Bizar VM-optakt: Landshold mangler fodboldstøvler før VM-åbning

Støvlesponsoren har stoppet leverancen af fodboldstøvler til Irans landshold som følge af USA's sanktioner

Det iranske landshold skal selv ud og købe støvler tre dage inden, de spiller første VM-kamp. Foto: Lee Jin-man/AP
Det iranske landshold skal selv ud og købe støvler tre dage inden, de spiller første VM-kamp. Foto: Lee Jin-man/AP

Med Portugal og Spanien blandt modstanderne i den indledende pulje står Irans fodboldlandshold over for en stor udfordring på banen ved VM i Rusland.

Men allerede inden turneringen er gået i gang, har iranerne fået et andet og mere uventet problem på halsen.

Støvlesponsoren Nike har nemlig stoppet leverancen af fodboldstøvler til de iranske spillere som følge af de internationale politiske og økonomiske restriktioner mod landet.

- USA's sanktioner betyder, at en amerikansk virksomhed som Nike ikke kan levere støvler til spillerne på Irans landshold i øjeblikket, oplyser Nike ifølge ESPN.

Allerede på fredag skal Iran i aktion første gang i Rusland, når holdet møder Marokko.

For at være sikker på at have støvler nok har spillerne selv været på indkøb i sportsforretninger eller har lånt fodtøj af holdkammerater i deres klubber.

Irans Fodboldforbund har skrevet til FIFA for at få en forklaring og har samtidig bedt verdensfodboldforbundet om hjælp til at finde en løsning.

Landstræner Carlos Queiroz er langt fra begejstret over udsigten til, at hans spillere skal vænne sig til nye støvler med så kort varsel.

- Spillerne er vant til udstyret, og man bør ikke skifte det ud en uge før vigtige kampe, siger Queiroz ifølge ESPN.

Irans spilletøj er fremstillet af Adidas. Det tyske firma er dog ikke sponsor for holdet, men har solgt tøjet til det iranske forbund.

Se også: Overfaldt kvinde: Nu skal Nicki Bille i fængsel for vold

Se også: OL-legende sønderknust: Datteren i tragisk drukneulykke

Thomas Delaney har masser at smile af. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Kom med i kulissen: Sådan endte Delaney i Dortmund som Danmarks dyreste

Christian Eriksen har stærke kort på hånden efter flere år med sublime præstationer i Premier League. Han er i weekenden blevet hjemme fra Sverige, fordi kæresten, Sabrina, skal føde parrets første barn. Hun er allerede gået over tid. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Tottenham, Barcelona eller Real Madrid: Eriksen står med alle trumferne

Vendsyssel er i Superligaen for første gang i klubbens historie. Foto: Liselotte Sabroe Sport og Spil Danmarks nye fodboldby: Her har kvinderne bukserne på

6 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere