Annonce:
Annonce:

Bedste danske defensiv i 23 år: Jerntæppet er gået ned

Andreas Christensen har i de to seneste landskampe faldet godt til som Simon Kjærs faste makker

Andreas Christensen og Simon Kjær er det nye stærke makkerpar i Danmarks midterforsvar. Modstanderne har slet ikke scoret mod Danmark i 2018, hvor Kjær har spillet alle kampene. Foto: Lars Poulsen.
Andreas Christensen og Simon Kjær er det nye stærke makkerpar i Danmarks midterforsvar. Modstanderne har slet ikke scoret mod Danmark i 2018, hvor Kjær har spillet alle kampene. Foto: Lars Poulsen.
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

ANAPA (Ekstra Bladet): Jerntæppet gik ned i Europa under den kolde krig som symbolet på opsplitningen mellem Vest- og Østeuropa. Det brede bælte af pigtrådshegn og landminer delte Europa frem til Murens fald i 1989.

På det danske landshold er jerntæppet i sandhed gået ned foran Kasper Schmeichels mål. Det på trods af, at der hverken er smidt pigtrådshegn eller landminer. I stedet har det danske forsvar sørget for jerntæppet blev trukket ned, så ingen har formået at score mod danskerne. Med anfører Simon Kjær som en gennemgående figur i 2018 har landsholdet leveret en historisk bedrift.

Bedste i 23 år
Der er faktisk tale om den bedste defensiv i 23 år i landsholdsregi. Så mange år er det siden et dansk landshold har holdt nullet fire landskampe i træk.

Annonce:

Præstationen i 2018 har været bemærkelsesværdig. For der er tale om tre VM-deltagere plus de sydamerikanske mestre fra Chile, der ikke har formået at score mod Danmark.

Simon Kjær er det sikre kort på det danske landshold, til gengæld blev hans faste makker fra kvalifikationen, Andreas Bjelland, valgt fra, da truppen skulle skæres til 23 mand. 

Nu har Bjelland heller ikke været en del af 2018-succesen og har slet ikke bidraget til at holde nullet i de fire kampe.

Det har Andreas Christensen, der de to seneste mod Sverige og Mexico er faldet godt til som Simon Kjærs faste makker, fordi kaptajnen er en stor hjælp for sine holdkammerater på banen.

Simon giver mig tryghed
- Simon snakker meget på banen. Han er erfaren, og det er min fornemmelse, at han prøver at hjælpe alle holdkammeraterne.

- Han har i hvert fald givet mig tryghed. Han har hjulpet mig utrolig meget. Jeg føler mig virkelig godt tilpas ved siden af ham, forklarer Andreas Christensen, der er glad for den chance, han har fået. Men han er lidt ked af omstændighederne.

Annonce:

- Jeg havde gerne set, jeg havde fået chancen under andre omstændigheder. Personligt er jeg glad for at være en del af VM-truppen, men jeg betragter ikke noget som sikkert i forhold til spilletid, siger den 22-årige midtstopper.

Chelsea-spilleren har haft en fin sæson, hvor han har optrådt centralt i et tre mandsforsvar. På landsholdet er Åge Hareide gået bort fra tre mandsforsvaret og satser nu benhårdt på fire mand, så det er en lille forandring for den 22-årige spiller, der dog er godt bekendt med flere positioner. I den afgørende playoffkamp spillede han sågar på højreback.

Chelsea-kometen ser det ikke som et synderligt problem, at Danmark nu ikke har en venstrebenet stopper, der kan slå diagonalbolde mod højre hjørneflag.

- Det kan vi sagtens løse på andre måder. Der findes også andre hold, der ikke har en venstrebenet i midterforsvaret, påpeger han.

På et højt niveau
Simon Kjær har allerede fundet et godt makkerskab med det unge stjerneskud og forventer niveau niveauet stiger i takt med, at de får flere kampe sammen.

Annonce:

- To kampe og to gange har vi holdt nullet. Det kan vi ikke klage over. Det er den position, hvor vi er bedst besat, så det tager vi helt med ro, siger han.

- Vi kompenserer godt for hinanden, og det handler hele tiden om at hænge tæt sammen. Det bliver kun bedre og bedre, men det er helt sikkert på et højt niveau lige nu, mener han.

Udover selve samarbejdet får Chelsea-forsvareren mange roser for sin måde, han deltager i det danske opspil.

- AC læser spillet utroligt godt, er hurtig og god til at føre bolden frem i situationer, hvor der kommer pres, og det gør bare, at vi kan blive ved med at bygge på og hele tiden se, om vi kan finde boldene op gennem midten. Så kan vi finde Christian (Eriksen, red.), og på den måde blive farlige.

Nu står det defensive jerntæppe for alvor sin prøve, når det endelig går løs mod Peru på lørdag i Saransk, hele 1200 km fra landsholdets base i Anapa. 

Bedste defensiv i 23 år

Der er blot scoret tre mål mod Danmark de seneste ti landskampe. I hele 2018 har Kasper Schmeichel holdt målet rent. Her er kampene fra 2018 sammenlignet med for 23 år siden, hvor vi senest spillede fire kampe uden, at modstanderen scorede mod Danmark.

Forskellen er også, at modstanderne i 2018 har været tre VM-deltagere samt de sydamerikanske mestre.

2018:

9. juni: Danmark – Mexico: 2-0

2. juni: Sverige – Danmark 0-0

27. marts: Danmark – Chile 0-0

22. marts: Danmark – Panama 1-0

 

1995:

16. august: Armenien – Danmark 0-2

7. juni: Danmark – Cypern 4-0

31. maj: Finland – Danmark 0-1

26. april: Danmark - Makedonien 1-0

Ronaldo, Eriksen og Messi i samme liga: - Manden har jo ret!

Han bliver Hareides gyldne joker

Største bonusaftale: Dansk VM udløser historisk millionbeløb

 

 

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: