Annonce:
Annonce:

Da Christian Eriksen fik en skideballe af landstræneren

Christian Eriksen er landsholdets største stjerne og en af de profiler, der internationalt er størst forventninger til ved slutrunden. Men Eriksen har ikke været et sikkert hit i hele landsholdskarrieren

Hareide snakker om Eriksens famøse trøje fra landsholdslejren i dag
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

- Det var en blanding af forventninger fra omverdenen og fra mig selv – og så hvad der skete på banen. Det blev kørt op. Når man kigger på, hvordan det hele startede, så var det allerede fra kamp to eller tre.

Christian Eriksen var ganske nøgtern, da VM-magasinet forud for slutrunden talte med landsholdets tier om nogle svære første år på landsholdet.

For efter et par lovende kampe i begyndelsen af landsholdskarrieren fulgte flere svære år, hvor Christian Eriksen var meget langt fra den form, der under Åge Hareide har givet 15 scoringer i 20 kampe.

Annonce:

Efter VM i 2010 spillede jeg nærmest fra start i hver eneste kamp. Derfra handlede det om, at jeg skulle score og være afgørende i hver eneste kamp. Det var svært på det tidspunkt, og jeg ville ønske, at jeg dengang kunne gøre, som jeg gør nu. Men sådan er det jo ikke – man lærer ting og udvikler sig. Den udvikling kom lidt senere. Om det så er på grund af folks forventninger, mine egne forventninger… Det er nok en blanding, siger Christian Eriksen til VM-magasinet.

Christian Eriksen i træningslejren frem mod VM. Foto: Lars Poulsen
Christian Eriksen i træningslejren frem mod VM. Foto: Lars Poulsen
 

Her følger et uddrag fra den store Christian Eriksen-artikel i VM-magasinet, hvor Tottenham-spilleren efter endnu en frustrerende aften for ham selv og holdet fik noget så sjældent som skældud af landstræneren.

EN RØFFEL FRA OLSEN

Dato: 14. oktober 2014

Sted: Parken, København, Danmark

Landskamp: 48

Kamp: Danmark – Portugal 0-1, EM-kvalifikation

Morten Olsen var i sine følelsers vold.

Den danske landstræner havde netop set sit hold tabe en vigtig EM-kvalifikationskamp mod Portugal på et hovedstødsmål af Cristiano Ronaldo dybt inde i overtiden. Hvad der lignede en 0-0-kamp, endte i stedet med et nederlag, der i sidste ende kunne koste EM-billetten.

På et følelsesladet pressemøde efter kampen adresserede han især Christian Eriksen.

Annonce:

- Han arbejder stenhårdt, og han løber defensivt. Det er også nødvendigt, fordi han skal reparere de fejl, han selv laver. Vi husker de første to boldberøringer, han havde i anden halvleg. Det er nogle fejl, som man kan kritisere Christian Eriksen for. Det må ikke foregå. Hvis det er en spiller på lavere niveau, kan man sige ’okay, han har ikke klassen’.

- Christian Eriksen må ikke lave de fejl. Det er sløseri. Der må man være hård og sige det til ham, og det ved han også godt. Han er en fantastisk gut, og en fantastisk professionel. Det ser vi dag ud og dag ind til træning, men han skal finde det, sagde Morten Olsen, som satte ord på den følelse, mange danskere sad med, når det handlede om Christian Eriksen.

Eriksen gør det til 4-1 mod Kazakhstan i VM-kvalifikationen. Foto: Lars Poulsen
Eriksen gør det til 4-1 mod Kazakhstan i VM-kvalifikationen. Foto: Lars Poulsen
 

- I hver kamp ser vi nogle enkelte ting, hvor han spiller nogle medspillere fri, men det er ikke nok. Det er ikke nok. Med så mange landskampe skal han kunne tage fat i bolden og på et højt plan være med til at styre kampen. Det har han ikke lige nu. Det er der, han skal hen. Derfor må vi klandre ham. Han må kunne stå for den kritik, og det kan han også, sagde Olsen, som efterlyste mere modenhed fra Eriksen.

Annonce:

- Det er en brutal verden, det her. Ellers må du spille på et andet plan. Det er ikke Ajax mere. Det er ikke udvikling. Jeg ved, at han kun er 22 år, men han har været fire år på landsholdet og har haft et fantastisk år i Tottenham. Så med de værktøjer, han har, må han stå for den kritik. Det har han også fået at vide, lød det med en usædvanlig direkte og personlig svada fra landstræneren.

Daværende landsholdsanfører Lars Jacobsen husker godt kampen, der endte som en skuffelse for Christian Eriksen, som blev skiftet ud undervejs.

