Alle er i oprør: Schmeichel vil have Neymar smidt ud!

Peter Schmeichel troede, at Neymars skrigeri og rullen rundt betød, at brasilianeren var lige ved at dø og skulle med ambulancen, men i stedet spillede Neymar bare videre kort efter

De brasilianske fans har vendt Neymars tuderier til noget sjovt og høvler shots ned, hver gang stjernen smider sig. Andre er bare trætte af ham. (Video: Ruptly)

Schmeichels jubel gik verden rundt: Hylder søn med hjertegribende foto

Søndag var Peter Schmeichel i fokus, da han jublede over sønnen Kaspers tre straffesparksredninger mod Kroatien, og mandag aften skaber den danske målmandslegende atter overskrifter med sine markante meninger om Brasiliens guldfugl Neymar.

Schmeichel glæder sig over, at Brasilien gik videre ved VM, men Neymar kan han næsten ikke holde ud, fordi han triller rundt og skaber sig konstant. Det skete også mod Mexico, der blev besejret 2-0 i 1/8-finalen.

- Åh Gud, Neymar fik endda man of the match-prisen fra FIFA, men vi er nødt til at få FIFA til at se på den måde, som han opførte sig i denne kamp. Jeg kan ikke finde andet at sige til det end, at det er en skændsel, siger Schmeichel i tv-studiet hos Russia Today, hvor han optræder under slutrunden.

- Alle, der elsker fodbold, som jeg ser på Twitter, de er i oprør over dette, lyder det videre fra Schmeichel.

- Du har denne her spiller, som kameraet finder efter kampen, fordi han har den her tiltrækning, og det eneste, jeg kan tænke, er, at jeg ønsker, at denne spiller ikke spiller. Fordi det er så irriterende at se den måde, som han forsøger at få gule kort til modstanderne, siger Schmeichel.

Peter Schmeichel på plads til Danmark-Kroatien. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX
Peter Schmeichel på plads til Danmark-Kroatien. Foto: Michael Zemanek/BPI/REX
 

Særligt en episode med tyve minutter igen fik Schmeichel op i det røde felt. Her rullede en skrigende Neymar rundt og tog sig til sin ankel efter kontakt med en mexicaner, der ville hente bolden.

- Neymar lignede en, der var ved at dø. Jeg troede, at han ville blive lagt på en båre og sat i en ambulance, og vi aldrig ville se ham igen.

- Jeg vil stærkt appellere til FIFA, for dette er ikke noget, som vi vil se i fodbold. Vi har fået VAR, og vi skal slippe af med denne slags skuespil, siger Schmeichel.

- Han tiltrækker sig så meget opmærksomhed, og alle børnene ser det, og det er ikke, hvad vi vil have i fodbold, siger Schmeichel.

- Har du nogensinde set Ronaldo gøre det? Som ung lærte han hurtigt, at det ikke var måden at gøre det, for han havde en god manager i Alex Ferguson. Ser du Messi eller Harry Kane gøre det? Nej, siger Schmeichel.

- FIFA-boss Gianni Infantino var på stadion, og de er nødt til at se på dette, for vi vil ikke have det i fodbold. Giv Neymar et gult kort første gang, og send ham så ud derefter. Det er den eneste måde, han kan lære det, siger Schmeichel.

Artiklen fortsætter under billederne

Seks frispark blev der begået mod Neymar i kampen mod Mexico. Foto: AP
Seks frispark blev der begået mod Neymar i kampen mod Mexico. Foto: AP

Det gjorde meget ondt - tilsyneladende. Foto: AP
Det gjorde meget ondt - tilsyneladende. Foto: AP
 

Neymar får behandling. Foto: AP
Neymar får behandling. Foto: AP

Neymar vrider sig. Foto: Ritzau / Scanpix/ DAVID GRAY
Neymar vrider sig. Foto: Ritzau / Scanpix/ DAVID GRAY
 

Den danske målmandslegende var ikke den eneste, der var vred på Neymar efter mandagens 1/8-finale. Også den mexicanske landstræner, Juan Carlos Osorio, var irriteret over at se den brasilianske superstjerne rulle rundt på græsset og udtrykke smerte.

- Der var et spilstop på fire minutter, og det er et meget skidt eksempel for fodbolden. Vi spildte en masse tid på en enkelt spiller. Jeg synes, det er en skam for fodbolden. Specielt for børn, som ser på, for det skal være en sport, der beror på beslutsomhed og mandighed og ikke skuespil, sagde Osorio efter kampen til AP.

Neymar selv tager kritikken roligt.

- Jeg er ligeglad med kritik eller ros, for den slags kan have negativ indflydelse på ens attitude. Jeg er her for at vinde. Jeg kan altid blive bedre. I dag havde jeg en bedre følelse, og jeg er rigtig glad for sejren, sagde Neymar efter kampen, hvor selveste Eric Cantona også havde kritiseret ham inden kampstart, som du kan læse her.

Brasilien og Neymar spiller næste kamp fredag aften, hvor Belgien er modstanderen i kvartfinalen.

Helt til grin: Verden tager tykt pis på Neymar

Imponerede vildt ved VM: Nu jagter storklubber Schmeichel

Søren Colding om lige netop dét billede: Undskyld

Tour-ekspert overrasker: Derfor skal du holde dig fra stjernesprintere

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby