Annonce:
Annonce:

Danmark viste VM-form: Eriksen lynede i comeback

Yussuf Poulsen og Christian Eriksen scorede, da Danmark for 15. kamp i træk gik fra banen uden at tabe – opløftende indsats efter pausen

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Danmark fik en fornem generalprøve, før VM begynder næste lørdag mod Peru. 2-0 sejren over Mexico blev sikret på en fornem anden halvleg, hvor Yussuf Poulsen åbnede festlighederne med et fantastisk venstrebensskud helt oppe i modsatte målhjørne.

Siden scorede Christian Eriksen på en flad afslutning, efter han var spillet fri i højre side af feltet.

En opløftende dansk indsats efter pausen, hvor de 16.376 fik set, at Åge Hareides tropper nok har haft et scoringsproblem her i 2018, men mod Mexico fik spillerne også vist skarpheden på det helt rigtige tidspunkt forud for VM begynder.

Der er tilsyneladende ingen grund til bekymring for, om Danmark kan score mål.

Annonce:

Ingen har scoret mod Schmeichel i år
Sejren over Mexico var den 15. kamp i træk, hvor Danmark ikke har tabt og det var tilmed fjerde kamp i træk, hvor der ikke er scoret på Kasper Schmeichel. Hverken Panama, Chile, Sverige eller Mexico har formået at score på Danmark i 2018.

Det må være meget opmuntrende for landstræneren at se, hvordan Danmark forsvarer sig.

Kasper Schmeichel virker meget tændt, fokuseret og opstemt på den udfordring, der venter lige om hjørnet. Midtstopperne – Simon Kjær og Andreas Christensen – supplerer hinanden godt. De har fundet sammen og virker trygge i bagkæden, lige som Henrik Dalsgaard og Jens Stryger Larsen defensivt er påpasselige og lukker godt af.

Man kan selvfølgelig godt være en smule bekymret for, at Andreas Christensen ikke som Bjelland kan slå en diagonalbold med venstrebenet fra bagkæden.

Delaney kikser
Thomas Delaney havde muligheden for at afgøre kampen sidste lørdag mod Sverige, men han sparkede lige forbi fra kanten af feltet. Mod Mexico fik han en friløber, men valgte den forkerte løsning, da han stod overfor Guillermo Ochoa.

Annonce:

Den kommende Dortmund-spiller ville lobbe bolden over målmanden, der var forberedt og afværgede situationen.

Christian Eriksen var tilbage på den offensive midtbane, hvorfra han i perioder dirigerede den danske offensiv. Han sparkede lige forbi fra kanten af feltet. Til gengæld sad dødboldene ikke altid lige i skabet.

Men han viste på ny sin vigtighed for landsholdet med sin 12. scoring i de seneste 13. landskampe. Imponerende bedrift af landsholdets vigtigste spiller.

William Kvist, der mødte ind med manglende spilletid på klubholdet, har leveret to stabile præstationer. Åge Hareide fik den sidste halve time mod Mexico set, at Lasse Schöne er et brugbart alternativ på den defensive midtbane.

Sisto ramte ikke dagen
Åge Hareide fik før pausen mod Mexico set, at Yussuf Poulsen og Pione Sisto sled med at finde rytmen.

Sisto kom reelt aldrig ind i kampen. Han startede reelt i minus efter de to første driblinger mislykkes. Siden fandt han aldrig fodfæste.

Annonce:

Sisto blev – ligesom i sidste uge mod Sverige - efter pausen afløst af Martin Braithwaite, der har budt sig til. Han får ikke lov at starte mod Peru, men landstræneren har fået set, at Bordeaux-spilleren er et særdeles brugbart alternativ til Sisto.

Yussuf Poulsen smed meget væk før pausen og fandt først sig selv i anden halvleg, da han leverede et fantastisk åbningsmål. Han trak ind i banen og afsluttede sublimt med sit venstreben.

Han fik 80 minutter og blev afløst af Viktor Fischer. Selv om landstræneren har sagt, at Andreas Cornelius er spilleklar, kom han ikke i kamp.

Det må afgjort være inde i landstrænerens overvejelser at bruge fysisk stærke Andreas Cornelius fra start i VM-åbningen næste lørdag mod Peru, så han kan stille med samme angrebsformation som ordnede Polen 4-0 sidste efterår.

Cornelius er fysisk stærkere og skarpere i luftrummet end Poulsen. Han er måske ikke så hurtig, men mod Peru, der har mange små spillere, har Hareide brug for store, fysisk stærke spillere. 

Annonce:

Nicolai Jørgensen blev også udskiftet i pausen efter en rimelig første halvleg, hvor han deltog meget i opspillet. Det gav chancen i en halvleg til Kasper Dolberg, der imponerede mod Sverige og har leveret stærkt i ugens løb i træningslejren i Helsingør.

På den halvleg beviste Dolberg på ny, han er et særdeles brugbart alternativ til Nicolai Jørgensen.

Solide danske præstationer - en faldt dog helt igennem

Uventet drejning i Bendtner-mareridt: Nu er han allerede tilbage

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bar røv - eller vi betaler 143 milliarder
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: