Annonce:
Annonce:

Angriber-duellen på VM-holdet: - Jeg føler mig rimelig sikker

Nicolai Jørgensen er stadig førstevalg i det danske angreb. Men Kasper Dolberg puster ham i nakken

Ekstra Bladets udsendte med status på formen i den danske lejr
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

ANAPA (Ekstra Bladet): Den ene har været fast mand gennem kvalen, mens den anden kom med på det alleryderste mandat, da Åge Hareide kort før deadline besluttede, at droppe en småskadet Nicklas Bendtner fra VM-truppen.

Derfor ligner kampen mellem Nicolai Jørgensen og Kasper Dolberg om, hvem der skal starte på toppen i det danske angreb mod Peru på lørdag en særdeles på papiret en særdeles ulige kamp.

Udskældt dansk profil: - Det har været lidt uberettiget

Men Jørgensen har haft svært ved at imponere iagttagerne, mens Dolberg til gengæld har badet sig i ros og pæne ord efter især sit indhop mod Mexico, hvor han afløste Nicolai Jørgensen, som på Hareides ordre blev pillet ud for at passe på en stram muskel i forlåret.

Og derfor er der blevet spekuleret i, om landstræneren i ellevte time ville sadle om, og satse på Ajax-talentet.

Annonce:

Men hvis man spørger Nicolai Jørgensen, så vil han - næsten - indrømme, at han er overbevist om, at pladsen tilhører ham.

- Min fornemmelse er god. Man føler sig vel aldrig 100 procent sikker, men så sikker, som man nu kan. Åge har vist mig stor tillid og tiltro, og vi har skabt en rigtig god stime af kampe med det hold, vi spiller med, siger han og gør det klart, at han har store forventninger til sig selv i Rusland.

- De forventninger, der er, er dem, jeg har til mig selv. Og jeg håber og tror, at jeg scorer i den første kamp, lyder det selvsikkert fra Feyenoord-angriberen, der dog peger på, at han ikke kun er med for at bidrage med mål.

- Vi har mange rigtigt gode angribere, så det gælder altid om at gøre sit bedste. En angriber som mig er ikke kun med for at score mål, men også for at binde spillet sammen.

Artiklen fortsætter under billederne.

 
Nicolai Jørgensen er foran Kasper Dolberg i kampen om midterpladsen i angrebet. Foto: Lars Poulsen
Nicolai Jørgensen er foran Kasper Dolberg i kampen om midterpladsen i angrebet. Foto: Lars Poulsen

En af de angribere er Kasper Dolberg, og Jørgensen er helt på det rene med rivalens kvaliteter.

Annonce:

- Han er jo en fantastisk angriber, så det er sund konkurrence. Vi havde begge et sindssygt godt år sidste år, og et måske lidt mere svingende år i år. Det er rart at have nogen at måle sig med hele tiden, og hvis man ikke har en, der hele tiden gør en bedre, bliver det måske også for nemt, siger han og fortsætter.

- Han er måske mere en klassisk angriber uden helt at være det alligevel. Men vi står vel for noget af det samme. Spillere, der er gode at spille den op på, og som kan holde fast i bolden og stadig score nogle mål, roser Nicolai Jørgensen, som ligner en stensikker starter lørdag mod Peru.

Selvom det altså lugter af en bænkplads til Kasper Dolberg, så er han ikke indstillet på, blot at 'være med for at lære', som en purung Christian Eriksen var det i 2010 i Sydafrika.

- Nej, jeg er med for at hjælpe holdet, hvis der bliver brug for det. Jeg skal tage de chancer, jeg får, fastslår Ajax-angriberen, som føler, at han har gjort, hvad han kunne for at imponere landstræneren i VM-lejren.

- Det er gået rigtig fint. Siden jeg mødte ind har jeg haft mange gode træninger og fundet rytmen. Det, jeg har haft brug for, forklarer stortalentet, der i første omgang må tage til takke med en jokerrolle i Rusland.

Kæmpe VM-drama: Stjernetræner smidt på porten

Frankrig holder vejret: VM-stjernen i store smerter

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: