Danmark hjælper VM-rival: Anfører sender opsigtsvækkende erklæring

Perus største stjerne Paolo Guerrero har fået uventet dansk hjælp

Perus træner Ricardo Gareca kommenterer her sagen (Video: SNTV)

Når Danmark inden længe skal til VM i Rusland, bliver modstanderne Frankrig, Australien og Peru i det indledende gruppespil. Fælles for alle hold er, at de stiller med slagkraftige mandskab, der skal prøve at slå danskerne hjem hurtigst muligt.

Derfor er det nærliggende at tro, at det er helt i dansk interesse, at Peru må undvære deres allerstørste stjerne Paolo Guerrero, der har fået karantæne efter en dopingdom.

Men sådan forholder det sig dog ikke helt.

For de danske landsholdsspillere vil sammen med de øvrige VM-modstandere have Guerrero på banen, når VM fløjtes i gang.

Det er den internationale spillerforening, FIFPro, der oplyser på Twitter, at anførerne fra Frankrig, Danmark og Australien – Hugo Lloris, Simon Kjær og Mile Jedinak, har sendt et fælles officielt brev til FIFA i et forsøg på at få Guerrero frikendt, så han kan spille VM for Peru.

Hele sagen om Guerrero startede i efteråret sidste år, hvor han blev testet positiv for brug af kokain. Det gav ham i første omgang en karantæne på et år, men det blev siden appelleret, og straffen blev nedsat til blot seks måneder. Og det var tidsnok til, at angriberen kunne være klar til VM for Peru.

Guerrero har for længst udstået sin karantæne, men i sidste uge kom der endnu en udvikling i det krøllede forløb. Hos det internationale dopingforbund WADA var man ikke tilfreds med straffen, og man valgte at indbringe sagen hos CAS (Sportens Voldgiftsret, red.).

Her besluttede man at hæve karantæne til 14 måneder, og det betyder altså, at Guerrero kommer til at misse VM-slutrunden, som det ser ud nu.

FIFPro mener dog, at karantænen er ude af trit med forseelsen og har lagt et tungt, politisk pres efter beslutningen. Skrivelsen fra blandt andre Simon Kjær er blot næste skridt i rækken.

Guerrero har forklaret, at han har drukket te, der indeholdt kokain, og at han ikke har gjort det for at få en præstationsfremmende effekt. Te, der indeholder coca-plante, som man bruger til at udvinde kokain af, er en populær drik i blandt andet Peru.

Og den forklaring har CAS accepteret, men man valgte på trods af det at hæve karantænen.

Men måske kan det hele blive vendt på hovedet nok engang efter den fælles hjælpende hånd fra Danmark, Frankrig og Australien.

Peru har kvalificeret sig til VM for første gang i 36 år.  

Brøndby Den grimme sølvsmag: Brøndby-profiler græd

Brøndby Den grimme sølvsmag: Brøndby-profiler græd Brøndby Sagde farvel i dag: Rørt stjerne åbner dør på klem for Brøndby

15 kommentarer
Vis kommentarer