Annonce:
Annonce:

Alle VM-hold på tavlen: Jubler over komisk selvmål

Schweiz måtte se Costa Rica udligne i overtiden, men holdet er alligevel videre ved VM, da netop ét point var det, som holdet skulle have

Costa Rica jubler over det komiske 2-2-mål mod Schweiz. Foto: AP
Costa Rica jubler over det komiske 2-2-mål mod Schweiz. Foto: AP
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Schweiz er videre ved VM. Før deres sidste puljekamp var kravet ét point mod Costa Rica, og det fik de med et et 2-2-resultat. Det betyder, at de ender to point efter Brasilien i gruppen, mens Costa Rica og Serbien er færdige ved VM.

Costa Rica var allerede ude, inden opgøret. Kampen begyndte alligevel pudsigt nok med, at Costa Rica bed fra sig med et par gode angreb, hvor Schweiz'  målmand Yann Sommer gav prøver på sine evner mellem stængerne. De kunne sagtens have været foran, og ramte også træværket undervejs.

Alligevel var det dog Schweiz, der fik sendt sig foran inden pausen. På en vanvittig hammer fraBlerim Dzemaili efter et veltimet hovedstødsoplæg fra Embolo sendte han schweizerne foran med 1-0.

Annonce:

Tidlig schweizisk jubel. Foto: Ritzau Scanpix /  DIMITAR DILKOFF
Tidlig schweizisk jubel. Foto: Ritzau Scanpix / DIMITAR DILKOFF


Her lignede det, at Schweiz nemt skulle kunne klare at hente en sejr, som mininum ville kunne presse Brasilien til en sejr over Serbien. Men efter pausen begyndte Costa Rica at tage meget mere over.

I det schweiziske forsvar var der problemer med kommunikationen, der engang i mellem var lige ved at ende i scoring for Costa Rica.

Efter 56 minutter var det ikke bare tæt på mere for mellemamerikanerne. Her sørgede Waston for et glimrende hovedstødsmål, der bragte balance i regnskabet i opgøret, og nu skulle Schweiz frem.

Allerede ved 1-0 jublede Costa Rica, som havde de vundet VM:


Dog kunne Costa Rica stadig finde ud af at drille Schweiz, men i kampens afslutning var det alligevel tydeligt at se, at Schweiz havde noget at spille for. Både Embolo og Drmic havde gode chancer for at sende sejren til Schweiz med giftige hovedstød, og helt til sidst i kampen kunne Drmic knalde bolden i mål til sejr for Schweiz.

Kort efter var der først straffespark til Costa Rica og siden offside. Få minutter efter kom straffesparket så, da indskiftede Denis Zakaria fuldendte en direkte håbløs kamp med at lave et klodset straffespark.

Det straffespark skulle Ruiz tage, som sendte den på overliggeren, hvorefter bolden landede nede på Sommers baghoved - og så gik bolden i mål.

Det blev dog ikke til mere, og dermed må Schweiz tage til takke med andenpladsen i gruppen, der giver dem Sverige i ottendedelsfinalen.

Sådan så det ud, da straffesparket blev sparket på overliggeren og ned i hovedet på sommer og i mål. Foto: AP
Sådan så det ud, da straffesparket blev sparket på overliggeren og ned i hovedet på sommer og i mål. Foto: AP

Betting-ekspert: Her er VM-fidusen, der giver kassen

Alle VM-heltenes lønninger: Han tjener mest på landsholdet

Sverige med joke: Håner tyske VM-spillere

Første gang nogensinde: Tyskland ude af VM i gruppespillet!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: