Belgisk stjerne vækker opsigt inden VM-brag: - Jeg holdt med Frankrig

Eden Hazard og hans brødre blev fotograferet i den franske landsholdstrøje

Tre uafgjorte og hjem.

Sådan var verdensmesterskabet for Belgien i 1998, selvom det foregik i nabolandet Frankrig.

En stor skuffelse for de fodboldgale belgiere, der tilmed måtte se naboerne fra nord, Holland, som de havde været i gruppe med, gå i semifinalen, mens naboerne fra syd, Frankrig, gik hele vejen og vandt pokalen.

Skuffelsen var dog så som så for tre belgiere; brødrene Hazard.

Eden, Thorgan og Kylian voksede op i fransktalende Braine-le-Comte, der ligger midt mellem Bruxelles og den belgisk-franske grænse, og ved verdensmesterskaberne i Frankrig var storebror Eden blot syv år.

Derfor var det naturligt, at kærligheden faldt på naboerne, der som værter spillede en fremragende slutrunde og endte som verdensmester. Et markant mere positivt indtryk end Belgien.

Det kom til udtryk på et billede af de tre drenge den sommer, hvor de blev fotograferet iført franske landsholdstrøjer.

Nogle år efter flyttede Eden over grænsen til Lille som teenager efter at have imponeret stort som drengespiller i Belgien. Kærligheden til fransk fodbold blev ikke just mindre.

Det er selvfølgelig blevet en historie forud for Belgiens VM-semifinale tirsdag aften mod Frankrig.

Ikke af særlig negativ karakter egentlig, men Hazard, der har været Belgiens måske bedste spiller i turneringen, får lov at genfortælle historien til avisen Het Laatste Nieuws.

- Mine brødre og jeg har altid været mere tilhængerne af Frankrig end Belgien, fordi vi voksede op med '98. På det tidspunkt kunne man ikke købe den belgiske landsholdstrøje, så vi gik med den franske, fortæller Chelsea-stjernen.

Zidane, Desailly og Blanc fejrer verdensmesterskabet i 1998. Til stor glæde for brødrene Hazard. Foto: Michel Euler/AP
Zidane, Desailly og Blanc fejrer verdensmesterskabet i 1998. Til stor glæde for brødrene Hazard. Foto: Michel Euler/AP

Han skynder sig at tilføje, at der nu ikke var så meget landsforræderi over det.

- Jeg vil ikke nedgøre det belgiske landshold på det tidspunkt, der var mange gode spillere, men på det tidspunkt var det bare Frankrig, siger han.

I dag er der ingen tvivl om tilhørsforholdet. Hazard er anfører for De Røde Djævle, der har været blandt de bedst spillende mandskaber ved VM i Rusland. Han er selv med i kampen om at blive kåret som turneringens bedste spiller.

Blandt rivalerne til den titel er Frankrigs bare 19-årige Kylian Mbappé, som Hazard kommer til at stå overfor tirsdag.

Og det bliver lidt specielt, erkender han.

- Jeg har meget stor respekt for det, han har gang i. Hvis Mbappé så videoklip af mig, da han var yngre, så er det nu mig, der ser tv-klip med ham.

- Hvad han gør er fantastisk. Især hans alder taget i betragtning. I moderne fodbold har vi aldrig set noget lignende, siger Hazard, der dog har et andet bud hos Les Bleus som den bedste spiller.

Mor bedre end far
En mand, han kender indgående fra London.

- For mig er han verdens bedste til netop sit job, siger han om N'Golo Kanté.

- Hvis Kanté er på toppen, har du 95 procents chance for at vinde. Det er op til os at gøre, hvad vi kan for at stoppe ham i at få fat i bolden, siger Hazard.

Belgien har to af de tre Hazard-brødre i VM-truppen. Ud over 27-årige Eden drejer det sig om lillebror Thorgan på 25 år, der til daglig spiller i Borussia Mönchengladbach - efter at være blevet solgt af Chelsea.

Lillebror Kylian på 22 spiller som storebror Eden også i Chelsea.

Og for at det ikke skal være løgn, så har de tre gutter en lillebror, Ethan, på 14 år. Han regnes for et af de største talenter hos Turbize i Belgien, hvor de tre storebrødre også har spillet. Mon ikke han også skal forbi Chelsea på et tidspunkt...?

Deres mor, Carine, er tidligere professionel fodboldspiller i Belgien. Hun stoppede karrieren, da hun blev gravid med Eden.

Ifølge Eden Hazard er hun familiens bedste fodboldspiller. Bedre end deres far, Thierry, der kun kan prale af at have spillet i Belgiens næstbedste række.

Paulinho scorede Brasiliens første mål i kampen mod Serbien under VM-slutrunden. Her jubler han med en anden tidligere Barcelona-spiller, Neymar. Foto: Ritzau Scanpix Transfer - 8. jul. 2018 - kl. 20:55 VM-stjerne skifter fra Barcelona til Kina

Marwa Range accepterede bestikkelse svarende til 38.000 kroner, og skandalen koster ham nu et forbud på livstid fra dommergerningen. Foto: All Over Press VM 2018 - 8. jul. 2018 - kl. 20:13 Kæmpe skandale: Udtaget VM-dommer udelukkes på livstid

Peter Møller og resten af DR har leveret en fornem formidling af VM. Foto: DR Sport og Spil Den store tv-krig: Pas på det ikke bliver fætter/kusine-agtigt

7 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere