Annonce:
Annonce:

Danser sig til sejr: Komisk brøler koster Polen

Stjernen Robert Lewandowski var nærmest usynlig, og målmand Wojciech Szczesny begik en kæmpe fejl, da Polen indledte sit VM med et 1-2-nederlag til Senegal

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

MOSKVA (Ekstra Bladet): De dansede rytmisk, slog taktfast på deres trommer - og jublede højt to gange.

Der var ikke mange senegalesere på Spartak Stadium tirsdag aften, men de, der var, kunne både ses og høres.

De farvestrålende fans fik stadionet i Moskva til at lyde afrikansk.

Selv om de var klart i undertal, vandt de få hundrede senegalesere tribuneslaget over de mange tusinde polakker, der heller ikke fik meget hjælp fra deres landsmænd på banen, der var Danmarks rivaler i VM-kvalifikationen.

De så nærmest ikke stjernen Robert Lewandowski, og bagude koksede målmand Wojciech Szczesny gevaldigt.

Nej, Polen spillede en skidt åbningskamp og tabte 1-2 til Senegal, der dermed sørgede for første afrikanske sejr ved denne slutrunde.

Da Senegal første gang var med til VM i 2002, var det med Aliou Cissé som anfører.

Annonce:

Nu har han sat sig til rette på trænerbænken som den yngste ved denne slutrunde og har flere af heltene fra dengang i sin stab.

De skal se, om de kan gentage kvartfinale-bedriften fra debuten for 16 år siden, og umiddelbart virker Senegal som bedste afrikanske bud på en VM-succes.


Egypten, Marokko, Nigeria og Tunesien tabte alle deres første kamp, så udover vigtige point var den afrikanske fodboldære på spil på Spartak Stadium i den russiske hovedstad.

Både Polen og Senegal har deres styrker i kontraspillet, og derfor var ingen af dem ret interesserede i at have bolden.

Det giver sjældent nogen god fodboldkamp, og det var meget småt med chancer i 1. halvleg.

Niang blev spillet godt igennem efter knap tyve minutter, men Senegal-angriberen vidste ikke, om han skulle afslutte eller spille på tværs, og det endte med en trist mellemting.

Annonce:

Polakkerne var sløsede i deres boldomgang og fik slet ikke sat stjernen Robert Lewandowski i scene før pausen. Den polske anfører havde én sølle afslutning - og den var ikke engang god!

Senegal var bedst i en skuffende 1. halvleg, og måske ansporet af de hidsige afrikanske rytmer fra tribunen blev de fysisk stærke og hurtige senegalesere modigere og modigere, som kampen skred frem.

Det var da heller ikke ufortjent, at de efter 37 minutters kom foran.

Gueyes skud var dog næppe gået ind, hvis ikke det havde været for den polske forsvarer Thiago Cionik, der rettede skuddet af, så det fuldstændig snød Szczesny i målet.

Foto: AP
Foto: AP

’Polska, Polska’, havde de mange polske fans i Moskva trofast råbt igennem det meste af 1. halvleg, men da pausefløjtet lød, peb de. Med god grund.

Fra 2. halvlegs start var de igen med deres hold og fik næsten noget at juble over efter fem minutters spil.

Lewandowski erobrede bolden og satte turboen til, så Salif Sané måtte bruge ulovlige midler for at stoppe ham.

Annonce:

Lewandowskis efterfølgende frispark var velplaceret, men N’Diaye i Senegals mål klarede i flyvende stil. Det var Polens første afslutning inden for målrammen.

Træner Adam Nawala havde brugt pausen til at ændre den taktiske formation fra 4-4-1-1 til 3-4-2-1, og det passede helt tydeligt hans spillere, som startede halvlegen godt.

Lukasz Pisczek fik en stor mulighed for at udligne i 56. minut, men helkiksede sin afslutning ved bagerste stolpe. Og så indtraf katastrofen for polakkerne.

Efter en times spil lagde Krychowiak en bold bagud. Indskiftede Jan Bednarek og målmand Szczesny kunne ikke blive enige om, hvem der skulle tage sig af den, så det gjorde Niang i stedet.

Den lynhurtige senegalesiske angriber, der lige havde fået lov at komme tilbage på banen efter behandling, smuttede mellem de to polakker og kunne score i et tomt mål.

Den polske keeper undervurderede helt tydeligt Niangs hurtighed og blev kynisk straffet for sit overmod, men hverken Krychowiak eller Bednarek var uden skyld.

Annonce:

Foto: AP
Foto: AP

Milik skulle med tyve minutter have reduceret, men hans afslutning tæt under mål havnede på den forkerte side af stolpen.

Kort efter blev Napoli-angriberen pillet ud akkompagneret af polsk piften.

Hans afløser, Dawid Kownacki, havde et godt hovedstød med et kvarter igen, og fire minutter før tid skabte Krychowiak spænding med et fremragende hovedstødsmål.

Så kunne de polske fans høres igen, men de blev ikke vidende til et stort VM-comeback. Senegal holdt ud og sikrede sig en smal 2-1-sejr.

VM’s Gruppe H har indtil videre overraskelsens gruppe. Colombia tabte 1-2 til Japan, og nu venter en skæbnekamp i Kazan søndag mellem sydamerikanerne og Polen.

Taberen bliver sendt hjem fra VM. Med fuld musik!

Tøffes første VM-dom: De har skuffet

Betting-ekspert: Her er VM-fidusen, der giver kassen

Afslører billedet dramatisk beslutning? Hareide trøster angriber

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: