Olsen roser Bendtners rivaler

Landstræneren glæder sig over, at Juventus-angriberen omsider har fået konkurrence på landsholdet

Nicklas Helenius og Andreas Cornelius under træningen i Helsingør. (Foto: Lars Poulsen)
Nicklas Helenius og Andreas Cornelius under træningen i Helsingør. (Foto: Lars Poulsen)

HELSINGØR (ekstrabladet.dk): Før og under sommerens EM-slutrunde var et af Morten Olsens største hovedbrud, at han ikke kunne få øje på et reelt alternativ til Nicklas Bendtner som topangriber på landsholdet.

Bevares, navnebroderen Nicklas Pedersen var da med i truppen, men han blev aldrig nogen seriøs bejler til ’9’er-pladsen’ i angrebet.

Få måneder efter er situationen så pludselig en hel anden.

Nu er Nicklas Bendtner – takket været stuntet med de efterhånden meget berømte grønne boksershorts – ikke i spil til kampen mod Tjekkiet.

Til gengæld råder Olsen nu over to unge håb i form af den talentfulde duo Nicklas Helenius og Andreas Cornelius.

Læs også:

Se også: Kometen Cornelius: Frem med brystet

En udvikling, der naturligvis glæder landstræneren.

- Absolut. Alle har brug for konkurrence til at blive bedre. Nicklas Bendtner er jo også en spiller, der kan udvikle sig, bevar mig vel, siger Morten Olsen, som gerne medgiver, at de to unge angriberes kometfart mod nationalmandskabet kommer bag på ham.

Fantastisk udvikling
- Ja, det overrasker os. Vi havde Helenius med på ligalandsholdet, og når man ser, hvordan han har udviklet sig det sidste halve år, så er det helt fantastisk. Lige pludselig er der nogen, der gør ham bedre, og den måde AaB spiller på, har gjort ham stærkere og mere spilleglad. Den form for fodbold passer til ham, konstaterer Olsen om AaB’eren, som ligner favoritten til startopstillingen lørdag aften.

Selv tør Helenius ikke spå om spilletid, og han udtrykker stor respekt for rivalen Cornelius.

Læs også:

Se også: Klubskifter kan gavne Olsens VM-drøm

- Andreas er en rigtig dygtig boksspiller, der er god i feltet og stærk med hovedet – i hvert fald i forhold til mig. Jeg er bedre til spillet udenfor feltet, synes jeg. Det er også det, jeg bedst kan lide. Jeg skal forbedre mig inde i boksen, men det synes jeg også, at jeg er blevet bedre til. Andreas er også dygtig til at holde på bolden. Det synes jeg også, at jeg selv er blevet rimelig god til. I den del af spillet synes jeg, at vi minder meget om hinanden, vurderer han.

- Jeg er nok lidt bedre i kombinationsspilllet udenfor feltet og jeg har nok en lille fordel i afslutningerne, hvor han har en fordel i hovedspillet. Vi har hver vores forcer. Jeg har spillet mere Superliga, og har også været med mod Slovakiet, så jeg har nok lidt mere rutine. Vi har begge masser af selvtillid og energi, og vi har begge meget at bidrage med, siger Helenius.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen