Amatøragtigt: Superstjernes VM-eventyr kan hænge i tynd tråd

En krise om image-rettigheder har netop nu Premier League-stjernens advokat helt oppe og ringe

Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Egypten risikerer i værste fald at stå til sommerens VM-slutrunde i Rusland uden to af deres største stjerner.

Søndag blev Mohamed Elneny båret fra banen i Arsenals 4-1-sejr over West Ham, og samtidig er stjernen over dem alle, Mohamed Salah, raget uklar med det egyptiske fodboldforbund.

Årsagen er image-rettigheder.

Landsholdets officielle fly, der skal fragte spillerne til VM i Rusland, er malet i Egyptens farver, rød, hvid og sort og tilført et stort billede af Salah samt forbundets officielle sponsor, WE - Telecom Egypt, en telegigant i landet.

Det er noget værre rod og har i første omgang fået Salahs agent og advokat, Ramy Abbas, op i det røde felt.

For Salah er personligt sponsoreret af konkurrenten Vodafone, og at sætte Liverpool-stjernen op med en direkte rival er ikke alene et forkert signal at sende. Det er direkte i strid med en kontrakt et sted.

- Vi har en meget alvorlig sag med det egyptiske fodboldforbund. Enhver uautoriseret brug af imagerettigheder skal håndteres ekstremt alvorligt. Alle muligheder er i spil, skriver han på Twitter.

Embed: Abbas1

Embed: Abbas2

Mølby: Jeg har aldrig oplevet så ond en kamp

Hvad han konkret mener med det, melder han ikke noget om. Men det kan opfattes som om, et brud mellem Salah og forbundet kan komme på tale, hvis ikke der sker en ændring.

Salah svarede i øvrigt med et tweet, der viser et billede af ham i selskab med Abbas og ordene: ’Full support’ – fuld støtte.

Artiklen fortsætter under tv-klippet

Det egyptiske fodboldforbund står imidlertid fast på, at de er i deres gode ret til at benytte sig af et billede af Salah i landsholdsdragten.

Det har nu fået en af de helt store i egyptisk fodbold Mido, ham der huserede i blandt andet Ajax, Roma, Olympique Marseille og Tottenham, på banen.

- Problemet mellem Salah og sponsoren skal håndteres meget intelligent og må følge lovgivningen, skriver han på Twitter.

- Timingen er vanskelig, og hvordan sikrer man sig, at hvis virksomheden finder sig til rette med Salah, at andre spillere ikke kommer og beder om samme ordning? Det er problemer som dette, der kan ende med at smadre ethvert hold.

Ifølge Mazen Marzouk, tidligere direktør i forbundet, må man fra forbundets side kun gøre brug af Salah-billeder, hvis han optræder sammen med flere landsholdskollegaer.

Den måde, forbundet har gjort brug af Salah på, hvor han optræder alene forrest på flyets side, mens flere andre spillere ses længere tilbage, er ikke tilladt, er Marzouk citeret af avisen Egypt Independent.

Egypten har ikke deltaget ved VM siden 1990 og er i gruppe med værterne fra Rusland, Saudi-Arabien og Uruguay.

Her er de næste Messi'er

Har du guld på loftet: Fodboldkort kan være mange penge værd

Grafik: VM-byer

LIGE NU
LIGE NU
Lad os hermed rose de radikale