Chok-melding: VM-favoritter risikerer udelukkelse

De spanske VM-outsidere kan ende med at se VM fra Rusland i sofaen som følge af nye problemer i fodboldforbundet

Isco og Jordi Alba i aktion mod Frankrig og Kylian Mbappé i en venskabskamp i foråret. Foto: All Over Press
Isco og Jordi Alba i aktion mod Frankrig og Kylian Mbappé i en venskabskamp i foråret. Foto: All Over Press

Verdensmesterskaberne i fodbold i Rusland til sommer kan i værste fald ende med at være uden Spanien.

Verdensmestrene fra 2010 risikerer udelukkelse af det internationale fodboldforbund, FIFA, der har sendt en klar advarsel til det spanske fodboldforbund.

Grunden er det forestående valg til præsidentembedet i forbundet.

Selvom det ikke er gået i gang endnu, har et råd under regeringen angiveligt taget kontakt til fodboldforbundet for at påvirke det endelige resultat.

Det skriver avisen El País.

Hvis det viser sig at være sandt, hvis den centrum-højre-ledede regerings særlige sportsråd har taget kontakt til forbundet, er der tale om politisk involvering i fodboldforbundets sager.

Det er i direkte strid med FIFA's reglement, der foreskriver, at et forbund kan blive suspenderet, hvis der er tale om politisk indblanding i dets arbejde.

Tidligere i 2017 blev det pakistanske fodboldforbund udelukket af FIFA, da forbundet havde været i en lignende situation.

Har prøvet det før
Også det kuwaitiske fodboldforbund har prøvet en udelukkelse i to år.

Juan Luis Larrea er i øvrigt midlertidig præsident for fodboldforbundet, efter Angel Maria Villar blev anholdt og var nødt til at træde tilbage som følge af anklager om korruption. Hans søn og tre andre ansatte i forbundet blev ligeledes anholdt for blandt andet underslæb og forfalskning af dokumenter.

Villar trådte i den forbindelse også tilbage fra sin position som vicepræsident i UEFA og eksekutiv vicepræsident i FIFA.

Regeringen ønsker at afvikle et valg, så man officielt kan ende Villars periode og få genopbygget et forbund, der synes voldsomt medtaget.

Spanien har i øvrigt selv været tæt på at miste muligheden for at komme til en slutrunde.

Op til EM i 2008, som spanierne i øvrigt endte med at vinde, truede daværende FIFA-præsident Sepp Blatter Spanien med en lignende udelukkelse som følge af politisk indblanding i et præsidentvalg.

Spanien regnes som en outsider til VM-titlen til sommer efter at have hamret sig igennem kvalifikationen med et mandskab, der har været igennem et succesfuldt generationsskifte.

Spanien er i gruppe med de portugisiske naboer og europamestre, Marokko og Iran.

EM 2016. Det begyndte med gadekampe i Marseille inden det eskalerede inde på selve stadion. Foto: AP Sport og Spil Velkommen til VM: Så rå er russiske hooligans

- Pengene får man ikke hos DBU, det kan jeg godt afsløre. Jeg taber penge, når jeg er afsted, griner Per Thøstesen, der er landsholdskok af ren kærlighed. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Per er landsholdets madchef: Ukrainsk kok ville stikke mig i maven med kniv

52 kommentarer
Vis kommentarer