- Tidligt i kampen fik vi et frispark lige omkring straffesparksfeltet, som Christian sparkede i muren, men det var en meget tæt kamp. Vi havde meget svært ved at få flow i vores spil. Meget af vores offensive spil var afhængigt af, at Michael Krohn-Dehli og Christian Eriksen kunne slå tonen an, men det blev ikke forløst. Portugal var dygtige til at lukke Christian ned, og vi havde svært ved at finde ham, så han havde også svært ved at diktere spillet, siger Lars Jacobsen.

Portugal-kampen blev et billede på en svær tid for Eriksen og landsholdet.

Danmark kommer foran med 3-1 mod Irland på mål af Eriksen. Foto: Lars Poulsen
Danmark kommer foran med 3-1 mod Irland på mål af Eriksen. Foto: Lars Poulsen
 

Annonce:

- Det var ikke kun i den her kamp, for sådan var det i det meste af den kvalifikationsturnering. Det var ikke kun Christians skyld. Hele holdet kæmpede med tingene, for vi var ikke lige så gode som et par år tidligere. Det var måske lidt for tidligt for Christian, at så meget af det offensive spil skulle flyttes over på hans skuldre. Han formåede det i hvert fald ikke i samme omfang, som han gør nu, siger Lars Jacobsen, der ser tilbage på en periode, hvor Christian Eriksens kvaliteter var uomtvistelige, men hvor man ikke så dem foldet ud i kampene.

- Når Christian rendte rundt på træningsbanen i Helsingør, var det tydeligt, at spillet skulle bygges op omkring ham. Det gjaldt både dødbolde og spillet generelt, for han var den bedste spiller. Men det var en periode, hvor holdet ikke fungerede så godt, så derfor var det svært for en så ung mand at gå ind på holdet og tage hele Parken med storm, siger Lars Jacobsen.

Morten Olsens udbrud tilskriver Lars Jacobsen en indre frustration hos landstræneren.

Annonce:

- Det må også være svært for en træner at se en spiller være så fremragende til træning hver gang uden at det bliver forløst i kampene. På det tidspunkt var Christian bare ikke så god, at han bare kunne spise kampene alene, som mere rutinerede spillere kan. Han havde svært ved at finde sin rolle på det danske landshold, fordi han stadig var ung. Vi kunne ikke mærke det på Christian i hverdagen, at han var tynget af det, for han var den bedste til træning hver dag, siger Lars Jacobsen.

4-0-sejren mod Polen blev cementeret ved en scoring af Christian Eriksen. Foto: Lars Poulsen
4-0-sejren mod Polen blev cementeret ved en scoring af Christian Eriksen. Foto: Lars Poulsen
 

Siden Christian Eriksens landsholdsdebut har Danmark spillet 83 A-landskampe. Christian Eriksen har været på banen i 77 af dem. Tre gange har han siddet på bænken i hele kampen. Kun tre gange har han meldt afbud til en landskamp.

Med mål og assists har Christian Eriksen været direkte involveret i 38 landsholdsmål. Det er 31 procent af alle danske mål, der er scoret i de kampe, han har været med i. Christian Eriksen scorede seks mål i 57 kampe under Morten Olsen. Han har hidtil scoret 15 mål i 20 kampe under Åge Hareide.

ERIKSENS LANDSHOLDSKARRIERE I TAL

77 Kampe

21 Mål

17 Assists

68 Startpladser

9 Indskiftet

3 gule kort

35 sejre

17 uafgjorte

25 nederlag

122 mål har Danmark scoret i alt

90 mål har Danmark lukket ind

 

Læs hele historien med Christian Eriksen i Ekstra Bladet og Tipsbladet VM-magasin, der er på gaden nu.

Her får du blandt andet store artikler om

- Simon Kjær

- Vores besøg i Lionel Messis hjemby, Rosario

- Brasiliens 1-7-traume fra 2014

- Fodbold i Peru på en stor reportage i Sydamerika

- Tysklands titelforsvar

Annonce:

- Frankrigs fremragende forward Antoine Griezmann

- Åge Hareides ønsker til VM i Rusland

- Og meget, meget mere

Endelig skiller VM-magasinet sig også ud fra konkurrenterne ved at have trupper med på de 32-nationer, som hver bliver behandlet i detaljer af vores kyndige skribenter, fra Sydkorea og Tunesien til verdensstjernerne hos Brasilien og Tyskland.

Få vores 164 sider store VM-magasin hos de følgende forhandlere: Bilka, Føtex, Kvickly, Super Brugsen, Lidl, Q8, Circle K, Aldi, Shell, Nærkøb, 7-Eleven, Løvbjerg, Eurospar, Spar, Letkøb, Elite, Meny, OK+, YX/Ekstra, Københavns Lufthavn

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

dagens eb+

Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: