Alle hader det: Ekspert forklarer årsagen til Neymar-tricket

Den brasilianske stjerne Neymar er kommet i modvind for at være teatralsk, når han tackles. Ifølge en ekspert er det et overlevelsesinstinkt, der til tider går for langt

Det er ikke alle, der er lige begejstret for Neymars rulleri. Foto: Ritzau Scanpix
Det er ikke alle, der er lige begejstret for Neymars rulleri. Foto: Ritzau Scanpix

Hvis der er noget, der kan sætte VM-sindene i kog, er det, når Brasiliens største stjerne Neymar ruller rundt i græsset efter endnu en tackling.

Blandt andet ville den tidligere danske landsholdskeeper Peter Schmeichel have PSG-spilleren ud af turneringen.

- FIFA-boss Gianni Infantino var på stadion, og de er nødt til at se på dette, for vi vil ikke have det i fodbold. Giv Neymar et gult kort første gang, og send ham så ud derefter. Det er den eneste måde, han kan lære det, sagde Schmeichel i sin ekspertrolle på russisk tv.

Men hvorfor tyer Neymar til det dramatiske, når han bliver tacklet? Det har Peter Arnholdt et bud på. Han er bosat i Brasilien, hvor han som fodboldscout følger brasiliansk fodbold tættere end de fleste.

VM-stjerne anklaget for doping af sin egen far

26-årige Neymar var som ung en lille, spinkel knægt, men teknikken havde han altid med sig. Så når han snød de store drenge i ungdomsårene, betalte de tilbage med hårde tæsk.

Neymar i kamp mod Mexico. Foto: AP
Neymar i kamp mod Mexico. Foto: AP


Derfor har overlevelsesinstinktet altid været indprentet hos ham.

- Hvad gør du som knægt, når der står 11 modstandere på en eller anden grusbane og bare venter på at flæske dig? Lader dig tryne eller prøver at overleve? Neymar har valgt at overleve på sin facon. På godt og ondt, siger Peter Arnholdt til Ekstra Bladet og peger på, at brasilianeren også gør det for at lægge pres på modstander og dommer.

Colombias træner raser over 'filmende' englændere

Det faldt blandt andet mange for brystet, at den brasilianske stjerne reagerede kraftigt på at blive trådt på foden af en mexicansk spiller i 1/8-finalen.

- Neymar gør det vel først og fremmest, fordi at han føler, at han får noget ud af det.

- Prøv at tænk på, hvad der ville ske, hvis Neymar ikke 'fløj'? Ved at hoppe lidt før, så undgår han den værste kontakt, og det er mange gange nogle benbrækkertacklinger, som han udsættes for.

- Han prøver også at tirre sin modstander. Det psykologiske spil mellem angriber og modstander, det at få den anden til at tabe hovedet. Hvorfor træder den mexicanske spiller Neymar over skinnebenet?

- Hvorfor skal en forsvarsspiller altid som noget af det første at sætte sig fysisk i respekt over for dribleren? Og hvorfor ruller Neymar så rundt nogle ekstra gange, når han bliver 'barberet' af en modstander? Det er hele en del af et psykologisk spil, forklarer Arnholdt.

På trods af Neymars til tider dramatiske ageren på en fodboldbane, er han elsket i Brasilien. I hvert fald, når der er medvind.

- Neymar er temperaturen på det brasilianske landshold. Når det går godt, så snakker alle om hans genistreger, og når det går dårligt, så er det Neymars negative sider, som fylder. Han får æren, og han får skraldet. Han er Brasiliens største profil. Alle synes, at han er en fantastisk fodboldspiller, men de ser gerne, at han skærer mange af sine unoder væk, lyder det fra Arnholdt.

Neymar og Brasilien møder fredag Belgien i VM-kvartfinalen.

Stines søn svinede landsholdsspiller: Nu ryger lommepengene og telefonen

Led gigantisk VM-nedtur: Nu tager de japanske fans verden med storm

Naboen jublede før Schmeichels straffe: Derfor sker det

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.