Bendtner med god melding: Men opgiver rekorden

- Jeg forventer, jeg kan træne med holdkammeraterne i næste uge, siger Nicklas Bendtner, der forventer han rækker VM

Nicklas Bendtner
Nicklas Bendtner

Når landstræner Åge Hareide mandag udtager sin endelige 23 mandstrup til VM, vil Nicklas Bendtner ikke være den lyskeskade kvit, han pådrog sig i søndags for Rosenborg.

Men der er alligevel meget som peger i retning mod, at den 30-årige angriber har lang snor og er med i den endelige VM-trup.

Det ligger allerede nu fast, at Bendtner ikke er med i lørdagens testkamp mod Sverige i Stockholm. Det er også usikkert om, han får spilletid næste lørdag mod Mexico i afskedskampen på Brøndby Stadion.

Er det værd at tage chancer
- Næste lørdag er det spørgsmålet om det er værd at tage chancen eller bedre at vente, forklarer Nicklas Bendtner, der op til VM i 2010 også havde problemer med lysken. Dengang var det i venstre side, mens det nu er i højre side.

Da landsholdet onsdag trænede på et solbeskinnet Helsingør Stadion, luntede Nicklas Bendtner rundt om banen med en af fysioterapeuterne.

Rosenborg-bomberen er efter omstændighederne i rimeligt humør, fordi den scanning, han fik mandag ikke viste tegn på en alvorlig skade.

- Det er Åge Hareide, der må træffe beslutningen. Jeg synes, jeg oplever fremskridt og når vi 11. juni rejser til Rusland, forventer jeg at være 100 procent fit, pointerer Nicklas Bendtner, der var grædefærdig og nedtrykt, da han blev skadet i søndagens opgør mod Brann. Bendtner scorede, men målet blev helt misvisende underkendt for offside.

Blev meget ked af det
-  Jeg var meget ked af det, fordi det skete så tæt på en vigtig slutrunde og fordi jeg slet ikke kendte skadens omfang. VM er bare det største, du kan være med til, siger Nicklas Bendtner, der nægter at tage de negative briller på.

- Jeg har valgt at være positiv i håbet om at blive VM-klar. Selvfølgelig vil det være en kæmpe skuffelse, hvis jeg ikke bliver klar.

- Jeg tror nu på det og forventer at træne med i løbet af nogle dage. Men jeg er da først opmuntret og glad, når jeg er helt spilleklar, smiler Nicklas Bendtner.

Havde scoret 45 mål, hvis….
Nicklas Bendtner er den mest scorende spiller af de 27, der er i landsholdstruppen. 30 scoringer i 81 landskampe er facit for angriberen, der debuterede for 12 år siden.

Men det er ikke med baggrund i de seneste par år Bendtner har opbygget den fine statistik. Han har således blot scoret ét år de seneste 16 landskampe. Og det mål ’stjal’ han fra Christian Eriksen, da Danmark fik straffespark mod Irland i VM-playoffen i november.

- Hvis jeg havde fået lov at sparke straffespark, havde jeg scoret 45 mål på landsholdet. Men hver gang jeg ikke er med, får vi jo straffespark, siger Nicklas Bendtner med et skævt smil.

Dengang Daniel Agger var anfører, var det også ham, der sparkede straffesparkene, selv om Nicklas Bendtner ved enkelte lejligheder forsøgte at overtale ham til at sparke.

- Jeg er glad for den statistik, jeg har på landsholdet. Der var engang jeg tænkte på målrekorden (Jon Dahl Tomasson har rekorden med 52 mål i landsholdsregi). Men det gør jeg ikke længere, siger Nicklas Bendtner, der ikke spekulerer på fodbold-fremtiden før efter VM.

- Nu tænker jeg kun på VM. Jeg har sagt til dem i Rosenborg, at jeg forventer at vende efter VM. Og så må vi se, hvad der sker.

- Min plan er at spille fem-seks år endnu, siger Nicklas Bendtner og erkender, at det ikke ligger i kortene, at karrieren skal slutte i Rosenborg.

Foto: Lars Poulsen VM 2018 Hareide ærgrer sig over kikset interview: 'Man skulle tro, jeg var beruset'

Kvist er som bekendt en fast del af landsholdet nu. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix. Landsholdsfodbold Kvist tæt på landsholdsstop: Det kunne være endt i 2016

Spansk fodbold Ny forside: Endnu en gigant melder sig i Eriksen-kapløb

30 kommentarer
Vis kommentarer