Abelyde i Rusland kort før VM: FIFA reagerer

Angiveligt blev Frankrigs Paul Pogba og Ousmane Dembélé udsat for racisme, da franskmændene tirsdag mødte VM-værten Rusland i Skt. Petersborg. FIFA undersøger nu anklagerne

Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Rusland har store udfordringer forud for den kommende VM-slutrunde.

På banen kniber det gevaldigt med at skabe resultater, og på tribunerne kniber det med at få publikum til at opføre sig ordentligt.

Da russerne tirsdag i Skt. Petersborg tabte 1-3 til Frankrig blev flere af de franske spillere angiveligt udsat for racisme. Mikrofoner opfangede abelyde under opvarmningen, og efter Paul Pogba havde gjort det til 2-0 til Danmarks kommende VM-modstander.

Det var fotografer fra nyhedsbureauet AFP, som først berettede om abelydene, som de hørte, når de franske spillere gik ud for at tage hjørnespark.

doc6zgn9d7lxphg0uxcldr.jpg
Angiveligt skulle Manchester Uniteds Paul Pogba og FC Barcelonas Ousmane Dembélé være blandt de spillere, der blev udsat for racisme, og lederen af den antiracistiske organisation FARE har bedt FIFA om at undersøge beskyldningerne.

- Dette bør være mere end nok for FIFA til at sætte gang i efterforskningen, siger administrerende direktør i Football Against Racism in Europe (FARE), Piara Power, ifølge Independent.

Også den franske sportsminister Laura Flessel har krævet, at FIFA kom på banen.

- Racisme har ingen plads på en fodboldbane. Vi burde stå sammen på europæisk og internationalt niveau for at stoppe sådan uacceptabel opførsel, skriver hun på Twitter.

Racisme FFF

FIFA har nu reageret og fortæller, at det nu 'indsamler de forskellige indberetninger og potentielle beviser'. Også de russiske myndigheder er gået ind i sagen.

- Vi har iværksat en undersøgelse, og alle detaljer vil blive grundigt undersøgt, siger Alexei Smertin, Ruslands antidiskriminations chef inden for fodbold, til TASS.

Det er langtfra første gang, at der har været racismeproblemer på russiske stadioner. Så sent som i november blev Rosenborg-spilleren Samuel Adegbenro offer for racisme i forbindelse med en Europa League-kamp i netop Skt. Petersborg.

Zenit blev både anklaget og straffet. Til VM i Rusland skal blandt den ene semifinale spilles i Skt. Petersborg.

Tidligere på måneden sagde den russiske landstræner, Stanislav Cherchesov, at han ikke mente, at der var racisme på et niveau, der krævede bekæmpelse.

FIFA-præsident Gianni Infantino har dog fastslået, at dommere kan stoppe kampe til VM, hvis de spotter racismens grimme ansigt på de russiske tribuner.

Frankrig havde ikke de store problemer på banen og vandt 3-1 over VM-værten. Se målene her:

Superliga-klub fyrer seks: 'Vi er i gang med at sætte fremtidens hold'

Superligaen på spillerjagt: Sådan handler Brøndby til sommer

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+