Kjærs kanonkamp

Spilletid eller ej: Simon Kjær spillede sin hidtil bedste landskamp, roste Morten Olsen. - Nu skal jeg hjem og spille mig på klubholdet, siger forsvarsspilleren

Simon Kjær var tæt på at komme på måltavlen mod Tjekkiet. (Foto: Lars Poulsen)
Simon Kjær var tæt på at komme på måltavlen mod Tjekkiet. (Foto: Lars Poulsen)

PARKEN (ekstrabladet.dk): Han havde håbet at komme væk. Så var han alligevel parat til at blive. Men han har ikke vidst, om han var købt eller solgt. Om turen skulle gå til Malaga, Galatasaray eller et helt tredje sted.

Men al uroen og skriverierne om, hvor han skulle spille fodbold, hæmmede ham ikke i præstationerne på banen. Tværtimod. For Simon Kjær leverede en af de bedste og mest overbevisende præstationer i lang tid i lørdagens 0-0-landskamp mod Tjekkiet i Parken.

- Det var vel kun på den sidste tredjedel af banen, vi ikke kan være tilfreds med indsatsen. Vi havde chancerne, men var ikke effektive, erkender Simon Kjær.

Læs også:

Se også: Olsen: Kjær har aldrig spillet bedre

Han fik to gode muligheder for at blive matchvinder før pausen.

- Jeg fik ikke kraft nok på min afslutning, der havnede i sidenettet, forklarer Simon Kjær, der fik forsøget kort før pausen blokeret.

Til trods for manglende spilletid i Wolfsburg var han iskold og løftede sit spil til et internationalt niveau, der må få selv Wolfsburg-manager Felix Magath til at spærre øjnene op.

Læs også:

Se også: Tjekkisk træner: Retfærdigt resultat

For selv om de to ikke har været gode venner, har de alligevel haft et professionelt forhold til hinanden. Nu er der lagt låg på stridighederne, og hvis Simon Kjær er klog, har han en dvd af landskampen med 'hjem' til Felix Magath, så er han på holdet i næste weekend.

- Jeg har fået talt ud med Magath og er klar til at slås for at komme på holdet. Jeg er lige nu nummer tre, men ved, at jeg kan kæmpe mig på holdet, hvis jeg præsterer, siger Simon Kjær og slår fast:

- Jeg håber, at de hører om landskampen i Wolfsburg. Selvfølgelig er jeg glad for, at det gik så godt. Jeg var ovenpå og på intet tidspunkt træt. Jeg har hele tiden været klar over, at min fysiske form er fin. Nu fik jeg også set, at timingen er god. Det er et godt rygstød at tage med hjem til Wolfsburg, tilføjer Simon Kjær.

Læs også:

Se også: Brændte chancer kostede Danmark dyrt

Han var solid ved EM, men indsatsen mod tjekkerne fik for en stund sat kritikerne på plads og overbevist alle om, at han i fremtiden er Daniel Aggers faste makker i det danske midterforsvar.

Og det er uanset, om han kun har spillet ét minut på klubholdet i Wolfsburg. Han vandt samtlige sine dueller og viste også pasningssikkerhed med ekstremt høj kvalitet. Det var uanset, om afleveringerne var korte eller lange.

Men det er altså ikke mere end fire måneder siden, at der overalt blev stillet spørgsmålstegn ved Simon Kjærs tekniske kvaliteter. Han ramte sjældent en medspiller og så skidt ud med bolden.

Læs også:

Se også: Danmark spillede med håndbremsen trukket

De børnesygdomme var væk mod tjekkerne, der godt nok også stod langt tilbage på banen. Når de angreb var det Kjær og Agger, der tog slagsmålene og trak sig sejrrigt ud af duelspillet.

Han smilede ikke, men klappede sporadisk ud til de 24.004 tilskuere på vejen ud af Parken. For Kjær var det ligesom for holdkammeraterne to tabte point i jagten mod Brasilien. For Danmark dominerede og skabte de fleste muligheder.

Nu venter to svære udekampe i oktober mod Bulgarien og Italien. To kampe, hvor Kjær skal præstere på samme niveau, hvis Danmarks VM-drømme ikke skal fordufte allerede i dette efterår.

- Jeg rejser hjem til Wolfsburg med positiv attitude. Jeg kan ikke gå rundt og være negativ. Nu handler det om, at jeg skal arbejde for at komme på holdet, siger Simon Kjær, der ikke kan tro, at Felix Magath fremadrettet har et personligt opgør med ham.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen