Annonce:
Annonce:

Berygtet dansk hooligan anholdt til VM-skæbnekamp

DBU risikerer ny bøde, hvis dansk fodbold-tilskuer holder sit 'løfte' til TV2

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

MOSKVA (Ekstra Bladet): Danmark spillede sig tirsdag aften videre ved VM i Rusland

Men det kan faktisk blive en dyr omgang for dansk fodbold.

Og ikke kun, fordi et dansk nederlag vil betyde et VM-exit. Men da der er risiko for en gentagelse af de hændelser, der kostede DBU en bøde på 127.000 kroner efter opgøret mod Australien i Samara.

Her kastede danske fans tunge øl-glas med LED-lys i bunden ned på andre fans, hvoraf i hvert fald én pådrog sig en flænge i hovedbunden. 

Efter kampen fortalte tilskueren Martin Bryhl til TV2, at han havde kastet med øl-glas, og at han vil gøre det igen, hvis lejligheden byder sig til.

- Scorer Danmark, så kaster vi da selvfølgelig vores øl igen. Det er ren reaktion. Når vi scorer, ryger alt væk, der er i hænderne.

Annonce:

- Om det er telefon eller øl, så ryger den væk, siger Bryhl, der tilbage i 2010 blev idømt to et halvt års fængsel for at køre ind i en gruppe AC Horsens-fans.

Og Martin Bryhl var på plads til kampen mod Frankrig i Moskva, hvor Ekstra Bladets fotograf fangede ham før opgøret. Lige indtil han blev anholdt af russisk politi.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Martin Bryhl, og han oplyser, at han er tilbageholdt af politiet i Moskva.

- Er du anholdt af dansk politi?

- Nej af russisk, men dansk politi er med.

- Hvorfor er du anholdt?

- Ved ikke hvorfor. Dansk politi ved ikke hvorfor, så alt er en gåde, lyder det fra Martin Bryhl, der desuden oplyser, at han regner med at blive løsladt inden alt for længe.

Han bekræfter, at han ikke må besøge danske stadioner.

- Jeg er i hooligan-registret hjemme og skal holde mig tre kilometer væk fra kampe, skriver han.

Martin Bryhl er anholdt af russisk politi og er derfor ikke længere på stadion til kampen mellem Danmark og Frankrig. Privatfoto
Martin Bryhl er anholdt af russisk politi og er derfor ikke længere på stadion til kampen mellem Danmark og Frankrig. Privatfoto
 

Annonce:

Dommen fra 2018, og det faktum, at han har karantæne fra de danske superliga-arenaer, har dog ikke forhindret ham i at være på plads i Rusland. Både til kampen mod Australien og altså mod Frankrig i Moskva, indtil han blev anholdt af endnu uvisse årsager.

Bøde for 'Store Patter'
FIFA  brød sig i øvrigt heller ikke om, at de danske fans havde medbragt et banner med teksten 'Store Patter', der som bekendt er et citat fra de danske spilleres sejrssang i omklædningsrummet.

DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, sagde mandag til Ekstra Bladet, at DBU tager bøden til efterretning, men har ellers ingen kommentarer.

Hareide chokerer: Ændrer på fire positioner

Fakta: Danmark møder Kroatien i 1/8-finalen

Brøndby bekræfter handel: Gammel kending fortsætter

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: