Annonce:
Annonce:

Brutale VM-forberedelser: Hjemløse hunde dræbt og smidt ud som skrald

Når Rusland skal afholde VM får det fatale konsekvenser for landets hjemløse hunde. Stribe på stribe bliver de dræbt på grusom vis

Videoen viser, hvilke ringe forhold de hjemløse hunde lever under i Rusland. Video: Anima
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Som en del af forberedelserne til VM i Rusland dræbes tusindvis af hjemløse hunde.

Det skriver Daily Mail.

Der er omkring to millioner hjemløse hunde i Ruslands 11 VM værtsbyer, og det er blevet anslået, at de lokale myndigheder i Ekaterinburg, der skal være vært for VM vil bruge op til 32 millioner rubler (3.636.258 millioner kroner) på at fange af hundene. De andre byer vil ligeledes bruge et stort beløb på at fange hundene.

Beløbet skulle samtidig gå til sterilisering og hundenes ophold på et internat, men ifølge officielle dyreorganisationer i Rusland, er det dog ikke, hvad der sker i praksis. Som led i forberedelserne til VM har det længe stået på, at hundene bliver slået ihjel og smidt ud som skrald.

Annonce:

Årsagen til de voldsomme drab skyldes formentlig, at Rusland forsøger at fremvise et mere præsentabelt billede af landet over for de mange gæster, der snart skal besøge Rusland. De 'renser' altså gaderne for hjemløse hunde.

Drabene på hundene sker i de 11 russiske byer, der skal være værter for VM. Byerne får økonomisk belønning for drabene. I den forbindelse er der ifølge Daily Mirror ansat såkaldte 'dødspatruljer', der kalder sig 'Canine KBG hit squads' i byerne, hvis opgave er at dræbe hundene, hvor de aflønnes per hund, de dræber.

Ifølge The Telegraph er det oven i købet gået så vidt, at dødspatruljerne også har dræbt hunde, der har en ejer i forsøget på at tjene flere penge.

Skandalen i Rusland har fået stor opmærksomhed blandt både politikere, dyreaktivister og dyrevelfærdsorganisationer. Der har været afholdt flere demonstrationer, hvilket har ført til anholdelser af dyreaktivister.

Annonce:

Langsom og smertefuld død
Ifølge Joh Vinding, der er direktør for dyrevelfærdsorganisationen Anima, sker drabene ved at de sultne og desperate hunde lokkes til at spise forgiftet mad og efterlades til at dø en smertefuld død, hvor deres organer langsomt lukker ned.

- Det er grotesk, det som foregår i Rusland nu. VM er jo egentlig en fejring for alle os, der elsker fodbold, men det ender med at blive en massakre på uskyldige hunde. Simpelthen fordi Rusland ønsker at fremme et bestemt billede af deres land over for de kommende gæster, lyder det fra Joh Vinding, der fortsætter:

- Det er mishandling og tortur af hundene. De bliver lokket til at spise forgiftet mad, skudt eller dræbt på anden brutal vis. Derefter smides deres kroppe væk som affald.

Nogle byer er blevet økonomisk belønnet for at skille sig af med hundene, der jages af dødspatruljer, som aflønnes per hund, de dræber. Foto: Anima
Nogle byer er blevet økonomisk belønnet for at skille sig af med hundene, der jages af dødspatruljer, som aflønnes per hund, de dræber. Foto: Anima

FIFA bør tage ansvar
Ifølge Joh Vinding bør FIFA, der organiserer VM i Rusland, tage mere ansvar overfor de brutale drab på de hjemløse hunde.

- Vi har set problemet tidligere og vil se det igen, hvis FIFA ikke indfører en ansvarlig politik, der tvinger kommende værtslande til at sikre human behandling af hjemløse dyr, lyder det fra direktør for Anima, Joh Vinding.

En døende hjemløs hund, der er blevet efterladt i smerte. Foto: Anima
En døende hjemløs hund, der er blevet efterladt i smerte. Foto: Anima
 

Annonce:

Anima forsøger nu at indgå en dialog med FIFA i håb om at få en robust politik på området.

Dyrevelfærdsorganisationen vil sikre, at FIFA fremover udvælger et land til at afholde VM ud fra, om landet har en klar defineret dyrevelfærdspolitik.

- Hvis uskyldige, sårbare hunde skal aflives, skal det gøres humant og professionelt, og optimalt set skal hundene på et internat, hvor de er trygge og har det godt, siger Joh Vinding og fortsætter.

- FIFA anerkender, at det her er et problem, men vi vil gerne have dem til at gøre mere ved det. Der skal nogle konkrete resultater til for, at vi kan vide, at det her ikke sker igen. Vi må få dem til at tage ansvar og sikre, at ingen sårbare hunde bliver brutalt dræbt, hverken nu eller i fremtiden.

Hjemløse hunde sover ved siden af en metro station i Moska. Foto: Ritzau Scanpix
Hjemløse hunde sover ved siden af en metro station i Moska. Foto: Ritzau Scanpix
 

Annonce:

Der er ligeledes oprettet en underskriftindsamling på Change.org, som forsøger at stoppe drabene på hjemløse hunde i Rusland. Der er i skrivende stund næsten to millioner mennesker, der har vist deres støtte ved at skrive under.

Det gør dog ikke synderligt indtryk på FIFA, der ifølge Daily Mail skrev i en mail til gruppen:

'Vi forstår, at der er mange vigtige sociale udfordringer ligesom jeres, som fortjener at blive håndteret og støttet'.

'Vi er dog sikre på, at I vil kunne forstå, at vi på grund af vores mange andre igangværende og planlagte aktiviteter i forbindelse med FIFA's turnering, herunder de øremærkede finanser til disse, ikke kan støtte jeres sag mere aktivt'.

Ifølge Daily Mail har Ruslands præsident, Vladimir Putin, ligeledes valgt ikke at reagere på sagen om drabene på hjemløse hunde på trods af, at han ofte taler om sin kærlighed til dyr og selv har to hunde. 

Her ses Putin sammen med sine to hunde Yumy og Buffy. Foto: AP
Her ses Putin sammen med sine to hunde Yumy og Buffy. Foto: AP

Den russiske pendant til Anima er i Rusland for at observere og dokumentere, hvad der i den kommende tid vil ske med hundene, ligesom de har observeret de sidste mange måneder i Rusland.

Maradona overrasker: Derfor er Messi og co. ikke min VM-favorit

Whistleblower afslører: VM-spiller er dopingsynder

Fire skal hjem: Hareide fremrykker dommens dag

Dyremishandling: Populær pelsjakke har en blodig historie

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: