manden i gult og sort. (Foto: Lars Poulsen)
2 af 2 Andreas Cornelius gav de tjekkiske forsvarere kamp til stregen. (Foto: Lars Poulsen)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen