Afslører sin hemmelighed: Sådan snød jeg Schmeichel

Ivan Rakitic havde nærstuderet den danske målmand før straffesparkskonkurrencen og desuden fået at vide af sin kone, hvordan 1/8-finaledramaet mellem Danmark og Kroatien ville ende

Få Ekstra Bladets analyse af det vanvittige VM-drama her

Da Ivan Rakitic søndag aften i Nizhny Novgorod gik ned mod Kasper Schmeichels mål, var den 30-årige kroat sikker på, at han ville score.

Eller i hvert fald sikker på, at den danske målmand skulle lave sit livs redning for at forhindre ham i at gøre det.

For Ivan Rakitic havde nærstuderet Kasper Schmeichel og sendte da også kroaterne videre til VM-kvartfinalen med en sikker scoring.

- Hele den morgen (søndag, red.) så jeg optagelser af Schmeichel for at se, hvad han gør på frispark og straffespark.

- Jeg studerede hans bevægelser og talte med Andrej Kramaric, som spillede sammen med ham i Leicester, for at lære en smule mere om ham. Så ja, jeg havde stor selvtillid, forklarer den kroatiske midtbanestrateg i et interview med engelske The Telegraph.

Her fortæller Ivan Rakitic om de tanker, der gik gennem hovedet på ham, da Kroatien og Danmark skulle afgøre VM-thrilleren fra straffesparkspletten.

Og der var øjeblikke, da Rakitics tanker gik tilbage til Wien for ti år siden. Ved EM-slutrunden i Schweiz/Østrig i 2008 røg kroaterne ud på straffespark til Tyrkiet, og en overgang virkede det, som om det også ville ske i Rusland.

Kasper Schmeichel reddede fra Milan Badelj og Josip Pivaric og havde også klaret Luka Modrics forsøg sidst i den forlængesde spilletid.

- Du er nødt til at glemme, at han allerede havde reddet tre straffespark og sige til dig selv, at dette er dit øjeblik.

- Jeg følte mig virkelig stærk og var sikker på, at han skulle lave sit livs redning for at stoppe det, siger FC Barcelona-spilleren og beskriver, hvordan det er at stå ved straffesparkspletten, mens en hel fodboldverden har rettet øjnene mod dig:

- I det øjeblik føles et sekund som en time, så du har masser af tid til at tænke over, hvad der kan ske. I det øjeblik ønsker du at slukke lyset, så ingen hverken kan se dig, eller hvad der sker.

- Du ønsker bare, at du kan tage straffesparket alene.

Ivan Rakitic sender Kasper Schmeichel den forkerte vej og Kroatien i kvartfinalen. Foto: AP
Ivan Rakitic sender Kasper Schmeichel den forkerte vej og Kroatien i kvartfinalen. Foto: AP

I hvert fald en person havde forudset, at 1/8-finalen mellem Danmark og Kroatien ville ende i straffespark og havde også forudset, hvem der ville sende det afgørende spark i kassen.

- Jeg havde en god følelse før kampen. Jeg talte med min kone, og hun sagde til mig ’kampen går i straffesparkskonkurrence, og du scorer på det sidste’, siger Rakitic til The Telegraph og fortæller videre, hvordan han samlede det kroatiske hold før straffesparkskonkurrencen for at bede holdkammeraterne om noget:

- Jeg samlede drengene et øjeblik og sagde ’Luka har reddet os så mange gange, nu må vi give noget tilbage til ham’.

Real Madrid-stjernen havde brændt i den forlængede spilletid, men scorede i straffesparkskonkurrencen, hvor de to målmænd ellers brillerede.

Kasper Schmeichel reddede to kroatiske forsøg, Danijel Subasic gjorde det lidt bedre. Han reddede tre af de fem danske spark.

- Jeg sagde nyd det til Subasic, for dette bliver din stjernestund, siger Ivan Rakitic, der lørdag møder værten Rusland i VM-kvartfinalen i Sochi.

Det er tyve år siden, at Kroatien har været så langt ved en VM-slutrunde, og Rakitic håber, at det nuværende hold mindst kan gentage bedriften fra 1998, hvor kroaterne kom hjem med bronze:

- De var helte for os, og de vil være det for den næste generation og de ti næste efter den.

- Men nu er vi her, og jeg ønsker, at alle i Kroatien og folk over hele verden taler om denne generation.  

Efter forfærdeligt VM: Dansk angriber vil væk

Maradona svinede dommer til: Nu reagerer FIFA

Stjernens far raser mod VM-træner: Du sendte 600 mål på bænken!

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?