Annonce:
Annonce:

Adiós, Peru! Frankrig sender VM-kæledæggen hjem

Peru tabte 0-1 til Frankrig på Jekaterinburg Arena og har dermed udspillet sin egen rolle ved VM. Sydamerikanerne kan dog hjælpe Danmark videre, hvis de tager point fra Australien i sidste kamp

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

JEKATERINBURG (Ekstra Bladet): Adiós, Peru, og tak for festen. Og gør os så lige den tjeneste at nappe point fra Australien, inden I smutter hjem fra Rusland…

Peru er færdige ved VM efter et 0-1-nederlag til Frankrig, der til gengæld allerede nu har booket pladsen i 1/8-finalen.

Forhåbentlig betyder det, at Didiers Deschamps stjernespækkede mandskab tirsdag ikke spiller i højeste gear mod Danmark på Luzhniki i Moskva.

Med uafgjort er Danmark sikker på at følge franskmændene videre, og uafgjort vil give franskmændene gruppesejen.

Derfor en opfodring herfra: Uafgjort, s’il vous plaît!

Frankrig foldede sig ikke ud i Jekaterinburg, men gjorde, hvad der skulle til mod VM-kæledæggen Peru.

Kylian Mbappé blev matchvinder ti minutter før pausen, og efter pausen parkerede franskmændene bussen solidt på egen halvdel og kørte sejren hjem.

Annonce:

Kylian Mbappe sender bolden over stregen. Foto: Vadim Ghirda/AP/Ritzau Scanpix
Kylian Mbappe sender bolden over stregen. Foto: Vadim Ghirda/AP/Ritzau Scanpix

Peru havde et skud på stolpen, men kom ikke tættere og har udspillet sin egen rolle ved VM.

De kan dog give Danmark en ordentlig håndsrækning. For hvis de tager point fra Australien i sidste gruppekamp, er Danmark sikre på at gå videre, uanset hvordan det går mod franskmændene i den russiske hovedstad.

Og mon ikke peruvianerne gerne vil give deres mange tusinde landsmænd i Rusland en god oplevelse at rejse hjem på.

For en dag forvandlede for de Jekaterinburg til mini-Lima.

Millionbyen for foden af Uralbjergene på grænsen til Asien havde dagen igennem lagt øre til sydamerikanske rytmer, og det forsatte på det Jekaterinburg Arena, hvor den øverste del af endetribunerne er stilladser, der ligger uden for selve stadion.

De dele var også befolket af peruvianerne. Naturligvis. Hvis fans kunne vinde kampe, ville det sydamerikanske land være blandt VM-favoritterne, og troen på et stort resultat var bestemt tilstede.  

Annonce:

Under VM er der plads til 35.000 på Jekaterinburg Arena. Hvor mange af dem der torsdag aften var Peru, er svært at sige. 15.000, 20.000, måske flere. Det lød i hvert fald som mange flere.

’Olé, olé, olé, olé … Peru, Peru’, gjaldede det i den kolde aftenluft i den regnfulde by, hvor temperaturen steg et par grader, da holdopstillingerne blev læst op. Stjernen Paolo Guerrero var tilbage for Peru.

Et klart signal fra træner Ricardo Garaca om, at kun sejren talte.

Allerede under nationalmelodien var spændingsniveauet højt, og brølet fra tribunerne drev peruvianerne frem fra første fløjt. De smadrede igennem i duellerne og viste Frankrig, at det her ville blive en hård aften på kontoret.

Første chance tilfaldt de franske favoritter efter ti minutter. Griezmann blev spillet i dybden, men vinklen blev spids, og superstjernen sparkede et pænt stykke forbi.

Annonce:

Frankrig skulle lige bruge det første kvarters tid på at finde sig til rette, men så var de der også. Varane headede snert forbi efter et hjørnespark, Mbappé blev væltet i feltet, og Griezmann testede Gallese i Perus mål med et tørt hug.

Den franske opblomstring blev dog kort. Snart overtog Peru igen initiativet, men havde meget vanskeligt ved at skabe noget.

Der skulle gå en halv time, før de fik deres eneste gode mulighed i 1. halvleg. Efter nydeligt opspil modtog Guerrero bolden i feltet, men hans afslutning overlistede ikke Hugo Lloris.

100-kamps jubilaren klarede med en fin fodparade, og straks efter slog franskmændene til i den anden ende efter et boldtab af kaptajn Guerrero på egen halvdel.

Oliver Giroud blev spillet fri i dybden af Paul Pogba, og Alberto Rodríguez rettede hans afslutning af, så den sejlede i en blød bue over Gallese i målet.

Bolden havnede lige for fødderne af Kylian Mbappé, der nemt kunne prikke den over stregen til fransk føring.

Franskmændene er allerede gået videre. Foto: Jewel Samad/Reuters/Ritzau Scanpix
Franskmændene er allerede gået videre. Foto: Jewel Samad/Reuters/Ritzau Scanpix

Det rystede Peru, og lige før pausen burde Lucas Hernández have udbygget den franske føring, men hamrede fra tæt hold bolden lige i næverne på Pedro Gallese.

Annonce:

De peruvianske tilhængere forsøgte at synge holdet i gang fra starten af 2. halvleg, og de var tæt på at få noget at juble over, da Pedro Aquino optimistisk fyrede af fra distancen.

Lloris havde ikke helt styr på langskuddet, som prellede af på ydersiden af stolpen helt oppe ved trekantsammenføjningen.

Peru forsøgte så godt de kunne, men kunne modsat opgøret mod Danmark ikke spille sig frem til chancer og måtte ty til langskud.

Frankrig havde kampen, hvor de ville have den. Der var ikke de store offensive ambitioner for ’Les Bleus’, men til gengæld lukkede de godt af bagude og gav ikke meget væk.

Langsomt, men sikkert løb tiden ud for Peru, som faldt med ære. Og det bliver mere ærefuldt, hvis det bliver til point mod Australien.

Por favor!

Tager Hareide konsekvensen? Én mand dumper efter australsk deler

Rasende Hareide følte sig snydt: Der var klart straffe

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Annonce:
Annonce:
Annonce: