Dansk slutrunde-debutant i top 3: De var VM's bedste og værste

Ekstra Bladet hiver det store karakterblad frem og gør status på spillernes præstationer, efter Danmark søndag blev slået ud af VM i fodbold, da de tabte Kroatien efter straffesparkskonkurrence

Gense analysen fra kort efter Danmarks kamp mod Kroatien
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Skuffelsen er stor, efter Danmark søndag røg ud af VM-slutrunden i fodbold til trods for, at de rød-hvide drenge leverede turneringens stærkeste præstation i dramaet mod Kroatien.

Kasper Schmeichels fænomenale indsats var ikke nok til at bringe Danmark videre til kvartfinalerne, selvom han reddede tre straffespark i gyser-opgøret, der både bød på forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence. 

Fire VM-kampe blev det til for landsholdet, der har sikret Danmark det bedste resultat ved en VM-slutrunde i 16 år. 

Ekstra Bladet gør status
I løbet af de sidste to uger har Ekstra Bladets udsendte fulgt VM-begivenhederne på nærmeste hold, og efter hver af Danmarks kampe har de gjort status over spillernes præstationer, der er blevet tildelt en individuel karakter på skalaen 0-6, hvor nul er 'skift sport' og seks er 'genialt.' 

Det er nu tid til at hive karakterbladet frem og gøre status, for at finde ud af, hvilke af de danske spillere, der har leveret de bedste og værste præstationer ved dette års VM-slutrunde.

Nummer 1, Kasper Schmeichel: 5
Efter søndagens opgør mod Kroatien kan det næppe overraske nogen, at Kasper Schmeichel har været den bedste danske spiller ved VM, og det samme viser Ekstra Bladets vurdering af Leicester-målmanden, der har fået 5 i sit karaktergennemsnit. 

Som den eneste danske spiller har han fået topkarakter, og det har han oven i købet fået to gange, først mod Peru og senest mod Kroatien, hvor han som bekendt reddede tre straffespark. '

Udlandet hylder Schmeichels heltemod: - Han gjorde Danmark stolt!

'Den danske målmand leverede en overjordisk præstation. Brutalt, at hans tre straffesparksredninger ikke rakte til en historisk dansk VM-kvartfinale,' lød Ekstra Bladets kommentar til Kasper Schmeichels præstation i kampen mod Kroatien.

Foto: Martin Meissner/AP
Foto: Martin Meissner/AP
 

Nummer 2, Simon Kjær: 4,75
Ikke langt fra Schmeichel, i overført såvel som i bogstavelig forstand, ligger Simon Kjær, som har fået et karaktergennemsnit på 4,75, hvilket må siges at være fuldt fortjent.

'Selv uden de rød-hvide briller har den danske anfører været en af VM’s bedste forsvarere. Det beviste han igen mod Kroatien, hvor han igen var et helt suverænt samlingspunkt i forsvaret,' lød kommentaren til Simon Kjærs præstation mod Kroatien, der sikrede ham en karakter på 5, der gives for en 'super' indsats. 

Foto: Darko Bandic/AP
Foto: Darko Bandic/AP
 

Nummer 3, Mathias 'Zanka' Jørgensen: 4,5
Den tredje bedste dansker skal ligeledes findes i midterforsvaret, for denne plads går til Huddersfield-spilleren Mathias 'Zanka' Jørgensen, der har fået en gennemsnitskarakter på 4,5.

Og ja, det blev kun til to kampe for forsvarsspilleren, men med den rolle han kom til at spille mod Kroatien, ville det være forkert at fratage ham sin fuldt fortjente 3. plads på listen.

Zankas stik til Kroatien: - Det må du godt citere mig for

Han scorede, omend lidt tilfældigt, slutrundens hurtigste mål, efter et langt indkast af Jonas Knudsen endte i det kroatiske felt, og han reddede Danmark fra at tabe - om ikke andet i den forlængede spilletid, da han på professionel vis nedlagde kroatiske Ante Rebić, der stod overfor et helt frit dansk mål.

- Mathias 'Zanka' Jørgensen fik sin anden kamp fra start ved VM, og takkede for tilliden med sin herlige, grimme scoring i andet minut. Blev reddet af Schmeichel, da han blev tvunget til at begå straffe til sidst, lød kommentaren til Zankas præstation ved søndagens kamp, hvor forsvarskæmpen fik et fortjent 4-tal.

Foto: Dmitri Lovetsky/AP
Foto: Dmitri Lovetsky/AP
 

Den værste, den norske og skuffelsen
Nederst på listen over spillere med de bedste karakterer ligger Pione Sisto, der har fået et gennemsnit på 1,66 for sin indsats. Sisto var med til at sparke lidt ekstra liv ind i kampen mod Kroatien, da han blev skiftet ud i overtiden, men ellers har han haft svært ved at få tingene til at fungere. Manglende kvalitet i sit slutprodukt og for meget tid på bolden var desværre kendetegnende for Sistos præstationer ved slutrunden.

Det er desuden værd at bemærke, at Åge Hareide er blevet tildelt en meget flot gennemsnitskarakter på 4,5 for hans præstation ved VM, og Christian Eriksen, som de fleste danskere havde store forhåbninger til, fik 3,5. En gennemsnitlig karakter for en - desværre - gennemsnitlig præstation.

'Tottenham-kreatøren var usynlig igen mod Kroatien med mange boldtab og uden synligt aftryk. Det blev desværre en slutrunde, hvor de store – og rimelige – forventninger til Eriksen ikke blev indfriet. Selvfølgelig kan vi være skuffede over Christian Eriksen – ligesom argentinerne er det over Messi, når han ikke leverer. Ja, han bragte os næsten egenhændigt til VM, men der stoppede de gyldne fødder desværre,' skrev Ekstra Bladets udsendte fra Rusland om den danske superstjernes præstation ved dette års VM.

Knust 'straffeskurk' kunne ikke tale: 'Ikke lige i dag'

Schmeichel ærgerlig: Vi havde muligheden for at vinde VM

Sagde farvel i omklædningsrummet: Det vil jeg savne mest

Endnu en dansker stopper efter VM-exit

Åge overrasket over dårlige straffespark: - Vi har gode skytter

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind