Belgien i gigantisk VM-rus: Her er opskriften på succesen

Anderlechts akademis aftryk på de belgiske VM-semifinalister er ikke til at komme udenom. Hele otte spillere i truppen har startet karrieren i forstaden udenfor Bruxelles

Belgien er klar til VM-semifinalen efter en 2-1-sejr over Brasilien. Foto: AP
Belgien er klar til VM-semifinalen efter en 2-1-sejr over Brasilien. Foto: AP

Belgien er klar til VM-semifinalen efter et storslået drama mod Brasilien, der blev slået 2-1 fredag aften i Kazan.

De sydamerikanske favoritter kæmpede til det sidste og havde chancerne for at slå tilbage og komme på omgangshøjde efter at have været bagud med to mål ved pausen.

Renato Augustos reducering med et kvarter tilbage af kampen endte dog med at være Brasiliens eneste pletskud, for Belgien forsvarede sig med lige så stor kvalitet, som de havde vist offensiv styrke i de første 45 minutter.

Her stormede de europæiske outsidere med korte mellemrum ned mod det brasilianske mål som en rød hvirvelvind, og to gange gav den offensive tornado bonus - først efter hjørnespark og siden via en kanon-kontra. Det grundlagde fundamentet for avancement,

Bag den formidable optur for landet, hvor der tales både hollandsk, fransk og tysk, har flere af profilerne et fælles fortid på den samme talent-fabrirk.

Mere end hver tredje spiller i den belgiske trup har startet karrieren i R.S.C Anderlechts ungdomsakademi, der ligger i udkanten af den belgiske hovedstad, Bruxelles.

Det drejer sig om Vincent Kompany, Youri Tielemans, Dries Mertens, Romelu Lukaku, Michy Batshuayi, Marouane Fellaini, Leander Dendoncker og Adnan Januzaj.

De forhenværende Anderlecht-spillere har sammenlagt stået for otte af de 14 mål, Belgien indtil videre har scoret ved VM.

I grafikken herunder kan du føre musen henover spillerne og blive klogere på deres tilknytning til klubben.

Anderlechts akademi blev oprettet for mere end ti år siden, og havde det ikke været for stjernespilleren Romelu Lukakus far, er det ikke sikkert, projektet nogensinde ville være blevet til noget. Det forklarer akademiets direktør, Jean Kindermans, til Cano Football.

- Det var Romelus far, som fik os til at påbegynde samarbejdet med skoler. Han (red. Romelu Lukaku) blev kendt som 15-årig og klubberne fik stor interessen for ham. Han fortalte mig, at Lille, Lens, Auxerre og Saint-Etienne alle var interesserede i hans søn, og at alle disse klubber kunne tilbyde ham skole, bolig og træning. Der var det hele. Få måneder senere startede vi 'Purple Talents Programme,' siger Jean Kindermans, der understreger vigtigheden af, at spillerne kommer til klubben i en tidlig alder.

Leander Dendoncker, Youri Tielemans og Romelu Lukaku fejrer Adnan Januzaj, efter han scorede mod England. Alle fire spillere har fortid i Anderlechts akademi. Foto: Michael Sohn/AP
Leander Dendoncker, Youri Tielemans og Romelu Lukaku fejrer Adnan Januzaj, efter han scorede mod England. Alle fire spillere har fortid i Anderlechts akademi. Foto: Michael Sohn/AP
 

- Vi prøver at have de bedste spillere i Bruxelles, inden de fylder 13 år. Vi fokuserer kun på børn fra lokalområdet, hvis de er endnu yngre. Afhængigt af deres karakter, alder, kultur og forældre, så kigger vi efter de helt unge, hvis de er helt specielle, men det er meget vanskeligt at hive en dreng i den alder væk fra sin familie, forklarer han.

I sit interview med Cano Football taler Jean Kindermans desuden om klubbens arbejde med at tage udgangspunkt i det enkelte barn.

- Vi bliver nødt til at håndtere hver enkelt barn forskelligt. Vi har så mange forskellige religioner, kulturer og nationaliteter her, og alle individer reagerer på forskellige tilgange på forskellige måder. Tag Vincent Kompany som et eksempel. Han stammer fra en ydmyg familie med en afrikansk far og en belgisk mor, og han har gået i skole i centrum af Bruxelles. Han tog toget hertil og en natbus hjem efter træning. To fødder og et sundt hoved gør hele forskellen, siger han. 

VM-land skal have ny landstræner efter skuffelse

Maradona svinede dommer til: Nu reagerer FIFA

Nye billeder: Øver Neymar skuespil til træning?

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri