Dansk profil kom fra baghjul: Drømmer om VM og stort klubskifte

- Enten skal jeg forlænge med Ipswich eller tage et nyt stort spring i karrieren, siger Jonas Knudsen, der banker kraftigt på til en af de yderste VM-pladser

Ekstra Bladet var tilstede under gårsdagens træning.

Det kan blive den perfekte sommer for Jonas Knudsen.

En udtagelse til VM og et klubskifte fra Ipswich til en klub på højeste niveau i Europa, vil være det perfekte scenarie for den 25-årige venstre back.

Men der er på nuværende tidspunkt ingen grund til jubel for Ipswich-backen, der er kommet hjem i landsholdslejren med ambitionen om at erobre en plads fra baghjulet til VM-truppen.

Jonas Knudsen kæmper med Riza Durmisi og Nicolai Boilesen om pladsen som reserve for Jens Stryger Larsen, der er førstevalget på venstre back-positionen.

- Det var eksamen for mig i Aalborg mod Chile, hvor jeg var tilfreds med min indsats. Men jeg ved, jeg skal hjem for at gøre et godt indtryk her i træningslejren, forklarer Jonas Knudsen og uddyber:

- Når du spiller på landsholdet, handler det om at sælge sig selv hver gang. Ingen er bedre end den sidste træning eller kamp. Det er den indstilling, jeg er mødt frem med her i lejren, pointerer han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Bedst i defensiven
Jonas Knudsen er kommet hjem med enorm selvtillid, selv om Ipswich kun sluttede i midten af Championship.

Han spillede 42 af sæsonens 46 kampe og nåede tilmed at optræde i anførerrollen i løbet af sæsonen. En indikation på hans plads i hierarkiet i den engelske traditionsklub.

Landstrænerteamet har siden den fine præstation mod Chile i marts haft fokus på den 25-årige tidligere Esbjerg-spiller. Jon Dahl Tomasson var et smut i England for at se ham 21. april, hvor holdet godt nok tabte 0-4 til Aston Villa.

- Jeg går med en forhåbning om, at jeg bliver udtaget til VM. Jeg har ikke bestilt sommerferie endnu, smiler Jonas Knudsen, der har solgt sig selv på et stærkt defensivt udtryk i sine præstationer.

- Som venstre back er det defensive det vigtigste for mig. Jeg vil gerne bygge på mit spil i offensiven, hvor Danmark i forvejen har mange dygtige spillere. Men altafgørende for mig er at være stærk i mit defensive arbejde, forklarer Jonas Knudsen, der netop på de defensive dyder kan være et par skridt foran både Riza Durmisi og Nicolai Boilesen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Ambitioner om højere niveau
Jonas Knudsen har i de seneste tre sæsoner allerede spillet 130 kampe for Ipswich. Kontrakten udløber næste sommer. Så i den kommende tid er der kun to scenarier: enten skal kontrakten forlænges, ellers skal han sælges.

- Jeg lukker ingen døre. Jeg har været utrolig glad for at være i Ipswich. Når det er sagt, har jeg naturligvis også større drømme for min karriere.

- Jeg har sat mig nye mål og her vil det ultimative være at spille i Premier League, men jeg udelukker heller ikke en topklub i Championship, siger Jonas Knudsen, der slet ikke henover foråret har fået en henvendelse om kontraktforlængelse fra Ipswich.

- Fodboldverdenen er meget mystisk. Ting kan hurtigt ændre sig, men det gør også denne verden interessant. Jeg tager det roligt og fokuserer i første omgang på at sikre mig en VM-billet, siger backen, der faktisk også kan spille i det centrale forsvar.

Det har han henover sæsonen gjort i flere kampe for Ipswich.

Åge Hareide har mange ting at tænke på, inden truppen skal barberes ned. Foto: Lars Poulsen VM 2018 Pønser Hareide på VM-kanin?

Landsholdsfodbold Derfor tager Hareide ikke Brøndby-stjerne med til VM

Her er Hareides VM-køreplan

23.-25. maj: Landstræneren samler en trup på 22 spillere, der i tre dage skal træne sammen i Helsingør. Blandt dem, der møder frem i lejren er Christian Eriksen, Kasper Schmeichel, Simon Kjær, Thomas Delaney, Pierre Emile Højbjerg, Kenneth Zohore.

28. maj: Truppen skæres ned fra 35 til 24 spillere. Flere spillere, der blev forhåndsudtaget risikerer slet ikke at have trænet med. Det gælder eksempelvis Robert Skov, Daniel Wass og Mathias Jensen, der er blandt de 13 spillere som ikke er med i træningslejren de første tre dage.

2. juni: Testlandskamp mod Sverige i Stockholm.

4. juni: Efter landskampen mod Sverige 2. juni skal landstræneren to dage senere offentliggøre den endelige VM-trup på 23 navne.

9. juni: Testlandskamp mod Mexico i Brøndby.

Frem til 15. juni: Danmark kan foretage én udskiftning i truppen, hvis der blandt de 23 udtagne er sket en alvorlig skade i træningslejren før VM – altså fra den endelige udtagelse til dags dato.

De 35 navne – de fremhævede navne er dem, der er med i træningslejren de 23.-25. maj:

Frederik Rønnow, Jesper Hansen, Jonas Lössl, Kasper Schmeichel, Andreas Bjelland, Andreas Christensen, Henrik Dalsgaard, Jannik Vestergaard, Jens Stryger Larsen, Jonas Knudsen, Mathias Zanka Jørgensen, Nicolai Boilesen, Peter Ankersen, Riza Durmisi, Simon Kjær, Christian Eriksen, Daniel Wass, Lasse Schöne, Lukas Lerager, Mathias Jensen, Michael Krohn-Dehli, Mike Jensen, Pierre Emile Højbjerg, Thomas Delaney, William Kvist, Andreas Cornelius, Kasper Dolberg, Kenneth Zohore, Martin Braithwaite, Nicklas Bendtner, Nicolai Jørgensen, Pione Sisto, Robert Skov, Viktor Fischer, Yussuf Poulsen

 

7 kommentarer
Vis kommentarer