'Danmarks største talent' i skuffelse: Før læste han alt om sig selv

Kasper Dolberg indtog scenen med pomp og pragt samt mål på samlebånd. Den anden sæson har været skuffende, men han er overbevist om, at han kommer tilbage og mere til

Ekstra Bladets sportschef kommenterer den seneste udrensning i den danske VM-trup. Producer: Martin Lorentsen

HELSINGØR (Ekstra Bladet): - Den har ikke været godkendt. Hverken for mig eller for Ajax som klub.

Så kort og kontant kan Kasper Dolbergs seneste sæson beskrives. Den svære to’er, som det populært lyder.

- Det er der mange, der gerne vil kalde det. Jeg ved ikke hvorfor. Måske er det moderne. Men det har været sværere i denne sæson, siger Dolberg, som dog er overbevist om, at han kan nå sit gamle niveau og endda tage et skridt op.

- Jeg ved jo, hvor god jeg er, så det er bare om at finde det frem igen. Det er måske let at sige, men meningen er jo, at jeg skal blive bedre end i første sæson.

Kan du mærke at forsvarsspillerne i Æresdivisionen kender dine styrker nu?

- I første sæson var der ikke nogen, der vidste, hvad jeg kom med. Så det har noget at sige. Det kan jeg da også mærke i kampene, at der ikke bare er én forsvarsspiller på mig, men nærmere tre.

I denne sæson er det blot lykkedes at score seks mål i 23 ligakampe. Året før hed det 16 mål i 29 ligakampe samt seks kasser i den fremragende Europa League-kampagne, som først sluttede i finalen.

Hareide afsluttede fredagens træning med et par ord til spillerne. Foto: Lars Poulsen
Hareide afsluttede fredagens træning med et par ord til spillerne. Foto: Lars Poulsen
 

For nylig kaldte angrebskollegaen og konkurrenten Nicolai Jørgensen Ajax-angriberen for Danmarks største talent og bakkede dermed op om den unge frontløber.

- Det ved jeg ikke, om jeg er, men det er jeg da glad for, siger Dolberg, der som altid har en ydmyg tilgang til tingene.

Den dygtige angriber blev i første sæson hyldet for sin kølighed foran kassen, men skader har blandt andet stået i vejen for den nu 20-årige Dolberg. Han har droppet at læse med i medierne og også fået gjort den prioritering klar for de nærmeste.

- Jeg læste det hele til at starte med. Det var også meget min familie og mine venner, som sagde: 'Har du set det her?'

- Det er de også blevet bedre til at lægge fra sig nu og ligesom forstå, at det ikke er noget, jeg er interesseret i, så på den måde er det blevet lidt lettere.

Ajax-spilleren er lige nu med landsholdet i Helsingør som en del af Åge Hareides trup på 27 mand. Det antal skal skæres til 23 inden længe, og her har Dolberg skarp konkurrence fra en række spillere, som har spillet større roller i VM-kvalifikationen.

Landstræneren holder godt øje med de unge spillere i truppen. Foto: Lars Poulsen. VM 2018 Hareide forklarer beslutning: - Det handler ikke om Pierre-Emiles uvilje

Christian Eriksen kan smutte, hvornår det skal være. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Eriksens babyplan: Vil blive der så længe som muligt

Pierre Emile udtaler sig til dagens pressemøde. Foto: Lars Poulsen. VM 2018 Efter 19 måneders landsholds-fravær: - Jeg har lært af mine fejl

Åge Hareide har mange ting at tænke på, inden truppen skal barberes ned. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Pønser Hareide på VM-kanin?

Kasper Dolberg er den seneste på den lange liste af danske spillere i Ajax. 24 danske spillere har indtil nu spillet for klubbens hold i Æresdivisionen (Foto: Ajax) Silkeborg IF Silkeborg tjener millioner på talent-salg

16 kommentarer
Vis kommentarer