Advarer danske VM-fans: Hold jer væk fra disse VM-billetter

Forbrugerrådet Tænk og den engelsk pendant Which? advarer mod uautoriserede billetsteder, når man skal købe billet til VM i fodbold. Køb i stedet for igennem FIFAs hjemmeside, lyder rådet

Fans rådes til at købe VM-billetter hos FIFA. Foto: Jens Dresling
Fans rådes til at købe VM-billetter hos FIFA. Foto: Jens Dresling

Det er ikke en god idé at købe billet til VM-kampene i Rusland til sommer igennem uautoriserede billetbørser som Viagogo og Stubhub. Det meddeler Anja Phillip, som er formand i Forbrugerrådet Tænk, til Ekstra Bladet. Derfor vil forbrugerrådet råde folk til at købe VM-billetter på de officielle hjemmesider. Fans kan nemlig risikere at købe falske billetter.

- Vi har set flere eksempler på, at billetter købt på uautoriserede billetbørser som Viagogo og Stubhub er ugyldige, når folk møder op til fx en koncert eller en fodboldkamp, skriver Anja Philip til Ekstra Bladet.

- Derfor advarer vi også, ligesom vores engelske søsterorganisation Which?, mod, at man køber billetter til VM i fodbold fra andre udbydere end FIFA.

- Det er en meget trist situation at forstille sig, at man er taget hele vejen til Rusland for at se Danmarks kampe, men bliver afvist i døren, fordi billetterne er ugyldige.

- Derfor råder vi altid folk til at købe billetter hos en officiel udbyder, lyder det fra Forbrugerrådet Tænks formand til Ekstra Bladet.

Den engelske udgave af Forbrugerrådet Tænk Which? advarer også fans mod at svinge dankortet på de uautoriserede hjemmesider. Mediet har snakket med en talsmand fra FIFA, og de synes, at det er et kæmpe problem, at falske billetter er i omløb.

- FIFA ser ulovligt salg og distribution af billetter som et meget alvorligt problem, og vi vil påminde alle fodboldfans om, at FIFA.com/tickets er den eneste officielle og legitime hjemmeside, hvor der kan købes VM-billetter, siger talsmanden til Which?.

Artiklen fortsætter under billedet.

Viagogos priser på Danmark - Peru til VM. Foto: Screendump
Viagogos priser på Danmark - Peru til VM. Foto: Screendump
 

Skal bruge Fan-ID for at komme på stadion
En søgning viser, at en billet til Danmarks første kamp mod Peru eksempelvis koster 1400 kroner hos Viagogo, mens en billet til kampen på FIFAs hjemmeside kan erhverves for mellem 630 kroner og 1235 kroner.

For at komme ind på de respektive VM-stadions i Rusland skal man også anskaffe sig et Fan-ID, som bliver givet af de russiske myndigheder af sikkerhedsmæssige årsager.

På opfordring af FIFA kan fans risikere at skulle fortælle, hvor de har købt deres billet.

Der er dog hjælp at hente, hvis man som fan allerede har købt en billet hos en af de uautoriserede billetbørser.

Which? har snakket med Stubhub, og firmaet informerer, at de i en kort periode havde et teknisk problem, der gjorde, at man kunne købe VM-billetter hos dem. Det skulle derfor ikke være muligt at købe VM-billetter hos Stubhub længere.

- Stubhub følger selvfølgelig reglerne, og derfor vil vi ikke tillade at sælge flere billetter på Stubhub.co.uk. Der var desværre en teknisk fejl tidligere, der gjorde, at man kunne se billetter, men det blev fjernet kort tid efter, skriver Subhub til Which?

Ekstra Bladet har forsøgt at kontakte Viagogo, men de er ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Derfor bliver mange danske fans hjemme fra VM i Rusland

Schmeichel-skade giver nye problemer

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.