Annonce:
Annonce:

Danmark blev offer for VAR igen: Men VM-håbet lever

Christian Eriksen scorede, men Danmark blev for anden kamp i træk offer for en VAR-kendelse og måtte nøjes med uafgjort mod Australien

Følg dækningen efter kampen og få analyserne. Hvad gik galt?
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

SAMARA (Ekstra Bladet): Danmarks VM-skæbne er stadig uafklaret efter 1-1 mod Australien i Samara, hvor Christian Eriksen scorede sit første mål ved en VM-slutrunde.

Men det blev en meget kontroversiel afgørelse, der førte til den australske udligning og derved fratog Danmark sejren.

Danmark blev nemlig for anden kamp i træk offer for en VAR-kendelse. Den spanske dommer, Antonio Mateu Lahoz, havde i første omgang vinket spillet videre, da Yussuf Poulsen var i en hovedstødsduel i det danske straffesparksfelt. Men efter at have genset episoden dømte han straffespark.

DK er ikke i gang
Danmark er slet ikke for alvor kommet i gang ved VM-slutrunden. Landsholdet leverede ingen stor indsats på det smukke græstæppe i Samara.

I lange perioder hang spillet slet ikke sammen for Åge Hareides mandskab. Danskerne sled med at skabe store, åbne målchancer og kæmpede en heroisk kamp efter pausen.

Annonce:

Pione Sisto, der stod svagest i billedet, havde danskernes farligste forsøg efter pausen. Han skruede bolden millimeter forbi det australske mål

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Åge Hareides tropper står stadig med mulighed for at avancere fra gruppespillet efter fire point i de to første kampe, men det kan vise sig nødvendigt at hente point i den sidste puljekamp mod Frankrig i Moskva på tirsdag.

Andreas Christensen og makkeren Simon Kjær stod stærkt i bagkæden, lige som Kasper Schmeichel var pålidelig og sikker i alt, hvad han foretog sig.

Eriksen med mange fejl
Christian Eriksen scorede sit første mål ved en VM-slutrunde, men den danske kreatør leverede en meget jævn indsats. Han lavede alt for mange fejlpasninger og virkede slet ikke på det niveau, han tidligere har vist.

Den danske midtbane havde i perioder store problemer. Lasse Schöne havde svært ved at finde ind i rollen som balancespilleren. Han flagrede meget rundt og tabte mange bolde.

Annonce:

Thomas Delaney var midtbanens bedste mand. Hårdtarbejdende og pålidelig defensivt. Men for sjældent overskud til mange offensive aktioner.

Smuk detalje ved føringsmålet
Danmark startede bedst. Pressede højt og tvang Australien langt tilbage på banen. Danskerne var i fin kontrol i kampens åbningsfase.

Thomas Delaney headede forbi målet på Pione Sistos oplæg. Den chance var et forvarsel om, at der var bund i den danske optimisme.

Christian Eriksen bragte Danmark i front med sin 13. scoring de seneste 15. landskampe. Nicolai Jørgensen havde set Eriksen ud af øjenkrogen i straffesparksfeltet og spillede ham smart fri med en elegant yderside. Eriksen tordnede bolden i netmaskerne med venstrebenet.

1-0 til Danmark og de 1000 danske fans oppe i det ene hjørne på Samara Arena sang, skrålede og hyggede sig efter den optimistiske danske start på opgøret.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Annonce:

Nicolai Jørgensen var midtvejs i første halvleg tæt på at bringe Danmark på 2-0. Et indlæg fra Henrik Dalsgaard headede den danske midterangriber lige forbi Mathew Ryans mål.

Kontroversielt straffespark
Danmark fik for anden kamp ved VM et VAR-straffespark imod sig. Og det var et særdeles kontroversielt ét af slagsen.

VAR, Video Assistant Referee, er en hjælp til dommerne, hvor de kan gense en episode på en skærm uden for banen. Kampens spanske dommer Antonio Mateu Lahoz, vinkede først afvisende, da australierne appellerede for straffespark efter et hjørnespark.

Men et halvt minut senere ombestemte han sig efter at have set forseelsen igen. Han dømte straffespark på Yussuf Poulsen, der ramte bolden med hånden i hovedstødsduellen med Matthew Leckie ved et hjørnespark. En meget kontroversiel kendelse, der også førte til store danske protester.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Det var anden kamp i træk Yussuf Poulsen begik et straffespark, der blev dømt efter VAR. Yussuf Poulsen fik også en advarsel, der nu betyder, at han karantæne mod Frankrig på tirsdag i Moskva.

Kom ind i kampen og vind en DBU-herrelandsholdstrøje!

Efter dansk pointtab: En forbandet skandale!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Se billederne

Annonce:
Er det et tricktyveri, hr Wammen?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: