Afslører Frankrigs hemmelige trick: - De skal røre ved det

Frankrig har et lykkebringende ritual, der skal udføres inden hver kamp ved VM

Alle skal røre ved Adil Ramis overskæg. Foto: AP
Alle skal røre ved Adil Ramis overskæg. Foto: AP

Søndag spiller Frankrig VM-finale mod Kroatien, og hvis du holder godt øje foran tv-skærmen, så vil du lige inden kampen kunne se en masse franske spillere være henne og røre kærligt ved en af holdkammeraternes skæg.

Det er den franske udgave af Eurosport, der kan fortælle historien.

Det startede med ottendedelsfinalen mod Argentina, hvor den unge superstjerne Kylian Mbappé ladede op ved at røre ved midterforsvareren Adil Ramis overskæg. Mbappé spillede en drømmekamp, og det har betydet, at flere spillere har kopieret ritualet inden kampene mod Rusland og senest Belgien.

- I dag var der fem eller seks spillere, der kom frem og rørte ved det, og nu er det vigtigt for dem, at det er fladt og fint, grinede Rami efter kampen mod Belgien.

Også Antoine Griezmann har været henne ved Adil Rami, og efterhånden er alle spillere i truppen, der skal hen og røre ved skægget før kampstart, så lykken følger holdet.

- Jeg gjorde det før kvartfinalen, og det bragte mig held. Vi ændrer ikke noget, så vi fortsætter med at gøre det, har Griezmann sagt.

32-årige Adil Rami spiller til hverdag i Marseille, men midterforsvareren, der har vundet Europa League med Sevilla og det franske mesterskab med Lille, har som eneste franske markspiller endnu ikke været på banen ved VM-slutrunden, hvor Raphael Varane og Samuel Umtiti har været foretrukket i midterforsvaret.

Lykkeskægget kommer 20 år efter, at Frankrig senest vandt VM, og dengang skulle forsvarsspiller Laurent Blanc altid kysse den skaldede isse hos målmand Fabien Barthez.

Artiklen fortsætter under billederne

Antoine Griezmann har travlt før kampen mod Uruguay. Foto: David Vincent / Ritzau Scanpix
Antoine Griezmann har travlt før kampen mod Uruguay. Foto: David Vincent / Ritzau Scanpix

Umtiti og Pogba jubler med Ramni. Foto: AP
Umtiti og Pogba jubler med Ramni. Foto: AP
 

Adil Rami og Pamela Anderson på romantisk restaurant. Foto: All Over
Adil Rami og Pamela Anderson på romantisk restaurant. Foto: All Over

Osorio i nærkamp med Brasiliens landstræner, Tite, inden ottendedelsfinalen. Foto: Thanassis Stavrakis/AP VM 2018 Kostede det VM-succesen? Havde både kone og elskerinde med til VM

Iva Olivari er den første kvinde på trænerbænken i VM-historien. Foto: All Over VM 2018 Her er VM's eneste kvinde: Alle elsker hende

Til hverdag er det ellers kun Ramis kæreste, den tidligere Baywatch-stjerne Pamela Anderson, der har æren af at røre ved skægget. Hun har tidligere talt varmt om netop denne del af kæresten.

- Jeg faldt for hans overskæg, og siden har vi fået et helt specielt bånd. Vi  er uadskillelige og glade for hinanden, sagde Anderson tidligere på året.

51-årige Pamela Anderson var på plads til semifinalen og er muligvis også på plads til søndagens finale. Ifølge USA Today kommer de snart til at gifte sig, ligesom en anden VM-spiller netop har gjort med en anden verdensstjerne fra sportsverdenen.

Brian Laudrup har lige scoret - og Søren Colding løber ud mod målscoreren. Få sekunder efter laver de jubelscenen, der er blevet ikonisk for dansk VM-succes. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Søren Colding om lige netop dét billede: Undskyld

Stemme fra fortiden: Stig Tøfting kom ufrivilligt i centrum kort inden Danmarks kamp mod Senegal. Han fik travlt med at få sine stedforældre til at skærme børnene mod medierne. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Afslørede Tøftings familietragedie: Det var kalkuleret ondskab

Luka Modric løb ekstremt meget i kvartfinalen, men det er alligevel tre kilometer kortere end mest løbende russer Daler Kuziaev i samme kamp. Foto: AP VM 2018 Afslører VM-spillere: De sniffer i spillertunnel - det er doping!

Han lavede straffespark på Cristiano Ronaldo, men nu fortæller medie, at Saeid Ezatolahi er taget for doping. FIFA har dog ikke bekræftet. Måske skyldes det, at FIFA kontrollerer sig selv ved doping-tests, hvor WADA ikke er på plads. Foto: AP VM 2018 Eksperter rystede over doping-tests ved VM: - Det er forfærdeligt

5 kommentarer
Vis kommentarer